Суперліга (жінки). 2-й етап. 1-й тур. Друга поразка «Сєвєродончанки»

07:55 | 20 марта 2016

 Переможець регулярного чемпіонату «Сєвєродончанки» зазнав другої поразки поспіль і за підсумками другого дня опинився на четвертій позиції. На першому місці закріпився «Хімік».

 

«Хімік» - «Сєвєродончанка» - 3:0 (25:22, 25:20, 25:14). ВІДЕОФОТО

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева. Тренер - Сергій Голотов

«Сєвєродончанка»: Деніна, Хорольська, Юрченко, Дорсман, Лісєєнкова (к), Балабанова; Луханіна, Гавриленко. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: В.Паршін (Рівне), М.Мельник (Івано-Франківськ).

Тривалість матчу: 72 хв. (24+26+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Політанська - Деніна.

19 березня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 165 глядачів.

«Хімік» у другому матчі 1-го фінального туру мав з"ясувати, наскільки небезпечний поранений звір в особі «Северодончанки». Переможець регулярного чемпіонату, нагадаємо, напередодні практично без боротьби поступився «Галичанці».

«Хімік» виходив на майданчик на емоційному підйомі, перемігши у важкій битві «Орбіту», та з бажанням продовжити переможну серію. У грі напередодні стартові відрізки южненським волейболісткам вдавалися. Так було і в цьому матчі. 2:1 - перший темп Інни Молодцової. 5:2 - ейс Анастасії Чернухи. Свою лепту в успіх команди внесла і Тетяна Козлова. Атакувала по-різному - від блоку, потужно, накатом, але однаково успішно. 9:4. Втім, з виходом на подачу Карини Юрченко лідерська позиція «Хіміка» похитнулася. За рахунку 10:9 Сергію Голотову довелося взяти перерву для задушевної бесіди. Допомогло лише тимчасово. 14:12 після ейсу Алли Політанською. Розладналася атака, а «Сєвєродончанка» своїми шансами скористалася безпомилково. 14:16 до другої перерви, під час якого в стані «Хіміка» грім і блискавки метав Сергій Голотова. Дісталося чи не всім. Вийшли на майданчик, прийняли на «5», забили першим темпом. Далеко не відпустили, але все ще в ролі наздоганяючих - 18:20, 19:21. Втім, в фініш команди увійшли врівень. 21:21 - Інна Молодцова реалізувала перехідний. А в кінцівці вистрілила Анастасія Чернуха. Вона принесла два вирішальних очки в скарбничку команди: спочатку поодинці закривши Світлану Дорсман в центрі, а потім завершивши зусилля партнерок ударом з краю. 25:22.

У другій партії «Хімік» стартував 8:5, але потім тричі не впорався з Інною Деніною, яка раз по раз розбиралася з южненським блоком з «четвірки». 8:8. Хто б міг подумати, що це був останній раз, коли рахунок буде рівним. До другої перерви «Хімік» довів перевагу до чотирьох пунктів - 16:12. Не можна сказати, що «Сєвєродончанка» не боролася - підопічні Гарія Єгіазарова стелилися у захисті, намагаючись залишитися в гонці, але завершального удару не вистачало. Більш того, в завершенні одного з таких розіграшів зв’язуючій Ольга Балабанова помилилася в найпростішої ситуації. Настільки найпростішої, що незабаром була замінена на юну Аліну Гавриленко, яка зіграла лічені матчі в Суперлізі, і більше на майданчику в цей день не з"явилася. А другу партію «Хімік» довів до логічного завершення 25:20.

У третій партії, як випливає з вищесказаного, Гавриленко вийшла в стартовому складі, і стало ясно: Гарій Єгіазаров викинув білий прапор. Про це і свідчив рахунок на табло до першої технічної перерви - 8:0 (!). Восьмий за рахунком бал в скарбничку поклала Анастасія Чернуха класичним «4 по 4». Краса та й годі. І на майданчику і на табло. У підсумку - 25:14.

3:0 - друга перемога «Хіміка» в першому фінальному турі. У «Северодончанки» друга поразка в трьох партіях. 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - 3:1 (22:25 25:13, 25:23, 28:26). ВІДЕО. ФОТО

«Орбіта»: Кравченко, Герасимова, Яструб, Фролова, Дедкова, Скрипак (к); Дерюгіна (л), Кліменова (л), Пасс. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Галичанка»: Дудник, Дуб’янська, Карпець, Єфременко, Туркула (к), Рева; Вер.Дельрос (л), Мадзар, Карпушина, Мельниченко. Тренер - Андрій Романович.

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), В.Паршін (Рівне).

Кращі гравці (версія ФВУ): Герасимова - Дудник.

Тривалість матчу: 105 хв. (30+18+28+29)

19 березня. Тернопіль. СК ТНЕУ. 225 глядачів.

І другий матч за участю «Орбіти» вийшов високим за напруженням - доля трьох з чотирьох партій вирішувалася в самій кінцівці. У першій партії господарки майданчика вели 23:19, але завдяки серії подач Ольги Скрипак запорізька команда зрівняла рахунок - 23:23. Позбавила всіх від нервової кінцівки за позначкою "25" Діана Карпець, яка двічі заблокувала Вікторію Дєдкову - 25:23.

Правда от, у другій партії, кінцівки як такої взагалі не було - перевага «Орбіти» було беззастережним. 25:13. Крім того, в цій партії «Галичанка» втратила Анну Реву, яка через отримане ушкодження була замінена при рахунку 12:24. На майданчик в цьому матчі вона більше не виходила.

І в третій партії довгий час «Орбіта» довгий час лідирувала 10:5 після зкидання Ольги Скрипак, 18:12 - після ейсу Юлії Герасимової. «Галичанка» за рахунок атакуючих дій наздогнала суперника задовго до закінчення сету. 19:19. «Орбіта» відповіла відразу ж і зусиллями Юлії Яструб і Ольги Кравченко практично відновила статус-кво - 23:19. Закінчилася партія до банальності просто - обміном помилками. Останню зробила досвідчена Олена Туркула на подачі - 25:23. 2:1 матчі повела «Орбіта».

У четвертій партії належних за правилами 25-ти очок суперникам виявилася мало. Ближче до успіху були запорізькі волейболістки, які мали чотири матчбола. Вони в підсумку його і добилися. У кінцівці перестрілку влаштували Катерина Дудник і Ольга Кравченко. Остання забила дуплетом і принесла перемогу своїй команді - 28:26.

3:1 – важлива перемога «Орбіти» на майданчику конкурента.

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник