Суперліга (жінки). Боротьба за перше місце продовжується

21:11 | 17 февраля 2016

 У другому матчі 9-го туру жіночого Суперліги «Сєвєродончанка» взяла реванш у «Хіміку» за поразку напередодні. 

«Сєвєродончанка» - «Хімік» - 3:0 (25:22, 25:22, 25:10)

«Сєвєродончанка»: Деніна, Хорольська, Юрченко, Дорсман, Лісєєнкова (к), Балабанова; Афанасьєвська, Луханіна. Тренер - Гарій Єгіазаров.

«Хімік»: Кальченко, Дрозд, Політанська, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Сильченкова, Нємцева, Расточило, Напалкова. Тренер - Сергій Голотов

Судді: В.Босенко (Суми), В.Паєвський (Харків),

Тривалість матчу: 79 хв. (28+29+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Лісєєнкова - Степанчук.

17 лютого. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 715 глядачів. 

Щоб підвищити свої шанси на перше місце в регулярному чемпіонаті, «Хіміку» треба було закріпити в другий день завоювання першого. Втім, і волейболістки «Сєвєродончанки» напевно розуміли, що в разі другої поразки їх перспективи на перемогу в «регулярці» стануть туманними.

Заручившись підтримкою своїх невтомних уболівальників, які, в хорошому сенсі цього слова, дорвалися до волейболу, «Сєвєродончанка» вже з перших розіграшів полетіла до перемоги. Підопічні Гарія Єгиазаров іноді діставали просто немислимі м"ячі, реагуючи і на швидкісні атаки першим темпом, а потім реалізовували свої догравання. У «Хіміка» в атаці мало, що виходило. 8:2 - до першої перерви. Дальше – більше. 11:3. Втім, такий удар не зламав южненських волейболісток - вони самовіддано грали в захисті і активно на блоці - один суперсейв Аліни Степанчук від Лісєєнкової чого вартий. Це відбулося при рахунку 4:11. Втім, ці складові до пори до часу це не приносили успіху, так як южненські гармати мовчали. Але ось нарешті розігралася Анастасія Чернуха - чотири точних атаки з чотирьох, допомогла їй в центрі сітки Катерина Кальченко, і все вже не так безнадійно - 13:10 на табло Льодового палацу. До другого перерви відставання виросло до п"яти очок - 11:16. Але знову «Хімік» включив блок, зокрема Дар’я Дрозд, і до фінішного відрізку «Хімік» підійшов з перспективними «-2» (17:19). І це після 9-очкового відставання в першій половині.

Однак, вирішальний ривок зробила «Сєвєродончанка» - відзначилися Ганна Лісєєнкова, котра, як завжди, задавала тон в нападі своєї команди, і Карина Юрченко. «Хімік» відновив статус-кво, але «Сєвєродончанка» знову двічі поспіль була точна в атаці. Чотири сетбола. Два з них Анастасія Чернуха потужними пострілами відіграла. Але останнє слово залишилося за суперником. 25:22.

На старті другої партії зав"язалася боротьба на сітці - суперники відповідали ударом на удар. Щодо подальшого розвитку подій можна зробити висновок, що саме ця партія визначила результат матчу. А поки про розвиток подій. Алла Політанська заблокувала Інну Деніну і тим самим завершила триочковий ривок своєї команди - 7:6 «Хімік» повів. Суперник відповів ще більш потужним спуртом, що вмістив дві своїх атаки і дві помилки «Хіміку». 10:7. «+3» по такій грі це серйозно. Южненська команда перейшла до активних дій на сітці. Забили свої м"ячі і що не менш важливо, змусили двічі помилитися Ганну Лісєєнкову. Козлова з Сильченкової в чотири руки спорудили порятунок в захисті, партнерки відпрацювали на блоці. 13:13. Подвійна чортова дюжина на табло. Кому ж посміхнеться Фортуна? Здавалося, «Хіміку». На гарматний перший темп Катерини Кальченко захист «Сєвєру» зреагував, а ось на хитру зкидку - ні. 14:14. Її тезка Сильченкова додала чітку атаку з краю. Нарешті «Хімік» перейшов з виснажливої

Источник