Кубок України-2015 (чоловіки). Тепер їх четверо!..

00:55 | 01 декабря 2015

У Харкові та Дніпропетровську відбулися матчі II етапу Кубка України. За підсумком змагань у двох групах визначилася четвірка фіналістів! 

Отже, до фінального раунду вийшли харківський «Локомотив», львівський «Барком-Кажани», дніпропетровський «Дніпро» та чернігівський «Буревісник-ШВСМ». Відзначимо, що «Локомотив» та «Дніпро» були учасниками «Фіналу чотирьох» рік тому, а ось «Барком» та «Буревісник» вже давно не виходили до цієї стадії. Особливо варто відзначити прорив підопічних Миколи Благодарного. Вже саме потрапляння до вирішального раунду для чернігівців є дуже цінним!.. 

***  

У Харкові, де за дві путівки до фіналу змагалися «Локомотив», «Хімпром», «Барком» та «Локомотив-ХГВУФК №1», великою мірою хід боротьби визначився вже у перший змагальний день – у зустрічі сумчан та львів’ян. Підопічні Яна Суха виявилися більш налаштованими на це протистояння, а ось Микола Пасажин, який тільки перед цим приєднався до команди після поїздки до Москви з юніорською збірною України, не зміг достукатися до сердець своїх гравців. Тож «Барком» впевнено переміг у трьох партіях – 3:0.

З таким самим рахунком завершилася і решта поєдинків в цій групі. Тренерський штаб «Баркому» дав можливість відпочити лідерам у зустрічі з другою командою «Локомотива», але це не пішло на користь в матчі з основним складом чемпіонів України. Все ж таки різниця в класі між командою Юрія Філіпова та колективом Яна Суха відразу кидається у вічі. Але розгромна поразка ніяк не завадила галичанам виконати головне завдання – виходу до фіналу. А реванш у «Локомотива» «Кажани» можуть взяти вже… на цьому тижні. В рамках 5-го туру Суперліги «Барком» прийматиме «Локо» на своєму майданчику.

«Загалом я задоволений матчами у Харкові, – відзначив у коментарі клубній прес-службі головний тренер «Кажанів» Ян СУХ. – Ми виконали наше головне завдання, а саме вийшли до «Фіналу чотирьох» Кубка України. Дуже хорошу гру ми показали у матчі проти сумського «Хімпрома-СумДУ». Мабуть, цей матч і став вирішальним у тому плані, яка з команд, окрім «Локомотива», пройде до наступної стадії змагань».

***

У групі «Б-2» в Дніпропетровську глядачі побачили більше непередбачуваних матчів, в яких інтрига тривала не лише три партії… До того ж, тут не було явного аутсайдера, хоча з лідером все було зрозуміло майже від самого початку. Господарі майданчика здобули три перемоги, набрали максимум очок з можливих і другий рік поспіль забезпечили собі місце в «Фіналі чотирьох».

                              «Новатор» – «Дніпро» – 0:3. В атаці дніпрянин Олександр ТЕРЕЩУК

 

За другу путівку найзапекліша боротьба йшла між «Вінницею» та «Буревісником». Надзвичайно драматичною вийшла очна зустріч цих команд у першому турі: вінничани поступалися 0:2, та змогли врятувати гру та вирвати перемогу. Але надалі всі карти їм сплутав скромний «Новатор». Хмельниччани здобули перемогу над нестабільною «Вінницею», тоді як «Буревісник» не допустив розслабленості з командою першої ліги.  

«На третю гру проти «Дніпра» ми виходили вже у ранзі фіналістів Кубку, – відзначив головний тренер «Буревісника» Микола БЛАГОДАРНИЙ. – За це можемо подякувати «Новатору», який відібрав цінні очки у «Вінниці». До речі, навіть у матчі з «Дніпром» ми діяли добре, мали шанси на перемогу у кожному сеті, але у підсумку мінімально поступалися. Для чернігівського волейболу вихід до «Фіналу чотирьох» – це великий успіх. Гадаю, що маємо проявити себе і у фінальній стадії».  

Тепер – докладніше про всі результати та технічні дані поєдинків II етапу Кубку України.

***

Група «Б-1» (Харків)

Судді – С.Гулька (Тернопіль), С.Овчарук (Миколаїв).

27 листопада 

«Барком-Кажани» – «Хімпром-СумДУ» – 3:0 (25:19, 25:17, 25:18)

«Барком»: Осадца (к), Шиманський, Пилипів, Тевкун, Капаєв, Кадюк; Обремський (л), Бокшан (л), Кульбіда, Флюнт, Семенюк, Гребенюк, Білан. Тренер – Ян Сух.

«Хімпром»: Ляшенко, Клочко, Николайчук (к), Вієцький, Кісілюк, Ревега; Кутов (л), Антоненко (л), Шилін, Жуков, Маринченко, А.Пасажин. Тренер – Микола Пасажин.

Тривалість матчу: 68 хв. (23+25+20)

Кращі гравці (версія ФВУ): Обремський – Кісілюк.

127 глядачів.

 

«Локомотив-ХГВУФК №1» – «Локомотив» – 0:3 (18:25, 13:25, 17:25)

«Локомотив-ХГВУФК №1»: Остапенко, Ведащенко, Полуян, Довгий, Д.Ковальов, Наложний; Кучер (л), Коваль, Ковальчук. Тренер – Анатолій Янущик.

«Локомотив»: Мороз, Теременко, Плотницький, Татаринцев (к), Жилінський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Головень, Томін, І.Ковальов. Тренер – Юрій Філіпов.

Тривалість матчу: 59 хв. (21+20+18).

Кращий гравець (версія ФВУ): Теременко.

127 глядачів.

 

28 листопада

«Барком-Кажани» – «Локомотив-ХГВУФК №1» – 3:0 (25:21, 25:21, 25:22)

«Барком»: Осадца, Шиманський, Кульбіда, Гребенюк, Флюнт, Семенюк; Обремський (л), Бокшан (л), Кадюк, Пилипів, Бібер, Кадюк, Білан. Тренер – Ян Сух.

«Локомотив-ХГВУФК №1»: Остапенко, Ведащенко, Полуян, Довгий, Д.Ковальов, Наложний; Кучер (л), Велецький, Кривов, Коваль. Тренер – Анатолій Янущик.

Тривалість матчу: 73 хв. (23+24+26)

Кращі гравці (версія ФВУ): Осадца – Д.Ковальов.

201 глядач.

 

«Хімпром-СумДУ» – «Локомотив» – 0:3 (18:25, 18:25, 16:25)

«Хімпром»: Клочко, Николайчук (к), Жуков, Кісілюк, Ревега, А.Пасажин; Кутов (л), Антоненко, (л), Вієцький, Ляшенко, Шилін, Маринченко. Тренер – Микола Пасажин.

«Локомотив»: Мороз, Рудницький, Томін, Татаринцев (к), Теременко, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Головень, І.Ковальов. Тренер – Юрій Філіпов.

Тривалість матчу: 58 хв. (18+22+18)

Кращі гравці (версія ФВУ): Жуков – Томін.

1 200 глядачів.

 

29 листопада

«Локомотив-ХГВУФК №1» – «Хімпром-СумДУ» – 0:3 (23:25, 22:25, 23:25)

«Локомотив-ХГВУФК №1»: Ведащенко, Полуян, Довгий, Д.Ковальов, Наложний (к), Остапенко; Кучер (л), Кривов, Коваль, Ковальчук. Тренер – Анатолій Янущик.

«Хімпром»: Клочко, Николайчук (к), Вієцький, Кісілюк, Ревега, А.Пасажин; Кутов (л), Антоненко (л), Жуков, Туровський, Маринченко.Тренер – Микола Пасажин.

Тривалість матчу: 69 хв. (25+20+24)

Кращі гравці (версія ФВУ): Наложний – Кісілюк.

188 глядачів.

 

«Локомотив» – «Барком-Кажани» – 3:0 (25:18, 25:14, 25:15)

«Локомотив»: Татаринцев (к), Жилінський, Ковальчук, Мороз, Теременко, Томін; Фомін (л), Гармаш (л). Тренер – Юрій Філіпов.

«Барком»: Кадюк, Осадца (к), Шиманський, Пилипів, Тевкун, Капаєв; Бокшан (л), Обремський (л), Кульбіда, Гребенюк, Флюнт, Бібер, Білан. Тренер – Ян Сух.

Тривалість матчу: 64 хв. (23+20+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Ковальчук – Осадца.

955 глядачів.

 

***

Група «Б-2» (Дніпропетровськ)

Судді – О.Скибицький (Львів), В.Паєвський (Харків).

27 листопада 

«Буревісник-ШВСМ» – ВК «Вінниця» – 2:3 (25:23, 29:27, 14:25, 18:25, 16:18)

«Буревісник»: Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Чмирьов, Данилов; Чуб (л), Старченко (л), Каліберда, Копич, Азаров, Білик, Прохоренко. Тренер – Микола Благодарний.

«Вінниця»: Хомин, Лизанець, Клепко, Скороход (к), Тищенко, Руденко; Краєвський (л), Поліщук. В.о. тренера: Ігор Новіков.

Тривалість матчу: 117 хв. (25+27+21+23+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Гладенко – Скороход.

90 глядачів.

 

«Новатор» – «Дніпро» – 0:3 (21:25, 20:25, 23:25)

«Новатор»: Перепадя, Терещук, Федоренко, Паласюк, Заїка, Матущак; Турик (л), Оліщук, Колесник, Бистрицький, Главчук (к). Тренер – Роман Ковальчук.

«Дніпро»: Остроумов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к), Терещук, Євстратов; Романцов (л), Чорний, Коновалов, Колпаков. Тренер – Віталій Стадніков.

Тривалість матчу: 74 хв. (25+24+25)

Кращі гравці (версія ФВУ): Бистрицький – Терещук.

180 глядачів.

 

28 листопада

«Новатор» – «Буревісник-ШВСМ» – 0:3 (21:25, 24:26, 23:25)

«Новатор»: Перепадя, Терещук, Федоренко, Паласюк, Оліщук, Матущак; Турик (л), Заїка, Колесник, Бистрицький, Главчук (к). Тренер – Роман Ковальчук.

«Буревісник»: Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Чмирьов, Данилов; Чуб (л), Старченко (л), Каліберда, Копич, Азаров, Білик, Прохоренко. Тренер – Микола Благодарний.

Тривалість матчу: 74 хв. (25+24+25)

Кращі гравці (версія ФВУ): Главчук – Каліберда.

85 глядачів.

 

«Дніпро» – «Вінниця» – 3:1 (21:25, 25:18, 25:16, 25:11)

«Дніпро»: Остроумов, Шкут, Бондар, Коновалов, Терещук, Євстратов; Романцов (л), Чорний, Муравчиков (к), Колпаков. Тренер – Віталій Стадніков.

«Вінниця»: Хомин, Лизанець, Клепко, Скороход (к), Тищенко, Руденко; Краєвський (л), Поліщук. В.о. тренера: Ігор Новіков.

Тривалість матчу: 84 хв. (22+23+20+19)

Кращі гравці (версія ФВУ): Бондар – Хомин.

245 глядачів.

 

29 листопада

ВК «Вінниця» – «Новатор» – 1:3 (25:22, 16:25, 22:25, 20:25)

«Вінниця»: Хомин, Лизанець, Клепко, Скороход (к), Тищенко, Руденко; Краєвський (л), Поліщук. В.о. тренера: Ігор Новіков.

«Новатор»: Перепадя, Бистрицький, Федоренко, Паласюк, Оліщук, Заїка; Терещук (л). Тренер – Роман Ковальчук.

Тривалість матчу: 88 хв. (21+17+29+21)

Кращі гравці (версія ФВУ): Краєвський – Перепадя.

65 глядачів.

 

«Буревісник-ШВСМ» – «Дніпро» – 0:3 (23:25, 27:29, 25:27)

«Буревісник»: Борисенко (к), Татаренко, Гладенко, Дикун, Чмирьов, Данилов; Чуб (л), Старченко (л), Каліберда, Копич, Азаров, Прохоренко. Тренер – Микола Благодарний.

«Дніпро»: Остроумов, Шкут, Бондар, Муравчиков (к), Терещук, Євстратов; Романцов (л), Чорний, Колпаков. Тренер – Віталій Стадніков.

Тривалість матчу: 86 хв. (27+30+29)

Кращі гравці (версія ФВУ): Гладенко – Бондар.

175 глядачів.

 

Турнірні таблиці другого раунду Кубка України – за цим посиланням.

Фінальний раунд Кубка України відбудеться 26—27 грудня. Місце проведення буде визначене незабаром.

  

 

Прес-служба ФВУ

Источник