Суперліга (жінки). 5-й тур. «Хімік» пішов у відрив

13:56 | 20 ноября 2015

 Южненський «Хімік», двічі перемігші на виїзді луцьку «Волинь» в 5-му турі чемпіонату України, відірвався від переслідувачів на 9 очок.

 Відзначимо, що через участь волейболісток команд Суперліги у складі юніорської збірної у чемпіонаті EEVZA, 5-й тур розтягнеться на десять днів. Розпочався він саме матчами у Луцьку 18 листопада, продовжиться іграми «Орбіти» з «Педуніверситетом» в Запоріжжі в термін, запланований календарем (20-21 дистопада) і завершиться іграми «Галичанки» із «Сєвєродончанкою» та «Регіни» з «Білозгаром» 27-28 листопада.

 ВОЛИНЬ - ХІМІК - 0:3, 0:3

«Континіум-Волинь-Університет» - «Хімік» - 0:3 (18:25, 17:25, 15:25). ВІДЕО, ФОТО 1ФОТО 2

«Волинь»: Осачук, Рудик, Скрипник, Ужва (к), Яцків, Тищенко; Карасьова (л), Гас. Тренер - Богуслав Галицький.

«Хімік»: Кальченко, Расточило Дрозд, Напалкова, Сильченкова, Козлова (к); Степанчук (л), Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: Н.Хвас (Тернопіль), А. Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 68 хв. (24+22+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Ужва - Козлова.

18 листопада. Луцьк. СК ОДЮСШ. 450 глядачів.

Ще в Южному на 1-му етапі Кубка України юна поросль Богуслава Галицького справила яскраве враження своїм запалом. Дивитися за іграми за участю луцьких волейболісток не нудно - емоцій хоч відбавляй.

Ось і зараз більшою мірою за рахунок емоційної складової «Волинь» у заповненому залі рідної ОДЮСШ спробувала дати бій чемпіонкам. Шанс такий був, так як на майданчик зі старту вийшов експериментальний склад «Хіміка» - майже такий же, як в очному матчі Кубка України в Южному: з Оленою Напалковою в якості зв’язуючої і її тезкою Расточило в якості діагональної.

На старті команди йшли нарівні майже до половини партії, луцькі волейболістки навіть іноді виходили вперед - 6:5, 10:7. «Хімік», підвищивши ефективність нападу, вийшов вперед - 11:10 після удару Катерини Сильченкової. Зусиллями Олени Расточило довели перевагу до трьох очок - 16:13. А після другої перерви розвинули перевагу та перемогли. В останньому розіграші зметикували на двох центральні: Дар"я Дрозд подала, а Катерина Кальченко була успішна у блокуванні. 25:17.

У другій партії на майданчик вийшли ряд гравців основного складу - Алла Політанська, Анастасія Чернуха і Мина Томич. З"явилася на майданчику свого рідного залу Інна Молодцова. «Хімік» відразу захопив перевагу: 6:2 після удару Тетяни Козлової, 8:4 - після пострілу із задньої лінії Анастасії Чернухи. На наступному відрізку декілька помилок допустила капітан команди - Сильченкова замість неї. Перед перервою «+3» - 16:13. Далі питань не виникало, що цілком логічно, враховуючи різницю в класі. 20:13. Мажорний акорд у виконанні Олени Напалкової - два ейси і справа в капелюсі. 25:17.

У третій партії все стало ясно вже на старті: на подачі все тієї ж Напалкова «Хімік» повів 6: 0. У результаті - 25:15 в партії і 3:0 в матчі - прогнозована перемога лідера чемпіонату.

 

«Континіум-Волинь-Університет» - «Хімік» - 0:3 (18:25, 8:25, 13:25). ВІДЕО, ФОТО 1ФОТО 2

«Волинь»: Осачук, Рудик (к), Скрипник, Ужва, Собчук, Тищенко; Карасьова (л), Гас, Щербяк. Тренер - Богуслав Галицький.

«Хімік»: Дрозд, Політанська, Сильченкова, І.Молодцова, Чернуха, Томіч; Степанчук (л), Напалкова, Кальченко, Расточило, Козлова (к). Тренер - Сергій Голотов.

Судді: А. Ковальчук (Луцьк), Н.Хвас (Тернопіль).

Тривалість матчу: 61 хв. (22+19+20)

Кращі гравці (версія ФВУ): Карасьова - І.Молодцова.

19 листопада. Луцьк. СК ОДЮСШ. 210 глядачів. 

У другому матчі з «Волинню» Сергій Голотов продовжив експериментувати. Цей матч, на відміну від першого, почали волейболістки, які найчастіше це роблять в нинішньому сезоні. Рахунок ейсом відкрила Алла Політанська, в тому ж дусі її партнерки і продовжили - 8: 5, 13: 4 і 16:7 після атаки Анастасії Чернухи з «четвірки». Активна і ефективна на «сітці» Інна Молодцова - 21:13, а завершила партію ударом по лінії Катерина Сильченкова - 25:18.

У другій партії в «старті» з"явилися Тетяна Козлова, Олена Расточило, Олена Напалкова і Катерина Кальченко. «Хімік» позначив перевагу «не відходячи від каси» - на подачі Сильченкової. 7:1. Удар Тетяни Козлової за місцем відправив команди на перерву - 8:2. Далі без питань - 16: 6 і 25:8. Крапку поставила капітан.

У третій партії - схожий сценарій. Цього разу неприйомною для юних волейболісток «Волині» стала подача Олени Расточило - 12:3. І надалі характер матчу не змінився. Підопічним Богуслава Галицького в цій грі нізвідки була черпати енергію - посеред робочого дня глядачів, природно, було небагато. 25:13.

6:0 у Луцьку - «Хімік» взяв своє і незабаром після матчу відправився в Рівне, де в п"ятницю та суботу зіграє з місцевою «Регіною» перенесені матчі 7-го туру чемпіонату України.

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет»:

- Яке враження залишила гра підопічних?

- Сьогодні - ніяке. Таня Яцків поїхала грати за юніорську збірну, Любу Ужву - довелося замінити, їй стало погано. Достатньо, було цього...

Вчора от Яцків Козлову заблокувала, потім Кальченко, а сьогодні блоку зовсім не було - «Хімік» гуляв на сітці, як хотів. А без подачі, без блоку нам нема чого ловити. Атаки теж не було. Якщо вчора Осачук забила м"ячів десять за три партії, то сьогодні - жодного. Гладила м"ячі та просто перебивала на ту сторону. Загалом, гра сьогодні не склалася. Шкода, що «Хімік» не отримав задоволення від цієї гри. Якби щільніше грали, було б більше користі і для «Хіміка», і для нас. Вчора більш-менш щільна була гра. Ясно, що ми на три-чотири голови слабкіше. У суперника деякі волейболістки грають по п"ятнадцять років, а у нас - по три місяці. Природно, між ними велика різниця. Нам ще треба вчитися, вчитися і ще раз вчитися.

Я дуже задоволений, що ми зіграли з «Хіміком», багато уроків отримали. Мої підопічні спробували, що таке блок, що таке прийом, що таке атака - м"яч не можна просто так кидати, треба забивати. Треба йти від блоку, треба блокувати, треба подачу посилювати. Вони це все вчора відчули. Для нашої команди це дуже велика користь. Не хочу ображати команди Вінниці, Рівного та Чернігова, але у них гра така ж, як і у «Волині», у «Хіміка» - зовсім інша. Тут треба по-іншому вчитися грати. Ми отримали великий урок.

А сьогодні гра, повторюся, зовсім не пішла, бо не грали дві волейболістки основного складу. У нас і так у складі гравці, які всього за три місяці на такому рівні виступають, а тут ще два гравці вибуло...

Інтерв’ю Богуслава ГАЛИЦЬКОГО. ВІДЕО

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Сергію Івановичу, наскільки команда порадувала виконанням завдань, поставлених в цих матчах?

- Не порадувала. Адже було невиконання ряду установок. Якісь конкретні завдання не ставилися, просто хотіли дати пограти людям, які менше виходять на майданчик по ходу чемпіонату.

- Що скажете про гру Олени Напалкова, яка чимало провела часу на майданчику? Як бачив, до неї були претензії ...

- Претензії є не тільки до Напалкової. Що стосується зв’язуючих, то, вже не раз говорив, повторюся: у мене упереджене ставлення до гравців цього амплуа. Претензії великі, і вони будуть надалі.

- Якийсь прогрес відчувається?

- Моментами. Можливо, на її діях позначається хвилювання, так як на тренуваннях виглядає досить переконливо.

- У матчах з «Регіною» у Рівному експерименти, судячи з усього, продовжаться?

- Звичайно. Зараз особливо форсувати нічого не треба. Треба просто готуватися до єврокубків.

Інтерв’ю Сергія ГОЛОТОВА. ВІДЕО

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалми офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник