Костянтин ЖИЛІНСЬКИЙ: «Кожен клуб в Україні може зіграти з нами свою кращу гру»

05:55 | 02 декабря 2015

Центральний блокуючий харківського «Локомотива» Костянтин ЖИЛІНСЬКИЙ після матчів 2-го етапу Кубка України дав коментар клубному сайту. 

Костянтине, вітаємо з виходом до «Фіналу чотирьох» Кубка України. Як охарактеризуєте три гри у другому раунді змагань?

— Перша зустріч – це був матч з нашою молоддю. Бажання у них є. Хочуть грати, хочуть вигравати. Так що, думаю, в недалекому майбутньому побачимо нових зірок у харківському та українському волейболі. «Хімпром» — також молода команда, яка тільки починає набиратися досвіду. А от львівський «Барком-Кажани» — команда, укомплектована досвідченими волейболістами. В останньому матчі, в неділю, ми зіграли добре, і за рахунок цього перемогли. У львів’ян є досвідчений польський наставник. Та й гравці підібралися хороші. Той же Євген Капаєв особливого представлення не потребує. Але в нашому очному протистоянні все склалося на нашу користь і в результаті ми домоглися потрібного результату.

Чи можна назвати «Барком-Кажани» головним конкурентом «Локомотива» в боротьбі за медалі Суперліги?

— Майже кожна команда в чемпіонаті може вийти і зіграти з нами свою кращу гру. На «Локомотив» кожна команда налаштовується дуже серйозно. Тому якийсь один клуб виділяти я не стану. І тут вже все залежить від конкретної гри та від нас самих – як ми зіграємо.

Не можу не спитати у вас про Кубок виклику. Знову «Локомотиву» належить провести два матчі на виїзді. Цього разу — в Швейцарії з «Амрісвілем». Наскільки це важко — грати два матчі поспіль у чужих стінах?

— Правильно кажуть – «вдома і стіни допомагають». У рідному залі знаєш кожен кут. Свій зал, свої вболівальники – це важливі і значні моменти. Але те, що сьогодні відбувається в Україні, на жаль, призводить поки до таких умов – два матчі на виїзді. Мова йде про безпеку команд, безпеку вболівальників. Це, я думаю, головний аргумент у прийнятті такого рішення.

— А що стосується суперника, вже є інформація про команду?

— Наш статистик Сергій Ємельяненко вже зібрав інформацію про нашого опонента. Він свою роботу виконує відмінно. Ми потім розберемо все і «розкладемо по поличках». Це – звичайна практика. Ігри чекають серйозні, але ми готові боротися і ставимо перед собою, як завжди, лише одне завдання – перемогти.

 

 

Пресс-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

 

Источник