Суперліга (жінки). «Хімік» збільшив відрив від «Сєвєродончанки»

23:10 | 16 февраля 2016

«Хімік» переміг «Сєвєродончанку» в першому виїзному матчі 9-го туру чемпіонату України. Тепер перевага лідера від сєвєродонецької сягнула шести очок - 57 проти 51-го.

 «Сєвєродончанка» - «Хімік» - 1:3 (18:25, 25:14, 21:25, 19:25)

«Сєвєродончанка»: Деніна, Хорольська, Юрченко, Дорсман, Лісеенкова (к), Балабанова; Афанасьєвська. Тренер - Гарій Єгіазаров.

«Хімік»: Кальченко, Дрозд, Політанська, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Сильченкова, Бойко, Расточило, Напалкова. Тренер - Сергій Голотов

Судді: В.Паєвський (Харків), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 107 хв. (27+26+28+26).

Кращі гравці (версія ФВУ): Лісєєнкова - Степанчук.

16 лютого. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 1055 глядачів.

16 лютого «Хіміку» належало стати першою командою Суперліги, яка приїхала в Сєвєродонецьк в сезоні-2015/16 - сезоні, коли було вирішено проводити в цьому місті гри чемпіонату України з волейболу після перерви в сезоні-2014/15. Судячи з онлайн-трансляції, свято волейболу вдалося - місцеві вболівальники явно скучили по своїй команді і волейболу як такого і зі свого боку зробили все можливе, щоб свято відбулося. Суперники в свою чергу постаралися порадувати глядачів своєю грою.

Перший розіграш вийшов затяжним, а завершився яскравим першим темпом у виконанні Катерини Кальченко - уродженки, до речі, Луганщини. А до першої перерви «Хімік» прийшов з двоочковою перевагою. Це Дар’я Дрозд заблокувала головного снайпера «Сєвєродончанки» Ганну Лісеенкову, якій в цій грі традиційно було адресовано чи не половина всіх атакуючих передач. 6:8 на табло Льодового палацу. Втім, підопічні Гарія Егіазарова швидко повернулися в гру. 11:8 - після ейсу Таїсії Хорольської. Тайм-аут Сергія Голотова. Втім, зламати суперника було непросто: сєвєродонецькі волейболістки, підтримувані своїми шанувальниками, грали на куражі, і іншим разом творили чудеса в захисті. Але «Хімік» все-таки добивав свої атаки. Ну і на блоці часто-густо «знаходив» нападників суперника. Тетяна Козлова закрила Лісєєнкову - 16:15. Кінцівка обіцяла бути напруженою. Але «Хімік» не допустив цього. Відірвалвя тут же, на подачі Міни Томіч. 20:16. Двічі успішна була на сітці Дар’я Дрозд - блок плюс атака. Ще один блок Дар"ї і вже «+6» - 23:17. І блок від Алли Політанською як вишенька на торті - 25:18. Чемпіонки показали, що психологічно впоралися з атмосферою залу.

Старт другої партії за «Сєвєродончанка» - 8:3. Далі 13:6. З цієї ями «Хімік» вибратися не зміг, хоча був близький до цього, зусиллями Анастасії Чернухи скоротивши відставання до трьох очок - 14:11, 15:12, 17:14. Але... Каріна Юрченко відіграла право на подачу, виконувати яку вийшла Анна Лісеенкова, яка і зруйнувала переможні плани суперника. Три ейси і в цілому мінімальні можливості волейболісток «Хіміка» на успіх в атаці. Відзначимо, що знову ігровий час отримала 17-річна Юлія Бойко, що дала відпочити Тетяні Козлової. Хороший досвід для юної волейболістки. Також відпочивали в кінцівці ще дві основні гравці - Алла Політанська з Міною Томіч. Підсумок партії - 25:14. «Сєвєродончанка» зрівняла рахунок у матчі ...

... і третю партію продовжила на тій же хвилі. 5:2. Але цього разу «Хімік» завадив супернику розвинути успіх. Незважаючи на старання Лісєєнкової+Ко. Южненські догравальниці також були на висоті. 12:11 - «Хімік» нарешті вийшов вперед. Тайм-аут Гарія Егіазарова не загальмував хід южненської команди. Перед другою перервою - 16:14 її користь. І за рахунок блоку «Хімік» дотиснув суперника - 21:16. Крапку поставила капітан - 25:21. Втім, 2:1 не гарантували легкого життя гостьям Сєвєродонецька, адже п"ять з останніх дев"яти виїзних ігор «Хіміка» в цьому місті завершилися в п"яти сетах. Але не цього разу.

Хоча «Сєвєродончанка» знову почала успішно - 6:3, вже до першої перерви вперед вийшов «Хімік». На подачі Міни Томич (всього вона зробила два ейси в цьому матчі) зусиллями Тетяни Козлової атаці і Дар"ї Дрозд на блоці цифра «3» на табло змінилася на «8». Максимум чого вдалося домогтися господаркам майданчика - зрівняти рахунок. 9:9. Далі гра йшла під диктовку южненських волейболісток, які повністю переграли суперниць на сітці. Очки «Хіміку» набирали тільки догравальниці - Козлова з Чорнухою. За винятком контрольного м"яча. Закрила матч Катерина Кальченко, як було сказано вище, відкрила рахунок в цьому. На цей раз вона була успішна в блокуванні. 25:19.

3:1 - важлива перемога «Хіміка».

У середу об 11.30 другий матч команд.

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник