Суперліга (чоловіки). 5-й тур. Сусідські війни

05:10 | 04 декабря 2015

Головною родзинкою чергового туру, безперечно, стане протистояння у Львові між лідерами турнірної таблиці – «Барком» прийматиме «Локомотив»!

 

«Барком-Кажани» – «Локомотив»

(пятниця – 19.00, субота – 12.00)

5-й тур Суперліги стартуватиме у п’ятницю і завершиться у неділю. Головна увага вболівальників буде прикута до столиці Галичини, де, сподіваємося, на нас очікує справжнє свято волейболу. 4-го та 5 грудня львівський клуб «Барком-Кажани» поміряється силами з діючим чемпіоном України харківським «Локомотивом». Обидва матчі відбудуться у Палаці спорту «Галичина». Час початку ігор цілком зручний – у п’ятницю о 19-й годині та у суботу о 12-й. Вхід на матчі – вільний, наголошує офіційний сайт «Кажанів».

Наразі залізничники посідають перше місце в турнірній таблиці, маючи у своєму активі стовідсотковий показник перемог та максимальні 24 пункти. Дихають у спину команді Юрія Філіпова якраз «Кажани», які за підсумками восьми ігор набрали усього на три очки менше. Для команди польського фахівця Яна Суха домашні матчі проти «Локомотива» будуть чудовим шансом наздогнати, а то й обійти суперника в турнірній таблиці, а для харків’ян – відірватися від галичан в турнірній таблиці.

Матч між «Кажанами» та «Локомотивом» на передсезонному «Кубку Лева» уже показав, як ці команди вміють грати та боротися за кожен м’яч. Тоді, у фіналі цього турніру, у вщент заповненому Палаці спорту «Галичина» перемогу з рахунком 3:2 святкував «Локомотив».

Залізничники святкували успіх в очній дуелі над «Кажанами» і кілька днів тому, у матчі другого етапу Кубка України – 3:0 у себе вдома. Втім, обидві команди вторували собі шлях до «Фіналу чотирьох» Кубка України, тож, цілком можливо, історія взаємовідносин у цьому турнірі між ними не завершується…

Головний тренер львівської команди Ян Сух після поразки «Кажанів» від «Локомотива» у Кубку зазначив, що у Львові вболівальники побачать зовсім інші матчі. Крім того, наставник запросив усіх львів’ян та гостей міста підтримати львівську команду та насолодитися волейболом, який покажуть і господарі, і гості.

 

               Волейболісти "Баркома" розраховують набити "Локомотиву" "торбинку м"ячів". А як буде насправді?..

 

«Юракадемія» – «Дніпро»

(пятниця – 16.00, субота – 12.00)

Цікаво, що всі без винятку пари у 5-му турі розподілені особливим чином: між собою зустрічаються виключно сусіди по турнірінй таблиці. Тож маємо можливість стати свідками цікавої боротьби, а за підсумками туру розподіл команд у турнірній таблиці може змінитися дуже суттєво.

Так, у Харкові досить привабливим і інтригуючим обіцяє бути протистояння претендентів на третє місце – «Юракадемії» та «Дніпра». Результат боротьби передбачити дуже складно. Юристи випереджають дніпрян у турнірій таблиці на чотири пункти. Набияким стимулом для господарів стане необхідність «забрати боржок» у суперника за прикру поразку на першому етапі Кубка. Та зустріч проходила 23 жовтня у Дніпропетровську і завершилася перемогою «Дніпра» з рахунком 3:1.

 

«Буревісник-ШВСМ» – «Фаворит»

(пятниця – 16.00, субота – 12.00)

У Чернігові очікуються принципові битви серед команд з нижньої частини таблиці: новоспечений фіналіст «Фіналу чотирьох» Кубку «Буревісник» намагатиметься поправити свої справи і в Суперлізі. Зустрічі з «Фаворитом» – слушна нагода для цього.   

 

ВК «Вінниця» – «Хімпром-СумДУ»

(субота – 14.00, неділя – 11.00)

На відміну від інших дуетів, пара матчів між «Вінницею» та «Хімпромом» запланована на суботу-неділю. Обидва колективи знаходяться далеко не на піку форми і зализують рани після невдалих виступів у Кубку України: ані вінничани, ані сумчани не змогли пробитися до фінальної частини, хоча мали на це сподівання. Цікаво, кому вдасться пошвидше подолати неприємну чорну смугу і вибратися подалі від небезпечної зони в турнірній таблиці.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник