Кубок України (чоловіки). Львівський «Барком» зіграє у домашньому фіналі!

20:41 | 26 декабря 2015

У другому півфінальному матчі «Кажани» обіграли в трьох сетах «Дніпро». Таким чином завтра у фіналі зіграють «Локомотив» -- «Барком»! 

«Барком-Кажани» -- «Дніпро» -- 3:0 (28:26, 25:14, 25:15)

«Барком-Кажани»: Осадца, Шиманський, Пилипів, Тевкун, Капаєв, Кадюк; Обребскі (л), Флюнт (л), Гребенюк, Кульбіда, Білан, Бокшан, Бібер, Семенюк. Тренер – Ян Сух.

«Дніпро»: Богатирьов, Шкут, Бондар, Остроумов, Терещук, Колпаков; Романцов (л), Кутов (л), Коновалов, Сухінін, Євстратов. Тренер – Віталій Стадніков.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 75 хв. (30+22+23)

26 грудня. Львів. Палац спорту «Галичина». 695 глядачів.      

«Барком», який у суботньому півфіналі палко підтримували на трибунах Палацу спорту «Галичина» майже 700 глядачів, мав відчутні проблеми із досягненням результату у першому сеті. Гра була досить рівна – іноді навіть з невеликою перевагою гостей, які почувалися на майданчику досить впевнено, але не змогли завершити сет вдало після рахунку 23:21 на свою користь. Були у підопічних Віталія Стаднікова і кілька матч-болів -- 25:24, 26:25. Але «Кажани» у вирішальний момент виявилися міцніші. Євген Капаєв заробив вирішальне очко у партії – 28:26! Другий та третій сети пройшли вже за повної переваги господарів майданчика.

Тож у неділю львів"яни мають шанси вперше у своїй історії вибороти головний трофей – Кубок України. Але для цього їм треба обіграти 12-разового володаря призу – харківський «Локомотив».

Ян СУХ (головний тренер «Баркома»):

«Я вірю у свою команду. Іноді нам не все вдається, як, наприклад, сьогодні у першому сеті, але все одно ми сильні і робимо роботу над помилками. У другій та третій партії ми посилили гру на блоці і заслужено виграли. Попереду нас чекає «Локомотив» -- команда дуже високого рівня. Я вважаю, що наш суперник є фаворитом фінального матчу, але ми будемо боротися до останнього у кожній партії. Обіцяю, що легкого життя у цьому фіналі у залізничників не буде. Хочемо, щоб наші вболівальники нами пишалиися».

Олег БАРАН (президент «Баркома»):  

«До мрії йти завжди довго, але зараз ми знаходимося на відстані усього лише кроку від завоювання Кубку України! Перевага рідних стін багато значить, хоча все одно наші шанси не такі високі, як у «Локомотива». На боці харків"ян – значно більший досвід, а також технічна майстерність. А у діях наших волейболістів все ще достатньо браку.

Мені дуже сподобався перший півфінал за участю команди з Харкова та чернігівського «Буревісника». Можу лише привітати чернігівчан з тим, що вони протягом двох партій грали з чемпіоном майже на рівних. Якщо «Буревісник» збереже склад, то у наступному сезоні це буде справді серйозний претендент на медалі.

А поки що запрошую усіх вболівальників у неділю прийти на фінальний матч та підтримати «Барком». Сподіваюся, зал буде заповнений вщерть».     

 

Нагадаємо, поєдинок за бронзу почнеться у неділю о 9.00. У ньому зіграють «Буревісник» та «Дніпро». Початок фінальної зустрічі між «Баркомом» та «Локомотивом» – о 14.30.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник