Суперліга (жінки). Діючі чемпіони націлені на новий титул

19:11 | 17 марта 2016

Лідери п’ятиразового чемпіону України ВК «Хімік», який 18 березня розпочне захист свого титулу, поділилися своїми думками стосовно фінальної частини жіночої Суперліги.

 Інна МОЛОДЦОВА, гравець ВК «Хімік»:

- Інно, в п’ятницю в першому матчі з «Регіною» ви повернулися на майданчик після місячної. Як почувалися?

- Трохи важко, швидкості не вистачає. Але я в процесі набору форми.

- Перемога вийшла досить впевненою, але разом з тим волейболістки «Хіміка» допустили масу помилок. З чим ви це пов"язуєте?

- Ми трохи розслабилися і дали супернику розкотитися. Тому так гра і склалася.

- Незабаром стартує фінальний етап чемпіонату. Думки про це не відволікали від матчів останнього туру «регулярки»?

- Ні. Не відволікали. Ми працюємо, і знаємо, для якого результату ми це робимо. Потрібно показати хорошу гру і в кінці сезону теж.

- Який настрій на фінальну частину чемпіонату?

- Залишилося зробити останній крок. Треба зібрати всі сили, всю волю, впевненість - і перемогти в чемпіонаті.

- Те, що «Хімік» посів друге місце на першому етапі, не б"є по психології?

- Ні. Це змушує ще більше працювати.

 

 Анастасія ЧЕРНУХА, гравець ВК «Хімік»:

- Настрій бойовий, - трохи здивовано Анастасія відповіла на стандартне запитання, - який він ще може бути на цій стадії чемпіонату. Що стосується моєї форми, то так, дійсно, у мене були не дуже хороші, навіть невдалі, матчі. Поки не можу сказати, що відчуваю себе дуже добре, але поступово набираю форму.

- Хто з суперників у фінальній четвірці найбільш небезпечний, на ваш погляд?

- Усі суперники небезпечні, тим більше що це вже фінальна частина, і все можуть надати нам гідний опір. Кого-то особливо з суперників виділити не можу.

- З цього сезону ви в складі «Хіміка» основний нападник, снайпер №1 після уходу Надії Кодоли і Ірини Трушкіної. Чи готові до тієї відповідальності і навантаження, які на вас напевно ляжуть в фінальній частині?

- Я готова. Але є ще готовність команди. Чи довірять мені таке навантаження, адже, як ми вже говорили, були у мене не дуже вдалі ігри. Подивимося, як все складеться.

- Які у вас спогади про ігри в тернопільському залі?

- Звичайний зал, нічого такого. Зал не дуже великий. Єдино, що не можна високо підбити м"яч у захисті. Тому треба бути обережнішим при обробці м"ячів в захисті. От і все.

- Наскільки важливий перший матч першого туру? Наскільки важливо успішно стартувати?

- Перший матч особливо важливий. Як ми його зіграємо, такий буде настрій на наступні ігри.

- Який настрій у партнерок по команді?

- Настрій у всіх бойовий. Всі розуміють, що залишилося зробити останній крок, залишилося трохи дотерпіти. Сила волі плюс характер - і все буде в порядку.

 

Тетяна КОЗЛОВА, капітан ВК «Хімік»:

- Тетяно, питання до вас як до капітана. Як настрій всередині команди?

- Готуємося, звичайно, відповідально. Адже попереду найважливіше, і тому ми не маємо права на будь-які помилки. Настрій хороший, робочий. Всі знають, для чого ми зібралися, до чого йдемо. Все добре.

- У попередніх чемпіонатах «Хімік» не дозволяв суперникам так часто себе перемагати на першому етапі. У цьому сезоні - три поразки: дві від «Сєвєродончанки», одна від «Орбіти». Як ви думаєте, це дає додаткові шанси суперникам, зокрема, в психологічному плані?

- Справа в тому, що на команду-чемпіона в будь-якому випадку налаштовуються, намагаються показати свою кращу гру незалежно від попередніх результатів. Важливий наш настрій, а не суперника.

- Кого із суперників у фінальній частині, на ваш погляд, варто більше інших побоюватися?

- Кожен суперник по-своєму небезпечний, кожен суперник має свій коник. У «Северодончанки», наприклад, це основний нападник - Ганна Лісєєнкова. «Орбіта» сильна командною, загальною грою, грає швидко і тому важливо буде впоратися в першу чергу на блоці, а для цього треба буде дати подачу. Тернопільська команда, думаю, також хороша командною грою. Якщо Дудник не відновиться, то явного лідера в «Галичанці» не буде, і тому кожен гравець буде прагнути зіграти по максимуму.

- Дудник ряд останніх матчів, в тому числі і з «Орбітою», починала в стартовому складі...

- Наскільки я чула, вона ще не в максимальних кондиціях. Дуже складно швидко відновитися після такої травми, після операції.

- Тур пройде в специфічному залі спорткомплексу ТНЕУ. Що скажете про цей зал? Нагадаю, що шість років тому ви в складі «Джинестри» боролися тут за чемпіонський титул

- Так, зал невеликий, і незручний, перш за все, для гри в захисті, тому що немає простору для польоту м"яча. Та й для прийому складний. А в цілому цілком нормальний зал.

- Нагадаю також шість років тому вас, що саме в Тернополі, визнали найкращою нападаючої чемпіонату України-2009/10. Такий був приємний момент.

- Так, згідна. Це був найуспішніший для мене чемпіонат країни на той момент, було дуже приємно, що так оцінили. Втім, ця подія ніяк не пов"язане з Тернополем, так як на шляху до нагороди було зіграно і чимало матчів в інших містах.

- Ви не в перший раз боретеся за чемпіонський титул. Що на ваш погляд, необхідно для того, щоб піднятися на вершину?

- В першу чергу, це бажання. Прагнення до перемоги, бажання бути кращим. Точніше, кращою командою. Ну і у кожного гравця таке бажання також має бути.

- Чи можна говорити, що визначальним для «Хіміка» в досягненні перемоги стане настрій. Якщо ми налаштуємося, все буде в порядку?

- Звичайно.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник