Кубок ЄКВ (жінки). 1/8 фіналу. Матч-відповідь. «Хімік» - «Кангасала». Напередодні

10:56 | 16 декабря 2015

Сьогодні в Южному о 18.00 «Хімк» зіграє з фінською «Кангасалою» матч-відповідь 1/8 фіналу Кубку ЄКВ.

 

 НАПЕРЕДОДНІ

Після повернення з Фінляндії у п’ятницю ввечері волейболістки «Хіміку» отримали день відпочинку і вже в неділю приступили до підготовки. Працювали і безпосередньо на майданчику, а також у команди був відеоперегляд.

Фінська команда також серйозно віднеслася до матча-відповіді, прибувши на одеську землю вже в понеділок – майже за два дні до гри. Як розповів головний тренер суперника Ісмо Тахванайнен, такий вранішній приїзд пов’язаний з розкладом рейсів: «Це був найкращий варіант, який ми обрали, ми зможемо завтра потренуватися, плюс у нас буде достатньо часу для відпочинку». 

КОМЕНТАРІ

Анастасія ЧЕРНУХА, гравець ВК «Хімік»:

- В цілому, враження від першого матчу не зовсім хороші, бо не у всіх елементах зробили те, що могли зробити. Був набір своїх помилок, яких можна було уникнути. І тоді б гра напевно пішла б в іншому руслі. Просто потрібно чистіше грати.

- «Хімік» впевнено повів 2:0, але в третій трапився провал. З чим ви його пов"язуєте?

- Не могли «знятися» в певних розстановках, був набір своїх помилок – хтось не може прийняти, хтось не може забити. З одного випливає інше.

- Як виходили з цього стану, адже програвати завжди неприємно?

- Ми, само собою, зробили висновки. Налаштувалися на четверту партію, розуміючи, що в третій вже не наздоженемо. Налаштувалися - і в бій.

- Чи можна говорити, що після перемоги у Фінляндії, завдання виходу в наступний раунд відсотків на п"ятдесят виконана?

- Не можу так сказати, але ця перемога тільки крок до виходу в наступний раунд. Відповідно, вдома потрібно зіграти добре і тоді завдання на цю стадію буде виконане.

- На ваш погляд, наскільки важливий фактор свого майданчика в двохраундовій боротьбі?

- Як для мене, це дуже важливий момент, так як вдома завжди легше грати. Свої стіни, свої вболівальники. Настрій бойовий завжди, але в домашніх матчах він ще вище. Чим більше вболівальників, тим краще для команди. Приємно грати в такій атмосфері, коли зал заповнений.

- Ви обмовилися, що частково виконана задача на цей раунд. А чого б хотілося добитися в цьому єврокубку взагалі?

- Максимально можливого результату. Хотілося б завоювати медалі. Подивимося, як ми впораємося. Але налаштовуємося на максимум.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Ми очікували непростого матчу, таким він і вийшов. «Кангасала» - непогана команда, і добре, що ми переконливо зіграли першу партію. Десь трохи призупинили суперника. Другий сет був складніше. У третій - у суперника багато що виходило, у нас же - навпаки, з самого початку не заладилася гра. Добре, що знайшли в собі сили налаштуватися на четверту партію.

- Напередодні матчу ви акцентували увагу на двох речах. По-перше, діагональна Шелбі Далтон...

- З нею ми впоралися - вона зіграла нижче свого рівня. Але розслаблятися нам не можна, так як вдруге поспіль вона наврядчи так зіграє.

- По-друге, подача-прийом...

- Думаю, що саме завдяки нашій подачі добилися такої переваги. Дали правильну подачу в правильних гравців, не давши супернику грати швидко.

- Що сталося в третій партії?

- У нас не полетіла подача, з самого початку стали помилятися. У суперника в той же час пішов прийом, швидка гра - наші центральні просто не встигали. Не можна було давати супернику розігратися, а треба було виконувати те, що відпрацьовувалося на тренуваннях.

- Які корективи вноситимуться у гру команди?

- Корективи будуть внесені. Деякі позиції мене абсолютно не влаштували. Намагаємося внести зміни.

- Який, як думаєте, буде настрій волейболісток «Кангасали» на другий матч?

- Думаю, що вони будуть налаштовуватися на перемогу. Вони показали, що вміють грати в гостях, обігравши у Франції «Парі Сен-Клу» в попередньому раунді. Думаю, що поняття «чужий зал» для них не існує. Яка різниця американкам, де грати - у Фінляндії, або в Україні, вони ж легіонери. Суперник приїде сюди боротися.

- Чи тільки від американських гравців варто очікувати напористою гри?

- Ні, нам варто концентруватися на «Кангасалі» як на команді - один-два гравця нічого не вирішить на майданчику в глобальному сенсі, вирішує колектив.

- Для «Хіміка» фактор свого поля важливий?

- Звичайно. У рідних стінах, при своїх уболівальниках ми, звичайно, будемо грати на перемогу. Однозначно.

- У грудні «Хіміку» ще належить зіграти в «Фіналі чотирьох». Чи немає проблем з концентрацією на єврокубок?

- Зараз у нас єврокубок, ми готуємося і думаємо тільки про найближчу гру. Повна концентрація на єврокубку, ні про що інше ми зараз не думаємо. Зіграємо з «Кангасалой», а потім думатимемо про Кубок України.

 

Еллісон МЕЙФІЛД, гравець ВК «Кангасала»:

- Перший матч вийшов складним для нас. Ми грали проти хорошої команди, і грали ми нестабільно - то краще, то гірше. Тим не менш, ми спробуємо переломити хід суперництва, хоча розуміємо, що це буде складно.

- Ви грали проти «Хіміка» в минулому сезоні у складі швейцарського «Дюдінгена». Можете порівняти свого суперника зразка нинішнього року з торішнім?

- Я пам"ятаю, що це була дуже висока команда. Цього року склад трохи помінявся з"явилися кілька нових гравців, але «Хімік» грає практично в такому ж стилі, що і в минулому сезоні і настільки ж сильний, як і рік тому.

- «Кангасала» програла в домашньому матчі 1:3. Чи залишилися шанси на прохід у наступний раунд?

- Так, ми програли перший матч, але у нас залишається другий. Другий матч - це наш шанс вийти в наступний раунд. Ми постараємося показати свій найкращий волейбол, зробимо все можливе, щоб вирішити цю задачу.

 

Ісмо ТАХВАНАЙНЕН, головний тренер ВК «Кангасала»:

- Які враження залишив перший матч?

- Ми мали інформацію про те, як «Хімік» грає, і тому гра суперника не стала сюрпризом для нас. Це команда досить високого рівня майстерності плюс підготовлена

Источник