Ірина КОМІСАРОВА: «Своїй рідній «Орбіті» я не могла відмовити»

15:41 | 19 января 2016

Як грім серед ясного неба, стала звістка про повернення у великий волейбол знаменитої української зв’язуючої Ірини КОМІСАРОВОЇ, яка зіграла за «Орбіту». Досвідчена волейболістка відповіла на питання прес-служби ФВУ з приводу цієї позитивної для чемпіонату України події.

- Ірино, вітаю вас з поверненням у волейбол. Для всіх це стало великою несподіванкою. Розкажіть, як це відбулося?

- Для мене це теж чимала несподіванка. Травмувалася Оля Скрипак, мені подзвонили та запросили допомогти команді. Своїй рідній «Орбіті» я не могла відмовити. З радістю відкликнулася на прохання допомогти.

- Чи підтримували форму останнім часом?

- Звісно, ні. Граю тільки за ветеранів, останній раз влітку на чемпіонаті України, який відбувався в Коблєво. А так працювала у спортивній школі, тренувала маленьких діточок.

- Скільки часу у вас було, щоб підготуватися до перших матчів у складі «Орбіти»?

- Три дні. Упродовж цього періоду зігравалася зі дівчатками, адже всього лише двох з них знаю по виступам у чемпіонаті, з рештою – ніколи не грала.

- Які емоції викликало у вас повернення у волейбол, до вашої улюбленої справи, якій ви віддали більшу частину життя?

- Емоції позитивні, адже ще є бажання грати та перемагати. Звісно, фізично я не готова, тому грати важкувато. Допомагаю команді настільки, наскільки можу на цей час.

- На який термін повернулися у волейбол?

- Це залежатиме від того, коли відновиться Оля Скрипак. Скільки буду необхідна команді, стільки буду допомагати. «Орбіта» - моя улюблена команда, тут я розпочинала свій шлях у великому волейболі, приблизно тридцять років тому, коли дебютувала у чемпіонаті СРСР.

16 січня 2016 року. Вінниця. «Білозгар-Медуніверситет» – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» – 0:3. У грі Ірина КОМІСАРОВА (№17). Фото volleyvin.ucoz.ua 

 

- Які враження у вас залишилися від перших ігор за «Орбіту»? (матчі з командою «Білозгар-Медуніверситет» у Вінниці завершилися 2:3, 3:0. – прес-служба)

- В цілому позитивні, адже дівчатка молоді та перспективні, що в «Орбіті», що у складі суперника. Звісно, мені потрібен час, щоб зігратися з партнерками по команді. В перший день, гадаю, просто треба було повірити, що і з новою зв’язуючою можна перемагати. Стосовно поразки, гадаю, нічого страшного не відбулося – попереду ще чимало ігор.

- Наскільки вам близький вам той волейбол, який пропагує нинішній наставник «Орбіти» Ігор Філіштинський?

- Ну волейбол близький мені у будь-якому виді (сміється). І швидкий волейбол мені теж близький, адже команди Володимира Бузаєва, з яким я співпрацювала багато часу, теж грали у такому стилі. Тому волейболу, який пропонує Ігор Філіштинський, мені знайомий та близький.

- На цьому тижні «Орбіта» грає матчі чемпіонату у Запоріжжі…

- Так, грати у Запоріжжі це для мене особливі емоції.  Постараюся показати, на що здатна. Цілі у мені, як завжди, допомогти команді у досягненні перемог, і я прикладу для цього всі сили.

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник