«Локомотив» виходить у чвертьфінал Кубка Виклику!

11:40 | 28 января 2016

У драматичному протистоянні в Словенії харківський клуб виборов путівку у наступний раунд. Все вирішилося лише в «золотому сеті»! 

«Кальцит» — «Локомотив» – 3:0 (25:17, 25:22, 25:17). Золотий сет – 15:17.

«Кальцит»: Новльян, Т.Штерн, Брулєч, Котнік, З.Штерн, Відечнік; Грибар (л), Шталєкар, Відмар, Лакнер. Тренер – Марко Брумен.

«Локомотив»: Теременко – 4 очки, Жилінський – 8, Плотницький – 12, Татарінцев – 4, Ковальчук – 3, Томін – 7; Фомін (л), Гармаш (л), Ковальов, Мороз – 1, Головень. Тренер – Юрій Філіпов.

Тривалість матчу: 94 хв. (23+28+24+19)

Судді: Д.Савіч (Боснія і Герцеговина), Б.Фрігне (Бельгія).

27 січня. Камнік. «Спортна Дворана». 250 глядачів.

Харківський «Локомотив» проявив справжню волю до перемоги, зібраність і в непростій ситуації вийшов переможцем у протистоянні зі словенським «Камником», вигравши путівку в чвертьфінал Кубка Виклику в «золотому сеті». Господарі майданчика використовували всі свої козирі, включаючи і особливості домашньої арени, але все ж у вирішальний момент підопічні Юрія Філіпова не здригнулися.

На початку матчу команди обмінялися набраними очками. Після чого пішла рівна боротьба. Відмінна гра в захисті господарів майданчика плюс особливості домашнього залу, до якого «Локомотив» ніяк не міг звикнути, дозволили «Кальциту» нав"язати свій сценарій гри харків"янам.

Перший сет розпочався рівно, але у кінцівці словенцям вдається створити відрив і завершити партію на свою користь — 25:17. Всі атаки словенської команди будуються через двох гравців — братів Зігу і Тончика Штернів.

Другий сет, як і перший, розпочався у рівній боротьбі. Перший технічний тайм-аут – 8:7 на користь господарів майданчика. Ще до другого технічного тайм-ауту «Кальцит» вирвався вперед – 10:7, 12:8, 13:9. Але в середині партії «Локомотив» підтягнувся за рахунком – 14:13, 15:14, і ще до другого технічного тайм-ауту вирівняв становище — 15:15. На допомогу господарям був другий технічний тайм-аут, після якого «Кальциту» знову вдалося вийти вперед на два очки – 18:16. Вдалі командні дії словенців плюс атаки лідера команди з Камніка Тончика Штерна робили свою справу, і ось — 21:17. Насамкінець «Локомотив» пустився в погоню. За рахунку 24:20 українці відіграли два сетболи, але атака «Кальциту» завершила партію – 25:22.

Третій сет не став переломним у матчі. Перший технічний тайм-аут – 8:5 на користь господарів майданчика. Характерний епізод для всієї гри був за рахунку 11:10, коли арбітр в одній із спірних ситуацій не зарахував очко «Локомотиву» (скасувавши рішення лінійного), і рахунок замість рівного став 12:10 на користь «Кальциту». «Локомотив» ніяк не міг налагодити свою гру, і другий технічний тайм-аут був вже за рахунку 16:10. До кінця партії «Кальцит» дійшов на цьому запасі очок і без особливих проблем виграв матч – 3:0. Таким чином, володаря путівки у чвертьфінал повинен був виявити «золотий сет».

У вирішальній партії харків"янам знову не вдалося одразу захопити ініціативу, і за рахунку 1:4 Юрій Філіпов бере тайм-аут. Після цього харків"яни вирівнюють гру – 6:6, 7:7. І все ж перехід відбувся за рахунку 8:7 на користь «Кальциту». Після цього відбулися найбільш цікаві та напружені розіграші. Спершу Дмитро Теременко зрівнює рахунок – 8:8. Неподача Олега Плотницького виводить господарів вперед – 9:8. Після цього слідує вдала атака в лінію Володимира Татарінцева – 9:9.

У наступному розіграші блиснув Юрій Томін – 10:9, після чого «Локомотив» знову втрачає ініціативу і «Кальцит» набирає два очки — 13:11. «Локо» бере тайм-аут. Після перерви наша команда проявила свій характер і, не звертаючи уваги ні на які «симпатії» суддів, особливості залу та інші додаткові фактори, зіграла сконцентровано і надійно. І ось рахунок вже 13:13 (Плотницький атакував по блоку), і тайм-аут бере вже наставник «Кальциту» Марко Брумен. Подача Плотницького навиліт робить рахунок 16:15 на нашу користь і, як наслідок, — другий тайм-аут «Кальциту». Але підопічним Марко Брумена не вдалося повністю впоратися з нервами. Харків"яни вистояли в наступному розіграші, а атака «Кальцита» завершується ударом в аут – 15:17.

«Локомотив» цілком заслужено отримує путівку у чвертьфінал!

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК "Локомотив" та ЄКВ 

Источник