Усі – на волейбол у Харкові!

10:26 | 19 января 2016

Сьогодні на арені харківського ПС «Локомотив» чемпіони України проведуть перший матч 1/8 фіналу Кубка Виклику проти словенського «Кальциту». Початок – о 17.00, пряма трансляція – нателеканалі «Спорт-1». 

 

Нагадаємо, це перший волейбольний поєдинок чоловічого єврокубка в Україні за останніх два роки – до цього у зв"язку зі складною ситуацією у державі протягом довгого часу той же «Локомотив» проводив «домашні» матчі у гостях. 

Напередодні знаменної для Харкова події в конференц-залі ФСК «Локомотив» відбулася прес-конференція. На запитання журналістів відповіли перший віце-президент Федерації волейболу України і президент ВК «Локомотив» Євген Щербина, головний тренер команди Юрій Філіпов і капітан «Локомотива» Володимир Татарінцев. Як зазначив Євген ЩЕРБИНА, протягом минулих двох років практично всі команди-суперники «Локомотива» в єврокубках відмовлялися приїжджати до Харкова на матчі. 

«Вони мали в цьому непряму підтримку Європейської конфедерації волейболу. У листопаді минулого року вЄКВ пройшли перевибори, і практично змінився склад робочого органу, який у європейській конфедерації відповідає за проведення єврокубкових ігор. Наприкінці грудня ми отримали позитивний результат комісії з проведення єврокубків, – зазначив Євген Васильович. — Ми вдячні за це рішення. Довго йшли переговори з командою «Кальцит» про те, як нам грати матчі 1/8 фіналу. Було багато варіантів – вони пропонували знову зіграти поєдинки у них. Але в підсумку прийшли до рішення, що зіграємо домашню гру 19 січня в Харкові на своєму майданчику, а матч-відповідь відбудеться 27 січня в Словенії. Ми вдячні керівництву Південної залізниці за сприяння, яке воно надає нам у проведенні цієї гри. Тож це буде справжній подарунок для всіх вболівальників, які після тривалого часу знову побачать у Харкові волейбол європейського рівня». 

«Ми з нетерпінням чекаємо того моменту, коли зіграємо цей матч у рідних стінах, – сказав головний тренер харківського «Локомотива» Юрій ФІЛІПОВ. — Користуючись нагодою, хотів би запросити усіх вболівальників на цей поєдинок. Зі свого боку ми постараємося показати гарний волейбол і гідну гру. Я впевнений, разом з нашими вболівальниками нам буде легше здобути перемогу. Запрошуємо всіх на матч!» 

«Безсумнівно, наші вболівальники чекають цього поєдинку, напевно, більше, ніж ми, — підкреслив капітан команди Володимир ТАТАРІНЦЕВ. – Все-таки майже два роки вони не бачили в Харкові таких матчів, матчів єврокубкового рівня. Ми поборемося за вихід у чвертьфінал. Налаштовуємося з усіма хлопцями на хорошу гру і постараємося порадувати всіх шанувальників волейболу в нашій країні».

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник