Кубок України (чоловіки). Післямова

03:55 | 03 января 2016

До вашої уваги яскраві епізоди, а також враження головних дійових осіб фіналу Кубка України у Львові, в якому «Локомотив» переграв «Барком». 

Нагадаємо, харківський клуб у 13-й раз у своїй історії виграв національний Кубок, фінальна частина якого вперше проходила у Львові.

У вирішальному матчі залізничники здолали опір «Кажанів», яких палко підтримували не менше 1 000 вболівальників. Хоча і підопічні Юрія Філіпова також не залишилися без підтримки власних фанатів, які приїхали разом із командою до Львова і після завершення зустрічі розділили з улюбленою командою радість тріумфу.

 

Солодким десертом до спортивного дійства стала церемонія нагородження переможців та призерів Кубку. Капітан «Локомотива» Володимир Татарінцев отримав від президента ФВУ Володимира Туровського та голови Директорату ФВУ Геннадія Кондакова відразу два кубки – перехідний трофей та його копію, яка залишиться у клубному музеї на вічне зберігання. Щоправда, те ж саме можна сказати і про перехідний приз: за регламентом, якщо команда виграє Кубок України у п’яте поспіль, вона має право залишити головний приз у себе назавжди…

 

 

Президент ФВУ Володимир ТУРОВСЬКИЙ відзначив, що з організаційної точки зору Львів впорався із завданням і провів яскравий фінал:

«Звичайно, зауваження є завжди. Тим більше, що Львів вперше проводив волейбольні змагання такого рівня і не має достатньо досвіду. Але відзначу, що організатори оперативно реагували на наші пропозиції, і в подальшому проблем буде менше. Це місто заслужило на те, щоб приймати «Фінал чотирьох» у себе. У Львова є чималі волейбольні традиції, які підтверджуються високими результатами цього сезону: друге місце у Кубку – це велике досягнення, з чим можу привітати президента «Баркома-Кажани» Олега Барана, який проявив себе як професійний менеджер та керівник. По всьому видно, що ця команда – не «каліф на час». Щодо «Локомотива», то цей клуб вкотре довів, що він – найсильніший. Перемога харків’ян була цілком заслужена».

 

Щодо індивідуальних номінацій, то, як і минулого року, спеціальна комісія визначила кращих гравців у кожній з команд-учасниць «Фіналу чотирьох». Так, у «Локомотиві» персонально був відзначений Дмитро ТЕРЕМЕНКО (на фото), чиї «вбивчі» подачі ставили в глухий кут суперників.

«Ми дуже налаштовувалися на боротьбу, очікували, що суперник буде битися до останнього, – відзначив Дмитро. – Так воно і вийшло! Без цього настрою ми не змогли б досягти перемоги. Довелося вигризати буквально кожне очко. Взагалі рівень львівської команди дуже непоганий. Чим більше буде в Україні колективів такого рівня, тим більш сильним і видовищним буде наш чемпіонат.

Хотів би привітати наших вболівальників з Новим роком та Різдвом! Плани «Локомотива» на 2016 рік, звичайно, великі! В Україні будемо боротися за чемпіонство, а в Європі спробуємо поборотися за Кубок Виклику. Не забуваємо і про збірну України, яка буде стартувати у відбірковому раунді до Євро-2017. Ми дуже хочемо потрапити до фінального турніру!»

 

У складі команди «Барком-Кажани» кращим гравцем «Фіналу чотирьох» був визнаний Юрій Семенюк (на фото).

 

У складі «Дніпра» найбільш цінним виконавцем турніру організатори назвали діагонального Віталія Бондара (на фото - в центрі). Нарешті, у чернігівському «Буревіснику-ШВСМ» подібним призом був відзначений Павло Дикун.  

Отже, таким був «Фінал чотирьох» Кубку України, що став останньою волейбольною подією 2015 року в нашій країні – року, який пройшов під знаком 90-річчя українського волейболу. І нехай у головному матчі інтриги не вийшло, доведеться повірити на слово головному тренеру «Баркома-Кажани» польському наставнику Яну СУХУ: «Цього разу ми не були готові до деяких тактичних і технічних прийомів у виконанні «Локомотива», зокрема не впоралися з їхньою подачею. Ми зробимо все, щоб у 2016 році виправити ці помилки. Сподіваємося вийти у фінал Суперліги і не програвати харків’янам з рахунком 0:3, а брати хоча б один-два сети у кожній грі». 

А нам залишається вкотре дивитися кадри з церемонії нагородження Кубку України-2015.  ВІДЕО

Крім того, волейбольний клуб «Локомотив» змонтував фільм про свою переможну подорож до Львова – частина 1, частина 2.

 

 

Прес-служба ФВУ  (фото Андрія ПЕТРАША)

Источник