Виконком дав старт ювілейному року!..

23:41 | 18 марта 2016

У четвер, 17 березня, у приміщенні Федерації волейболу України відбулося перше у цьому році засідання Виконкому ФВУ.

 

Всеукраїнські змагання: скоро -- кульмінація

У першу чергу члени Виконкому обговорили хід змагального сезону-2015/2016 у чемпіонаті та Кубку України. Голова Директорату ФВУ Геннадій Кондаков, зокрема, нагадав, що кубкові змагання, які вже завершилися, пройшли на досить високому організаційному рівні. Особливо це стосується фінальних етапів – чоловічого турніру у Львові та жіночого у Южному. Щодо переможців Кубку, то вони незмінні: вдесяте поспіль кубковим трофеєм заволодів «Локомотив» (Харків) і утретє поспіль – «Хімік» (Южне).

Тим часом змагання у національній першості України поступово наближаються до кульмінації. І у чоловічому, і у жіночому чемпіонатах завершився основний, перший етап. На цьому тижні стартують матчі ІІ етапу. У змаганнях чоловіків, нагадаємо, турнір проходить за новою схемою. За підсумками І етапу боротьбу за нагороди продовжують «Локомотив» (Харків), «Барком-Кажани» (Львів), «Юракадемія» (Харків), «Дніпро» (Дніпропетровськ), ВК «Вінниця» та «Хімпром-СумДУ» (Суми).

На команди «Буревісник-ШВСМ» з Чернігова та «Фаворит» з Лубен очікує перехідний етап, в якому до них долучаться два кращих колективи за підсумками змагань у вищій лізі.

Чемпіонат жіночої Суперліги проходить за схемою, аналогічною до минулого сезону. У календар ігор ІІ етапу серед команд, що виборюють 1—4 місця, внесені деякі зміни, пов’язані з участю молодіжної збірної України у відбірковому турнірі ЧЄ-2016. Зокрема, час проведення 2-го туру перенесений на 15—17 квітня, ігри 3-го фінального туру відбудуться 22—24 квітня, матчі 4-го, завершального туру – відповідно 5—8 травня. Необхідні корективи погоджені з клубами-учасниками першості.

Голова Арбітражної комісії ФВУ Анатолій Коваленко проінформував, що 10 березня відбулося засідання відповідного суддівського органу. Робота вітчизняної волейбольної Феміди у звітному сезоні на сьогоднішній день визнається цілком задовільною, окремі недопрацювання, які мали організаційний характер, були прийняті до уваги. Розроблені рекомендації до суддівського корпусу з метою уникнути проблем на наступних етапах.

 

Молодіжні збірні – на старт

Окремо члени Виконкому торкнулися теми збірних України. Зокрема, на порядку денному – виступи молодіжних команд. Жіноча «молодіжка» з 31 березня по 2 квітня виступатиме у російському місті Раменське у 2-му раунді кваліфікації чемпіонату Європи. Суперники – збірні Польщі, Швейцарії та Росії. Наша команда, яку очолює Андрій Романович, з 21-го по 28 березня проведе навчально-тренувальний збір у Тернополі.

Молодіжна збірна України серед чоловіків саме з 2-го етапу розпочинає свій шлях у відборі чемпіонату континенту. Хлопці потрапили у групу разом зі збірними Словенії, Фінляндії і Бельгії. Ігри квартету відбудуться у словенському місті Нова Горіца з 1-го по 3 квітня. Навчально-тренувальний збір наша команда, яку очолює Микола Пасажин, проведе з 21-го по 28 березня у Харкові на базі ВК «Юракадемія».         

Члени Виконкому коротко підбили підсумки виступам українських клубів у єврокубках (обидва наших представники – і «Локомотив», і «Хімік» -- дійшли до чвертьфінальної стадії у своїх турнірах, що можна вважати значним досягненням).

 

Напередодні ХХІ Конгресу ФВУ

Однією з центральних подій цього року в українському волейболі стане ХХІ звітно-виборний Конгрес ФВУ. Окрім звіту про діяльність Федерації за попередній період, в рамках цьогорічного Конгресу відбудуться вибори керівних органів ФВУ – президента, віце-президентів, виконкому та ревізійної комісії. Як і минулого року, Конгрес ФВУ відбудеться в місті Ірпінь під Києвом 10—11 червня. На даному етапі триває робота, пов"язана із узгодженням порядку денного ХХІ Конгресу Федерації, формування списку делегатів, тощо. Найближчим часом розпочнеться процес подачі заявок від кандидатів на участь у вибори президента ФВУ.

Ще однією темою засідання Виконкому було обговорення підсумків зустрічі волейбольного активу на засіданні круглого столу в Міністерстві молоді та спорту. Нагальними питаннями подальшого розвитку волейболу в Україні є підготовка юних спортсменів, підготовка дитячих тренерів, а також більш якісна розробка календаря всеукраїнських змагань з урахуванням потреб збірних.

На сьогоднішній день Федерацією волейболу України розроблений План заходів по реалізації підсумків засідання в Мінмолодьспорту України. Важливо, що реалізація цього плану дій залежатиме не лише від Федерації та її окремих підрозділів, але і від законодавчої та виконавчої гілок влади, від того, скільки уваги приділятиме держава у цей непростий період вирішенню проблем розвитку спорту в країні.

Будемо сподіватися, що ювілейний для Федерації волейболу України 2016 рік виявиться продуктивним. Адже не забуваємо, що ФВУ, як незалежний орган, була створена 25 років тому, 16 листопада 1991 року. До цієї визначної дати очікується ряд урочистих заходів із обов’язковим вшануванням тренерів, спортсменів та функціонерів, які зробили чималий внесок у розбудову українського волейболу. Імена тих, хто писав перші сторінки у волейбольному літописі незалежної України, не мають бути забутими.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник