Суперліга (жінки). 2-й етап. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Хочемо обіграти і «Сєвєродончанку», і «Хімік»

10:11 | 18 марта 2016

 Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ поділився своїми думками напередодні старту 2-го етапу чемпіонату України.

 

- Як оцінюєте стан команди напередодні туру?

- Щоб оцінити стан команди, слід проаналізувати дії окремих гравців на 1-му етапі змагань. Піднялося молода ланка в особі Юлії Яструб. На сьогоднішній день в її грі настав спад, але цього слід було очікувати. Поки у неї не все виходить, як у дорослого гравця. Якщо говорити про інші імена, то деякі підсіли. Нові харизматичні особистості - справляються. Маю на увазі Герасимову і Фролову. Від Довгополюк чекаю більшого. Деяким просто не вистачає працелюбності. Але якщо говорити в цілому, то на сьогоднішній день бажане є. Оскільки на початку сезону я з тривогою говорив, що залишилася одна молодь, а вийшло так, що люди до нас прийшли. Враховуючи вищесказане, оцінюю нашу готовність до фінальних ігор на 75%.

- Чи можливі сюрпризи у першому турі в Тернополі?

- Так, сюрпризи можуть бути, тому що ігровий зал «Галичанки» маленький і дуже незатишний. Для місцевої команди ці умови більш сприятливі. Там буде нелегко всім. У минулому році «Сєвєродончанка» програла в цьому залі господаркам 0:3. Тому, сюрпризи в першому турі цілком можливі. Що ж стосується всього чемпіонату, то важко сказати. У всякому разі, за чемпіонство «Хіміку» доведеться серйозно поборотися.

Чи ставиться задача обіграти «Сєвєродончанку» та «Хімік», так – я амбіціозна людина, і намагаюсь цим заразити підопічних. Сподіваюсь, що щось вийде з цього.

- Які цілі стоять перед командою у фінальній частині?

- Наміри у нас щодо вирішальних ігор самі амбітні. Багато робиться для того, щоб ми були успішні. Під словом «успішні» - маються на увазі медалі. Чудес не буває і виправдання завжди знайдеться, але багато хто вже забув, що на початку сезону у нас в команді було всього три людини – зв’язуюча Оля Скрипак, та дві ліберо - Наталя Кліменова і Наталя Дерюгіна.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту zasport.zp.ua

 

 

Источник