Суперліга (жінки). 14-й тур. Без несподіванок

13:26 | 14 марта 2016

Заключний тур 1-го етапу жіночої Суперліги не приніс жодної несподіванки – фаворити взяли своє, тож команди зберегли своє положення в чемпіонаті.

ПІДСУМКИ 1-ГО ЕТАПУ

Перший етап, який і 14-го тур, не приніс несподіванок: перша та друга четвірки сформувалися, як і прогнозувалося. В якійсь момент, після серії втрат «Галичанки», які стали наслідком травми лідера команди Катерини Дудник, в число претендентів на потрапляння в квартет увійшла «Волинь», але свій шанс не використала. Дещо незвично бачити на другій сходинці «Хімік», але проміжна позиція навряд чи має принципове значення – вже після першого фінального туру ситуація може змінитися.

Аналізуючи результати матчів, можна сказати, що підсумкове положення лідерів визначила перемога «Сєвєродончанки» в Южному у другому турі змагань.

Дещо особняком стояли на першому домашні матчі «Сєвєродончанки». З 14-ти матчах в Сєвєродонецьку відбулися лише чотири, інші на схід України не поїхали. Втім, ігри і з «Хіміком» та «Галичанкою» викликали чималий інтерес у місцевих вболівальників – на чотирьох матчах побувало 3345 глядачів, а в першому матчі з «Хіміком» був встановлений рекорд відвідуваності в жіночому чемпіонаті України-2015/16 – 1055 глядачів.

Серед окремих особистостей слід відзначити повернення у волейбол найдосвідченішій зв’язуючої Ірини Комісарової, яка у форс-мажорній ситуації (травми Ольга Скрипак) прийшла на допомогу своїй рідній команді – запорізькій «Орбіті». Відігравши вісім матчів у «старті», Ірина поступилася місцем молодій зв’язці.

 

ОРБІТА – ВОЛИНЬ - 3:0, 3:0

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0 (25:14, 25:18, 25:16)

«Орбіта»: Фролова, Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Дєдкова, Довгополюк; Кліменова (л), Лохманчук, Яструб, Пугач, Пасс. Тренер – Ігор Філіштинський.

«Волинь»: Ужва (к), Рудик, Яцків, Осачук, Скрипник, Тищенко; Карасьова (л). Тренер – Сергій Федонюк.

Судьи: О.Скібіцький (Львів), С.Гулька (Тернопіль).

Тривалість матчу: 60 хв. (19+20+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Кліменова – Ужва.

11 березня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 244 глядача.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0 (25:19, 25:16, 25:15)

«Орбіта»: Фролова, Скрипак (к), Кравченко, Герасимова, Дєдкова, Довгополюк; Кліменова (л), Лохманчук, Яструб, Пугач, Пасс, Савченко. Тренер – Ігор Філіштинський.

«Волинь»: Ужва (к), Рудик, Яцків, Осачук, Скрипник, Тищенко; Карасьова (л). Тренер – Сергій Федонюк.

Судді: С.Гулька (Тернопіль), О.Скібіцький (Львів).

Тривалість матчу: 63 хв. (21+22+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Герасимова – Яцків.

12 березня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 111 глядачів.

 

ПЕДУНІВЕРСИТЕТ – ГАЛИЧАНКА – 0:3, 0:3

«Педуніверситет-ШВСМ» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - 0:3 (19:25, 17:25, 14:25). ВІДЕО

«Педуніверситет»: О.Жула, Ткаченко, Качан, Коленко, Г.Жула, Українець; Кімейчук (л), Калабура, Шара (к). Тренер – Володимир Жула.

«Галичанка»: Дуб’янська, Єфременко, Мадзар, Дудник, Рева, Туркула (к), Рева; Вер.Дельрос (л). Тренер – Андрій Романович.

Судді: В.Козловський (Рівне), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 59 хв. (21+18+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Ткаченко – Туркула.

11 березня. Чернігів. СК ЧНПУ. 100 глядачів.

 

«Педуніверситет-ШВСМ» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - 0:3 (15:25, 20:25, 17:25). ФОТОВІДЕО

«Педуніверситет»: Коленко, Ткаченко, Калабура, О.Жула, Г.Жула, Українець; Кімейчук (л), Качан, Шара (к). Тренер – Володимир Жула.

«Галичанка»: Дуб’янська, Єфременко, Мадзар, Дудник, Рева, Туркула (к), Рева; Вер.Дельрос (л), Карпушина, Стасівська. Тренер – Андрій Романович.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 55 хв. (17+20+18).

Кращі гравці (версія ФВУ): Г.Жула – Туркула.

12 березня. Чернігів. СК ЧНПУ. 100 глядачів.

 Фото gorod.cn.ua

 

ХІМІК - РЕГІНА – 3:0, 3:0

«Хімік» – «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0 (25:10, 25:20, 25:20). ФОТОВІДЕО

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова; Степанчук (л), Сильченкова, Расточило, Напалкова, Нємцева. Тренер – Сергій Голотов.

«Регіна»: Белова, Рудьо, Скорохід, Лозінська,  Овезгельдієва (к), Пономаренко; Кара (л), Михальчук. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: В.Самодай (Суми), Ю.Омельченко (Одеса).

Тривалість матчу: 64 хв. (18+22+24).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук – Пономаренко.

11 березня. Южне. ФСК «Олімп». 286 глядачів.

Матчі з рівненської «Регіною» увінчали участь «Хіміка» регулярному чемпіонаті - вже 18 березня в Тернополі розпочнеться безпосередньо боротьба за медалі. А поки з думками про вирішальні ігри треба було вирішити задачу переможно завершити перший етап - що, як то кажуть, «без шуму і пилу», було і спокійно зроблено.

Порадувала вболівальників вже розминка перед першим матчем. З тієї простої причини, що в ній брали участь пропускали попередні гри Катерина Кальченко і Інна Молодцова, до слова, і зайняла місце в стартовому складі. Повернення центральних блокуючих - позитивний момент для «Хіміку» напередодні вирішального етапу чемпіонату.

В цілому, матч пройшов так, як і передбачалося - «Хімік» грав рівно настільки, щоб перемогти. Почали з ривка на подачі Алли Політанської. Два удари з «четвірки» у виконанні Анастасії Чернухи - 3:0. Додала іскрометний постріл з «трійки» грі Інна Молодцова, як явно скучила по волейболу. Потім серія її ж подач, яка включила два ейси, і перевага потроїлася - 9:3. А після атаки Міни Томич перевага стала двозначною - 14:4. На заключному відрізку партії картина не змінилася - 25:10. Волейболістки «Хіміка» абсолютно вибили суперника з прийому, тим самим не даючи йому організувати атакуючу гру.

Другий сет «Хімік» почав ще більш впевнено - 5:0, 8:2. Правда, потім господарки дещо знизили оберти, дозволивши супернику трохи підібратися в рахунку - 10:6. До другої перерви - 16:11. При само собою зрозуміле перевагу діючих чемпіонок України кидалися в очі часті невимушені помилки гравців «Хімік», зокрема, при завершенні атак. Дрібничка, а неприємно. Втім, на результаті партії це не позначилося. 25:20.

У третьому сеті до помилок в атаці додалися помилки на прийомі. Волейболістки «Регіни» в якийсь момент зловили кураж, поставили два блоки і довели перевагою до семи очок - 16:9. Втім, програш навіть партії не входив в плани підопічних Сергій Голотова - досить швидко вони наздогнали суперника. Зусиллями Катерини Сильченкової та Дар"ї Дрозд, які набрали на цьому відрізку левову частку очок, до позначки «20» попереду був уже «Хімік» - 20:19. Кінцівка також за господарками майданчика - 25:20.

3:0 - робоча, вона ж 200-я в Суперлізі, перемога «Хіміка».

 

«Хімік» – «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0 (25:17, 25:8, 25:14). ФОТО

«Хімік»: Кальченко, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова; Степанчук (л), Сильченкова, Нємцева. Тренер – Сергій Голотов.

«Регіна»: Белова, Рудьо, Скорохід, Лозінська,  Овезгельдієва (к), Пономаренко; Кара (л), Михальчук. Тренер – Валерій Пархоменко.

Судді: Ю.Омельченко (Одеса), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 54 хв. (22+14+18).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук – Кара.

12 березня. Южне. ФСК «Олімп». 260 глядачів.

 

У стартовому складі другого матчу «Регіною» з"явилася ще одна центральна блокуюча - Катерина Кальченко. Вчора, нагадаємо, весь матч відіграв Інна Молодцова, пропустила до цього місяць з гаком.

Втім, до першої перерви 4:8. Серія ударів Анастасія Чорнухи не досягнула мети, і після другої перерви замість неї на майданчик вийшла Катерина Сильченкова, яка відіграла чи не свій кращий матч в сезоні. До кінця матчу вона не жодного разу не промахнулася. Три її точних атаки - 9:9. Тут Міна Томич, вже не в перший раз, як справжній футболіст, повернула м"яч в гру, а Алла Політанська з Катериною Кальченко спрацювали на блоці. До другої перерви - 16:11. «Регіна» підібралася - 16:15. «Хімік» відновив статус-кво - 21:16. Ще два удари Сильченкової. Ейс Молодцовой і блок Кальченко - 25:17.

У другій партії проблем, взагалі, не виникло - 25: 8. Трохи складніше було в третій партії - 25:14. 3:0, як і передбачалося.

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Ці матчі не впливали ні на положення команди в турнірній таблиці, ні на підвищення майстерності. Думаю, що ці матчі були корисні для гравців, які повернулися в стрій після деякої перерви. Зокрема, для Інни Молодцової, але ще не в повному обсязі, так як фізично не відновилася після травми. Для Катерини Кальченко, через травму пропустила ряд матчів і тренувань. Крім того, будь-який, навіть свідомо виграний, матч краще, ніж тренування, тим більше що певні тактичні завдання ставилися. Як виконали? Були партії вдалі, були - не дуже. Абсолютно випала в цих матчах Анастасія Чернуха. Велика різниця між тренуваннями та іграми. В чому причина? Будемо шукати.

Що стосується регулярного чемпіонату, то, як ви знаєте, у нас, на жаль, три програшу. Були і об"єктивні причини, зокрема, довгі переїзди, як в останніх іграх в Сєвєродонецьку - ніч в автобусі, потім в поїзді сидячи. Але зараз все починається з нуля, все вирішиться вже в іграх «четвірки» (офіційний сайт ВК «Хімік»).

 

Прес-служба ФВУ

 

 

Источник