Cуперліги (жінки). Фаворити взяли своє

13:26 | 23 ноября 2015

В матчах 5-го та 7-го турів жіночої Суперліги, які відбулися днями в Запоріжжі та  Рівному фаворити пар взяли максимум очок, не програвши при цьому жодної партії.

В Рівному були зіграні перенесені матчі 7-го туру – за календарем вони були заплановані на середину грудня, але саме в цей період чемпіонки України гратимуть поєдинки 1/8 фіналу Кубку ЄКВ з фінською «Кангасалою». «Орбіта» вдома приймала ще одну команду нижньої четвірки, і також, як і «Хімік», не мала особливих проблем.

За підсумками цих ігор «Хімік», який провів більше всіх ігор у чемпіонаті – дванадцять, відірвався від команди, яка йде другою, на 11 очок - 30 проти 19-ти. На другій сходинці якраз «Орбіта», котра зіграла 10 матчів. Далі «Сєвєродончанка» (15 очок – 6 матчів) та «Галичанка» (14-8), які зіграють цього тижня у Тернополі.

 

РЕГІНА – ХІМІК – 0:3, 0:3

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Хімік» - 0:3 (11:25, 12:25, 14:25). ВІДЕОФОТО

«Регіна»: Бєлова, Рудьо, Овезгельдієва, Скороход, Лозинська, Грицуняк (к); Вікторчук (л), Пономаренко. Тренер - Валерій Пархоменко.

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Кальченко, Сильченкова, Напалкова, Расточило. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: Д.Столяр (Рівне), В.Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 58 хв. (20+18+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): н/визначений - Кальченко.

20 листопада. Рівне. Зал НВК №26. 250 глядачів.

Трапляється, що через недонастроя матчі з командами другого четвірки у «Хіміка» складаються непросто. Перший матч у Рівне і третій в ході турне західною Україною був явно не з їх числа. Перша ж атака показала серйозність намірів чемпіонок країни. Анастасія Чернуха потужним ударом відкрила рахунок у матчі. На подачу вирушила Алла Політанська і двома подачами потроїла багаж команди. Наступною подаючої стала Чернуха, і з її подачею у приймаючих «Регіни» виникли ще більш серйозні проблеми. 9:1 - повів «Хімік». Далі в тому ж дусі. За рахунку 20:9 вийшли на майданчик дві Олени - Напалкова та Расточило, трохи пізніше Катерина Сильченкова, яка і завершила партію - 25:12.

На старті другої партії знову у «Регіни» проблеми з прийомом подачі Анастасії - 2:8. Підопічні Валерія Пархоменка трохи підібралися - на табло вже 6:10. І тут на подачу вийшла Міна Томіч. І не даремно. М"яч раз за разом «вибухав» в руках приймаючих, немов міна. 6:19. І знову крапку ставить Сильченкова - вона в цей день стала спецом по контрольних пострілам - всі три таких м"яча на її рахунку. 25:11 - сет за «Хіміком».

У третій партії рівненські волейболістки спробували нав"язати боротьбу чемпіонкам і до другого перерви набрали рівно стільки очок, скільки за всю попередню партію. Правда, на що залишився відрізку матчу всього три бали поклали вони в скарбничку своєї команди. 25:14 та 75:37 в сумі - одна з найбільших перемог в історії п"ятикратних чемпіонок країни.

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Хімік» - 0:3 (12:25, 17:25, 17:25). ВІДЕОФОТО

«Регіна»: Бєлова, Овезгельдієва, Скороход, Лозинська, Грицуняк (к), Пономаренко; Вікторчук (л), Кара (л). Тренер - Валерій Пархоменко.

«Хімік»: Кальченко, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Дрозд, Расточило, Напалкова, Сильченкова. Тренер - Сергій Голотов.

Судді: В.Паршін (Рівне), Д.Столяр (Рівне).

Тривалість матчу: 61 хв. (20+20+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Грицуняк - Політанська.

21 листопада. Рівне. Зал НВК №26. 245 глядачів.

І четвертий матч турне «Хіміка» західною Україною пройшов в режимі «грають все». Почав більш звичний для нинішнього сезону склад. Почав потужно. На подачі Алли Політанською і завдяки ефективним діям на сітці Катерини Кальченко - 3:0. Валерій Пархоменко взяв швидкий тайм-аут. «Хімік» продовжив серію. Тетяна Козлова потягла в захисті, Міна Томіч завершила атаку. 5:0 на старті визначили подальший розвиток подій. На подачі Анастасії Чернухи «Хімік» продовжив збільшувати перевагу і довів ії до двозначної - 13:2 після ейси нашої «вісімки». Такий же порядок відриву зберігся до фінішу партії - 25:12.

У другій партії такого переважної переваги у «Хіміка» не було. Южненський волейболістки хоч і повели 4:2, 7:4, але на подачі Юлії Овезгельдієвої допустили серію помилок і вперше за два матчі пішли на перерву програючи - 7:8. Правда, відразу після тайм-ауту «Хімік» повернув перевагу: два бали від Дар"ї Дрозд, ще два від Катерини Сильченкової - 13:10 попереду підопічні Сергія Голотова. За рахунку 17:13 замість Алли Політанської - Олена Напалкова. З нею на майданчику перевага подвоїлася - 25:17.

У третій партії команди спочатку йшли нарівні. Потім «Хімік» відірвався на п"ять очок 15:10, але зловили кураж волейболістки «Регіни» старалися з усіх сил, щоб порадувати своїх уболівальників, які, правда, в більшості своїй не висловлювали бурхливих емоцій, навіть у моменти успіху. У «Хіміка» розладнався прийом і відрив мінімальний - 14:15. Сергія Голотова явно не радували дії підопічних, про що він їм під час перерви і повідомив. Це подіяло. Рахунок на табло видозмінився на більш відповідний різницю в класі - 15:22. У підсумку 25:17 в партії і 3:0 у матчі.

«Хімік» завершив турне за маршрутом Луцьк - Рівне, в ході якого зіграв чотири матчі за чотири дні і здобув чотири перемоги із загальним рахунком 12:0 (офіційний сайт ВК «Хімік»).

 

ОРБІТА – ПЕДУНІВЕРСИТЕТ – 3:0, 3:0

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Педуніверситет-ШВСМ» - 3:0 (25:16, 25:12, 25:17)   

«Орбіта»: Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Савченко, Довгополюк, Фролова; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Пасс, Лохманчук, Дударенко, Пугач. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Педуніверситет»: О.Жула, Ткаченко, А.Жула, Шара, Кравчук, Українець; Кімейчук (л), Калабура, Качан. Тренер – Володимир Жула.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), К.Гранько (Харків).

Тривалість матчу: 62 хв. (22+19+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Герасимова - Шара.

20 листопада. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 315 глядачів.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Педуніверситет-ШВСМ» - 3:0 (25:19, 25:17, 25:20)   

«Орбіта»: Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Савченко, Довгополюк, Фролова; Дерюгіна (л), Пасс, Лохманчук, Дударенко, Пугач. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Педуніверситет»: О.Жула, Ткаченко, А.Жула, Шара, Кравчук, Українець; Кімейчук (л), Качан. Тренер – Володимир Жула.

Судді: К.Гранько (Харків), Ю.Омельченко (Одеса).

Тривалість матчу: 65 хв. (20+21+24).

Кращі гравці (версія ФВУ): Фролова - Ткаченко.

21 листопада. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 250 глядачів.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник