Суперліга (чоловіки). Підсумки 4-го туру

17:26 | 14 ноября 2015

У суботу завершилися матчі 4-го туру. У Харкові та Полтаві сенсацій не відбулося, а ось у Сумах і Дніпропетровську у деяких партіях глядачі спостерігали цікаву боротьбу.   

 

 

«Хімпром-СумДУ» -- «Юракадемія» -- 1:3 (19:25, 39:37, 22:25, 18:25)

«Хімпром»: Клочко, Николайчук (к), Вієцький, Кісілюк, Ревега, А.Пасажин; Кутов (л), Антоненко (л), Жуков, Маринченко, Ляшенко, Попильнух. Тренер: Микола Пасажин.

«Юракадемія»: Жолоб, Діденко (к), Брова, Рогожин, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Бегменко (л), Тимець, Сухінін, Русін, Андріюк. Тренер: Володимир Романцов.

Судді: М.Медвідь (Запоріжжя), О.Осадчий (Чернігів).

Тривалість матчу: 104 хв. (21+36+24+23)

Кращі гравці (версія ФВУ): Кісілюк – Діденко.

11 листопада. Суми. Зал «Олімп». 222 глядача.

   

«Хімпром-СумДУ» -- «Юракадемія» -- 3:2 (18:25, 25:21, 25:23, 15:25, 15:11)

«Хімпром»: Клочко, Николайчук (к), Вієцький, Кісілюк, Ревега, Ляшенко; Кутов (л), Антоненко (л), Пасажин, Жуков, Шилін, Маринченко, Попильнух, Туровський. Тренер: Микола Пасажин.

«Юракадемія»: Жолоб, Діденко (к), Сухінін, Рогожин, Шаповал, Шевченко; Канаєв (л), Бегменко (л), Брова, Сухінін, Русін, Андріюк. Тренер: Володимир Романцов.

Судді: О.Осадчий (Чернігів), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 99 хв. (19+21+26+19+14)

Кращі гравці (версія ФВУ): Антоненко – Рогожин.

11 листопада. Суми. Зал «Олімп». 119 глядачів.

Ще якихось півроку тому у протистоянні цих команд однозначним фаворитом вважався би «Хімпром», але в цьому сезоні диспозиція змінилася. «Юракадемія» впевнено розпочала цей чемпіонат і вперше спіткнулася лише у дуелі з «Локомотивом» у попередньому турі.

У першому матчі з «Хімпромом» юристи довели свій статус одного з лідерів першості, вигравши у чотриьох партіях. Щоправда, звертаєє на себе увагу рахунок другого сету – 39:37, в якому сумчани все ж таки проявили завидний характер. Як виявилося, це був своєрідний дзвіночок з прицілом на наступний поєдинок.

На другий день підопічні Миколи Пасажина нарешті перервали безвиграшну серію, здобувши вікторію у напруженій та драматичній грі з п"яти партій.

Після цього головний тренер сумчан сконцентрується на справах юніорської збірної України (U-18), яка днями вирушить до Москви, де зіграє на чемпіонаті EEVZA.

 

«Локомотив» -- «Вінниця» -- 3:0 (25:15, 25:12, 25:16)

«Локомотив»: Ковальов, Теременко, Плотницький, Татаринцев (к), Жилінський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Головень, Томін, Мороз. Тренер: Юрій Філіпов.

«Вінниця»: Мазенко, Поліщук, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Тищенко; Патратій (л), Лизанець, Хомин. В.о. тренера: Ігор Новіков.

Судді: Босенко, Лемещук.

Тривалість матчу: 58 хв. (21+18+19)

Кращий гравець (версія ФВУ): Плотницький («Локомотив»).

12 листопада. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 1 280 глядачів.    

 

«Локомотив» -- «Вінниця» -- 3:0 (25:19, 25:14, 25:16)

«Локомотив»: Плотницький, Рудницький, Томін, Татаринцев (к), Теременко, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Головень, Мороз. Тренер: Юрій Філіпов.

«Вінниця»: Мазенко, Поліщук, Скороход (к), Клепко, Горбенко, Тищенко; Патратій (л), Лизанець, Хомин. В.о. тренера: Ігор Новіков.

Судді: Лемещук, Босенко.

Тривалість матчу: 64 хв. (22+20+22)

Кращі граві (версія ФВУ): Теременко – Горбенко.

13 листопада. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 975 глядачів.    

Харківський «Локомотив» здобув дві чергові сухі перемоги у чемпіонаті України, обігравши на своєму майданчику волейболістів з Вінниці. Причому за всі шість партій гості так і не змогли навіть підібратися до «двадцятки».

Зазначимо приємний і урочистий епізод, який стався перед початком першого матчу. Своє посвідчення майстра спорту міжнародного класу з рук наставника збірної і головного тренера харківського «Локомотива» Юрія Філіпова отримав гравець харківського клубу Пилип Грамаш, який, нагадаємо, в складі студентської збірної країни став срібним призером Всесвітньої універсіади в Кореї.

У перший змагальний день лише в дебютній партії гості спробували чинити опір чинному чемпіону. Та й то до середини сету, після чого харків"яни дуже швидко зуміли створити собі комфортний відрив і довести партію до логічного завершення.

Потужні подачі Дмитра Теременка на початку другої партії призвели до того, що вінничани взяли ранній тайм-аут за рахунку 4:0. Але зупинити «Локомотив», який набрав повний хід, тактичні хитрощі суперника не змогли — 25:12.

У третій партії інтриги також не вийшло — «Локомотив» впевнено взяв третій сет, витративши на цю суху перемогу лише трохи більше години.

Друга зустріч чинного чемпіона країни з командою з Вінниці пройшла за схожим сценарієм. ВК «Вінниця» зміг лише в першій половині стартової партії чинити опір «Локомотиву», а потім харків"яни перехопили ініціативу і змогли диктувати свої умови на майданчику.

У підсумку стартовий сет вийшов найрезультативнішим у команд, в якому волейболісти ВК «Вінниця» Були близькі до набору 20-ти очок.

У двох наступних партіях гості відверто провалили прийом. І в атаці у вінничан все ладилося через раз. В результаті «Локомотив» не мав особливих проблем і довів гру до цілком передбачуваного логічного завершення.

Тепер підопічним Юрія Філіпова належить переключитися з національного чемпіонату до єврокубкового турніру. У суботу «Локомотив» вирушив до Словаччини, де 17-го та 18 листопада зіграє два матчі 1/16 фіналу Кубка ЄКВ на майданчику клубу «Мірад».

 

«Дніпро» -- «Буревісник» -- 3:2 (25:18, 14:25, 25:21, 25:27, 15:13)

«Дніпро»: Євстратов, Остроумов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к), Терещук; Романцов (л), Колпаков, Коновалов, Старчиков. Тренер: Віталій Стадніков.

«Буревісник»: Данилов, Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Чмирьов; Старченко (л), Сірий, Булах, Азаров, Прохоренко, Яловенко, Копич. Тренер: Микола Благодарний.

Судді: Овчарук (Миколаїв), Омельченко (Одеса).

Тривалість матчу: 115 хв. (23+20+25+30+17)

13 листопада. Дніпропетровськ. СК ПДАБА. 250 глядачів.

      

«Дніпро» -- «Буревісник» -- 3:0 (26:24, 25:13, 25:23)

«Дніпро»: Колпаков, Коновалов, Остроумов, Шкут, Бондар, Терещук; Романцов (л), Муравчиков (к), Старчиков. Тренер: Віталій Стадніков.

«Буревісник»: Данилов, Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Прохоренко; Старченко (л), Азаров, Чмирьов, Яловенко, Копич. Тренер: Микола Благодарний.

Судді: Омельченко (Одеса), Овчарук (Миколаїв).

Тривалість матчу: 72 хв. (26+19+27)

14 листопада. Дніпропетровськ. СК ПДАБА. 180 глядачів.

Справжня боротьба у Дніпропетровську тривала лише в перший ігровий день. Незважаючи на опір чернігівців, «Дніпро» все ж таки вирвав нелегку перемогу у п’ятому сеті – 15:13. Таким чином, після невдалого старту в чемпіонаті підопічні Віталія Стаднікова реабілітувалися і здобули вже чотири перемоги поспіль.

 

«Фаворит» -- «Барком-Кажани» -- 1:3 (26:24, 14:25, 22:25, 19:25)

«Фаворит»: Бушний, Дьогтєв (к), Курлапов, Сотнік, Динець, Політько; Крайнюк (л), Півень (л), Помпе, Василенко, Онипко. Тренер: Анатолій Офат.

«Барком»: Семенюк, Осадца, Шиманський, Пилипів, Тевкун (к), Капаєв; Обремський (л), Бокшан (л), Гребенюк, Флюнт, Кульбіда, Кадюк, Білан. Тренер: Ян Сух.

Судді: М.Елькін (Одеса), М.Мельник (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 95 хв. (26+21+25+23)

Кращі гравці (версія ФВУ): Сотнік -- Шиманський.

13 листопада. Полтава. СК ПЗМС. 100 глядачів.

  

«Фаворит» -- «Барком-Кажани» -- 0:3 (25:27, 15:25, 15:25)

«Фаворит»: Бушний, Дьогтєв (к), Курлапов, Сотнік, Динець, Політько; Крайнюк (л), Півень (л), Помпе, Василенко, Онипко. Тренер: Анатолій Офат.

«Барком»: Осадца, Шиманський, Кульбіда, Тевкун (к), Флюнт, Кадюк; Обремський (л), Бокшан (л), Пилипів, Семенюк, Капаєв, Гребенюк, Білан, Бібер. Тренер: Ян Сух.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), М.Елькін (Одеса).

Тривалість матчу: 66 хв. (26+18+22)

Кращі гравці (версія ФВУ): Сотнік -- Осадца.

14 листопада. Полтава. СК ПЗМС. 100 глядачів.

У Полтаві, де вперше в цьому сезоні приймав своїх гостей «Фаворит», все відбулося за планом. Львівські «Кажани» здобули дві перемоги, а господарі можуть записати до свого активу лише перший сет першого матчу…

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник