З Днем народження, легенда!

15:43 | 10 февраля 2016

Вчора, 9 лютого, на планеті відзначався День волейболу, а сьогодні свій день народження святкує одна з найвизначніших постатей в історії цього виду спорту - Юрій Поярков. 

10 лютого 1937 року в Харкові народився майбутній дворазовий олімпійський чемпіон, дворазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту і взагалі один з найкращих гравців в історії волейболу Юрій Михайлович Поярков.

Практично всю свою ігрову кар’єру, за виключенням виступів за збірні СРСР та України, він присвятив єдиному клубу – харківському «Буревіснику». Незважаючи на те, що провідні московські колективи мріяли заманити його до себе, він не зрадив своєму рідному краю і донині.

Волейбольному генію XX століття, легендарній «Людині-катапульті» присвячені чимало книг, телепередач та газетних публікацій. Його ім’я відоме всьому світові, воно було включене до Музею слави світового волейболу в американському Холіоке, а також до Книги рекордів Гіннесса як гравця, що завоював три олімпійських нагороди (дві золоті і одну бронзову).

Юрій Поярков двічі був нагороджений орденом «Знак Пошани», українськими орденами «За заслуги» III і II ступенів. Він є почесним громадянином Харкова та Харківської області. І в даний час професор Юрій Михайлович Поярков працює завідувачем кафедри спортивних ігор Харківського національного педагогічного університету імені Г.Сковороди.

Федерація волейболу України приєднується до численних привітань на адресу Юрія Михайловича. Бажаємо йому міцного здоров"я, щастя, удачі, добробуту і сімейного затишку!

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник