Суперліга (жінки). 4-й тур. Центральні матчі. Прес-конференція/

21:26 | 17 ноября 2015

 Пропонуємо вашій увазі коментарі учасників пре-конференції за підсумками центральних матчів 4-го туру жіночого чемпіонату України «Хімік» - «Галичанка» (3:1, 3:0), після яких, нагадаємо, южненська команда очолила турнірну таблицю.

 

Інна МОЛОДЦОВА, гравець ВК «Хімік»:

- У першому матчі ми дали трошки собі слабинку. Може, не очікували, що суперник попре проти нас. Але потім зібралися і завелися, намагалися добивати суперника, щоб він не розігрувався.

- Може, після гри з «Нантом» не вдалося відновитися емоційно і фізично?

- Мені здається, навпаки. Після такої перемоги гравець ще більше заводиться. Суджу по собі, після такої перемоги ще більше заводишся, хочеш продовжити таку переможну серію.

- Як вдалося вчора себе переламати, адже гра складалася для «Хіміка» не найкращим чином?

- Кожен сам по собі і всі ми разом підбадьорювали одне одного. І стали діяти більш командно. Це допомогло.

- Чи можна говорити, що на другий матч був зовсім інший настрій?

- Так, і результат це підтверджує.

- У першому матчі чимало проблем доставила Катерина Дудник, у другому - вже менше...

- Сьогодні ускладнили супернику прийом і тому не було стільки передач на цього гравця. Плюс самі в захисті потягли. Вчора ми не впоралися з цим.

- «Хіміку» чекає виїзд на західну Україну, зокрема, в рідній для вас Луцьк, де належить зіграти проти свого колишнього клубу. Які емоції у зв"язку з цим?

- Звичайно, дуже хочеться опинитися в рідному місті, в стінах рідної школи. Але ніяких особливих відчуттів у зв"язку з тим, що буду грати проти свого клубу, у мене немає, тим більше що ми вже грали проти «Волині» на першому етапі Кубка України.

 Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Мені здається, що Інна неправа в оцінці стану гравців після матчу з «Нантом». Гра була дуже емоційною, в переповненому залі. Тому було мало часу, щоб команда відійшла від такого матчу. Це перша причина непростого характеру гри в першому матчі з «Галичанкою». Друга причина - недонастрой. Оскільки гра першого етапу Кубка України з цією командою склалася для нас легко. Що не говори, це все одно в голові відкладається.

- Ну і, напевно, поразка «Галичанки» від «Регіни» теж наклало свій відбиток на настрій...

- Звичайно. Ну і суперник в перший день непогано грав, зокрема, Катерина Дудник. «Галичанка» добре налаштувалася, у неї, по суті одна гра в місяць така. Команда нікуди не їздить...

Крім того, «Хімік» як чемпіон - хороший подразник для всіх команд. Незалежно від того, в якому складі ми граємо. До речі, якщо ви помітили, вчора в перших двох партіях ми експериментували складом - і приймаючих міняли, і перші темпи у нас приймали. Шукаємо варіанти для майбутніх ігор. Думаю, що з цим пов"язано, що на майданчику була боротьба. Коли почали складом грати, гра пішла легше.

- Які корективи були внесені в гру команди після першого матчу туру?

- Перш за все, зміна в настрої. Тому що суперник не змінив своєї гри - ані напрямок ударів, ані напрямок подач. Підготовка до першої гри повторилася і перед другою.

- Давайте поговоримо про єврокубки. Суперником «Хіміка» в 1/8 фіналу Кубка ЄКВ стала фінська команда «Кангасала». Що скажете про неї?

- Я навіть вже вивчив відеоматеріал про цього суперника. Дуже серйозна команда. Думаю, що набагато вище класом, ніж «Нант». Три американки грають у складі. Мені сподобалася ця команда. Підготовка, звичайно ж, буде дуже серйозною.

- «Кангасала» обіграла в 1/16 фіналу Кубка ЄКВ одного з лідерів чемпіонату Франції - «Парі Сен-Клу». Для вас це стало несподіванкою?

- Так. Я однозначно ставив на французьку команду.

- Як буде побудована підготовка до єврокубкових ігор?

- Ми зробимо турне по західній Україні - за маршрутом Луцьк - Рівне і по поверненню вже приступимо безпосередньо до підготовки до єврокубкових матчів. І фізично будемо готуватися - благо буде велика перерва в іграх, і це дуже добре, і тактично - буде чимало відеопереглядів, будемо розбирати тактичні схеми. Підготовка, як я вже говорив, буде дуже серйозною.

- У грудні, крім матчів 1/8 фіналу Кубка ЄКВ з «Кангасалой», «Хімік» чекають матчі «Фіналу чотирьох» Кубка України. Як це буде враховуватися у підготовці, чи є тут пріоритети?

- Ми вже не вперше в такому графіку граємо, тому, думаю, що ми підготуємося добре і до єврокубків, і вирішальних матчів Кубка України.

 

Головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» Андрій РОМАНОВИЧ, незважаючи на запрошення, на прес-конференцію не з"явився. 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник