Микола БЛАГОДАРНИЙ: «У фіналі Кубка покажемо все, що вміємо»

13:56 | 01 декабря 2015

Вихід «Буревісника» до фінальної частини Кубку України став подією для чернігівського волейболу! З цим погоджується і головний тренер команди Микола БЛАГОДАРНИЙ. 

– Керівництво команди нам подякувало за результат, який ми здобули у Дніпропетровську на другому етапі Кубку, – відзначив Микола Петрович. – Сподіваюся, це додасть наснаги нашій команді та нашим вболівальникам, чернігівським прихильникам волейболу, які приходять на наші домашні матчі.

– У Дніпропетровську все починалося для вас не дуже добре. Перемогу над «Вінницею» ви втратили в останній момент…

– В матчі з «Вінницею» ми вели по партіях 2:0, суперник після цього взяв інші даві партії. У п"ятому сеті ми знову вели – 8:2 – і не втримали перевагу. Це говорить про те, що наша команда ще не дозріла для стабільної гри. Але все-таки ми працюємо в правильному напрямку, інакше б не вийшли до фінальної частини Кубка України. 

– Чим пояснуюється нестабільна гра?

– Дуже просто: з семи чоловік основного складу лише один – зв’язуючий Борисенко – пройшов необхідну базову підготовку у ДЮСШ. Інші хлопці почали займатися волейболом вже в університеті, деякі часто змінювали амплуа, що також не сприяє стабільним виступам. Приміром, на місці першого темпу у нас нині діє догравальник Татаренко. З діагонального у другого темпа ми перекваліфікували Чмирьова. Навчити діагональщика приймати в зрілому віці – практично непосильне завдання, але у нас не було вибору... Прийом у Чмирьова, звичайно, деколи йде зі зривами, через що втрачаємо бали.

До того ж, неприємним моментом була травма нашого ліберо Старченко у другому матчі з «Новатором». У третій зустрічі з «Дніпром», коли у нас був шанс поборотися за перше місце в групі, Сашка нам не вистачало.

– З «Дніпром» діяли більш розкуто, адже основне завдання було вирішено?

– На цей матч ми виходили вже у ранзі фіналістів Кубку. За це можемо подякувати «Новатору», який відібрав цінні очки у «Вінниці». До речі, навіть у поєдинку з «Дніпром», який значно переважає нас у кадрових питаннях, ми діяли добре, дали фавориту справжній бій, мали шанси на перемогу у кожному сеті, але в підсумку мінімально поступалися. Це знову ж таки говорить про нестачу досвіду у наших гравців. Але, незважаючи на рахунок 0:3, грою я задоволений і радий за команду. Коли є гра – прийдуть і перемоги! 

– Які маєте плани на фінальну частину Кубка?

– Вперше у своїй історії «Буревісник» присутній серед фіналістів цього турніру (якщо бути точним, то чернігівський колектив посів третє місце у першому розіграші Кубка у сезоні-1992/1993. – Прес-служба). Для чернігівського волейболу це величезний успіх.

Гадаю, що маємо проявити себе і у фінальній стадії. Звичайно, конкурувати з «Локомотивом» складно – наші можливості незпівставні. З іншого боку, спробувати нав"язати боротьбу іменитим командам ніхто нам не забороняє – покажемо, все що ми вміємо. Ставимо собі за ціль посісти як мінімум третє місце у турнірі».

 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник