«Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Прес-конференція

16:56 | 09 февраля 2016

Наставники ВК «Хімік» та ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» прокоментували дії своїх підопічних в центральних матчах 10-го туру жіночої Суперліги.

 

 Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Думав, що нам буде складніше в цих іграх - з огляду на те, що ми ще не відійшли психологічно від єврокубків. Образливі поразки плюс переїзди-перельоти, які забрали чимало сил. Добре, що грали вдома, а не на виїзді.

«Орбіта» - це команда, з якою нам завжди незручно грати. Плюс ще вчора підламати Інна Молодцова. Випала надовго, напевно (точна інформація з цього буде за підсумками результатів обстеження. - прес-служба). Решта - це вже внутрішньокомандна кухня.

- Наскільки задоволені діями підопічних у цих матчах?

- Абсолютно незадоволений. Окремих гравців не коментую, а командою в цілому абсолютно незадоволений. Невиконання суцільне. Тож розбиратимемось, чому так сталося.

КОМЕНТАР СЕРГІЯ ГОЛОТОВА. ВІДЕО

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Вітаю з перемогами наших сьогоднішніх опонентів. Що стосується ігор, не хвалитимуться, але думав, що буде гірше. Може, навіть добре, що «Хімік» після єврокубків, перебуваючи в трохи мінорному стані, дозволив нам набирати більше двадцяти очок за партію. У нас на сьогоднішній день інші мотиви гри, тому що все-таки грати з новою зв’язуючою, навіть досвідченою, вкрай складно - ми не володіємо такою міццю, щоб зігратися і грати так само швидко, як це було.

Що стосується якості гри, то, як мені здалося, в статистику не заглядав ще, з прийомом ми впоралися. У молодого гравця вчора не подавали, а Кравченко та ліберо вчора впоралися. Щодо дій зв’язуючою, то Ірина Комісарова велика розумниця.

Розраховуємо, щоб Ольга Скрипак швидше відновилася. Вона вже потихеньку пробує підкинути м"яч, але ... Якщо ми думаємо з нею далі співпрацювати, а ми думаємо це робити, то їй ще рано поки. Поспішати не будемо. Ще раз хочу подякувати, користуючись нагодою, Ірині Комісаровій. Те, що вона нам допомагає, честь їй і хвала.

Що стосується інших людей, звичайно, є претензії по акуратності дій - багато невиправданих помилок, чисто технічних. Це хвилювання. Може, через велике бажання, або через велику повагу до супротивника. В цілому можу сказати: працюємо і сподіваємося на краще.

- У кінцівках ряду партій, коли треба щось вирішувати, ви випускали на майданчик 15-річну Вікторію Лохманчук. Чим був викликаний такий хід?

- На мій суб"єктивний погляд, гравець верстається в екстремальних ситуаціях. В принципі, ця дівчинка не з розгублених. З мого боку це ризик, може, не завжди виправданий. У неї є передумови, і в матчах з командами другого ешелону у неї чимало виходить. Вона володіє амплітудою стрибка, антропометрією. Те, що вона вдарила в першій партії вчорашнього матчу 25-й м"яч в аут, ну що ж, мені рахується, як то кажуть. Може, ми б першу партію зачепили, добий вона цей м"яч. Може, рано? Життя покаже. Але якщо є таке дитя, треба його вже задіяти, бо дитячі ігри їй вже не в плюс. Звичайно, треба ще попрацювати над технічною стороною, а стійка вже запізнилася - не така, як треба. Не завжди юний гравець приходить в команду з бажаної хореографією волейболу. Але поки вона, як пластилін, потрібно її правити.

КОМЕНТАР ІГОРА ФІФІЛІШТИНСЬКОГО. ВІДЕО

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

 

Источник