Суперліга (жінки). 5-й тур. «Сєвєродончанка» вийшла на друге місце

16:56 | 28 ноября 2015

 У центральних матчах 5-го туру жіночої Суперліги «Сєвєродончанка» двічі обіграла на виїзді «Галичанку», та вийшла на друге місце, обігнавши «Орбіту».

 БІЛОЗГАР – РЕГІНА – 3:1, 1:3

Незважаючи на передстартові розклади, рівненська команда взяла важливі три очки у виїзній дуелі з конкурентом, не дозволивши йому відірватися в турнірній таблиці. Відстань між цими командами зберіглася на позначці «3». Таким чином, вінницька команд втратила шанс наздогнати «Волинь» та довести перевагу над «Регіною» до дев’яти очок. Про події у Вінниці розповів технічний делегат ФВУ Анатолій КОВАЛЕНКО:

- Обидва матчі вийшли досить напруженими. В перший день вінницька команда діяла більш агресивно та активно, на відміну від другого дня. Рівненські волейболістки старалися, але для успіху цього було замало.

У другому матчі команди спочатку обмінялися впевненими перемогами. В наступних партіях довгий час попереду була вінницька команда, але в кінцівках здорово у складі «Регіни» зіграли зв’язуюча Олена Гріцуняк, Марина Лозинська, а також маленька за волейбольними мірками Олена Рудьо – вона вийшла на заміну замість високої Світлани Бєлової і, незважаючи на антропометрію, дуже активно зіграла на сітці. Взагалі, на мій погляд, рівненчанки виграли більшою мірою за рахунок характеру.

 

«Білозгар-Медуніверситет» – «Регіна-МЕГУ-ШВСМ» – 3:1 (25:22, 20:25, 25:17, 25:16)

«Білозгар»: Малярчук, Козачковська, Соболь, Якушева (к), Яковчук, Малишева; Кутнякова (л), Медяна (л), Житовоз. Тренер – Юлія Якушева.

«Регіна»: Скорохід, Лозінська, Грицуняк (к), Бєлова, Овезгельдієва, Пономаренко; Вікторчук (л), Кара (л), Михальчук, Рудьо. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: В.Самодай (Суми), Ю.Баранюк (Київ).

Тривалість матчу: 87 хв. (25+24+18+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Якушева – Лозинська.

27 листопада. Вінниця. СК ВМедУ. 110 глядачів.

 

«Білозгар-Медуніверситет» – «Регіна-МЕГУ-ШВСМ» – 1:3 (25:15, 15:25, 25:27, 24:26)

«Білозгар»: Малярчук, Козачковська, Соболь, Якушева (к), Яковчук, Житовоз; Кутнякова (л), Медяна (л), Малишева. Тренер – Юлія Якушева.

«Регіна»: Скорохід, Лозінська, Грицуняк (к), Бєлова, Овезгельдієва, Пономаренко; Вікторчук (л), Кара (л), Михальчук, Рудьо. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: Ю.Баранюк (Київ), В.Самодай (Суми). 

Тривалість матчу: 89 хв. (18+19+26+26).

Кращі гравці (версія ФВУ): Житовоз – Гріцуняк.

28 листопада. Вінниця. СК ВМедУ. 75 глядачів.

 

ГАЛИЧАНКА – СЄВЄРОДОНЧАНКА – 1:3, 0:3

Перед тим, як безпосередні учасники центрального двобію поділяться своїми враженнями, відзначимо деякі кадрові моменти. У другому матчі через травму у складі «Галичанки» була відсутня лідер команди Катерина Дудник, «Сєвєродончанка» вперше за багато часу зіграла з ліберо – в цій ролі виступила номінальна догравальниця Інна Деніна, яка вже в Тернополі, на опробуванні, отримала пошкодження, і не могла допомогти команді у нападі. Про перебіг подій у центральних матчах туру - делегат ФВУ Володимир ПАСЮТА:

- Вийшло два різних за характером матчі. В перший день була дуже цікава гра, де боротьба йшла за кожний м’яч. Виділялося суперництво лідерів команд Катерини Дудник та Ганни Лісєєнкової. Сєвєродонецькій волейболістці добре допомагала команда, яка швидше пристосувався до атакуючих ударів суперника в захисті та у свою чергу реалізувала свої шанси в нападі. У другому матчі суттєва перевага «Сєвєродончанки», на мій погляд, пов’язана з відсутністю Катерини Дудник. 

«Галичанка-ТНЕУ» - «Сєвєродончанка» - 1:3 (26:24, 22:25, 23:25, 19:25)

«Галичанка»: Дуб’янська, Дудник, Карпець, Єфременко, Карпушина, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Рева, Мельниченко. Тренер - Андрій Романович.

«Сєвєродончанка»: Юрченко, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Хорольська, Балабанова; Деніна (л). Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: М.Медвідь (Запоріжжя), В. Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 96 мін. (24+26+23+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Дудник - Юрченко.

27 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 243 глядача.

 

«Галичанка-ТНЕУ» - «Сєвєродончанка» - 0:3 (15:25, 14:25, 16:25)

«Галичанка»: Дуб’янська, Мадзар, Карпець, Єфременко, Карпушина, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Стасівська. Тренер - Андрій Романович.

«Сєвєродончанка»: Юрченко, Дорсман, Афанасьєвська, Лісєєнкова (к), Хорольська, Балабанова; Деніна (л). Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: В. Паршін (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 96 мін. (24+26+23+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): н/визначений - Дорсман.

28 листопада. Тернопіль. СК ТНЕУ. 161 глядач.

 

КОМЕНТАРІ ТРЕНЕРІВ

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- Перші три партії першого матчу ми грали на рівних, але в ключові моменти дався взнаки досвід волейболісток «Сєвєродончанки» та зіграність суперника як команди. Досвідченіші гравці більше беруть ініціативу на себе та менше помиляються. Крім того, у другій партії у нас травмувалася Катерина Дудник. Перший матч вона на одній нозі дограла, а  наступного дня ми вирішили не ризикувати ії здоров’ям. Прийшлося робити перестановки, і боротьба була лише місцями.

Відсутність Дудник як основного приймаючого та нападаючого зумовило долю матчу, причому не вистачало ії в усіх елементах. Заміни для неї сьогодні в наших рядах немає.

- Надовго вибула Дудник?

- Поки ще невідомо. 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Перший матч підтвердив мої передматчові висловлювання – багато чого вирішувалося саме на «сітці». З прийомом в тій чи іншій степені впоралися, тож важливо було справитися з атакою. Дуже важкою вийшла гра. Вважаю, що ми переграли суперника в атаці, і це зумовило підсумок матчу. Ще б в перший день відзначив би захисні дії своєї команди. Додам, що через травму Інни Деніної – у неї розтягнення литкового м"язу, прийшлося перебудовувати гру команди – грали з трьома центральними, а Каріна Юрченко перейшла в четверту зону, а Деніна зіграла як ліберо. У другий день нам було простіше – суперник просто провалив прийом, а без нього було доволі важко вести атакуючі дії.

- Що вирішило долю другої та третьої партій першого дня, де «Сєвєродончанка» вигравала по два-три м’ячі?

- Ми підняли та забили необхідні м’ячі. Відзначу дії в атаці Лісєєнкової та Юрченко – вони на двох атакували дев’яносто разів, і робили це з високим відсотком реалізації.

 

Прес-служба ФВУ

Источник