Суперліга (жінки). 2-й етап. 1-й тур. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Тур в Тернополі був для нас успішним»

11:40 | 22 марта 2016

Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор Філіштинський підбив підсумки виступу своєї команди в 1-м фінальному турі. Нагадаємо, що запорізька команда займає зараз друге місце в чемпіонаті слідом за «Хіміком».

- Ігоре Дмитровичу, почнемо з гри «Хімік» - «Орбіта», яка стала справжньою окрасою чемпіонату. Чого, на ваш погляд, не вистачило, щоб домогтися успіху?

- Спочатку не вдалося виграти першу партію. Перегоріли в тому плані, що добре готувалися саме до цієї гри. Трохи перегоріли в першій, але, так уже склалося, що друга партія була просто «Хіміком» подарована. В цілому матч вийшов драматичним, змістовним, як ніколи. На мій погляд, якби таких ігор було б більше, то вони, можливо, могли б стати посібником для українських волейболісток: дуже багато якісного було - успішних блокувань, красивих розіграшів, відмінного захисту, а найголовніше - самовіддачі з боку обох команд. Ну а результат - 17:15 на п"ятій партії, це дійсно реальна лотерея. Все могло бути по-іншому. Добре, що правила такі, що команда, яка програла з рахунком 2:3, отримує одне очко. А очко, взяте в грі з чемпіоном, дорогого коштує.

Що стосується в цілому турніру, то він для нас був успішним. Мить перемоги приємна, але швидкоплинна. Ми зіграли лише четверту частину фінальної частини чемпіонату, тому спокушатися не потрібно. Потрібно проаналізувати, відновити фізичний стан гравців та йти далі.

Дуже хотілося б, щоб фінальні ігри, це не докір на адресу тернополян, проводилися в інших залах. Ці команди гідні інших залів. Зрозуміло, що живемо за коштами, за можливостями, але, якщо хоч найменша така можливість є, то треба відводити звідси команду, оскільки в такому випадку хороший розіграшів могло б бути набагато більше.

Говорити по людям не буду. Кимось задоволений, кимось - ні, на те вони і є вимогливість тренера, волейбол як такий.

Не буду говорити про щирих вболівальників, які за нас реально переживають, є чимало і недоброзичливців, які «шиплять», і їх теж треба відзначити. Життя продовжується. Ховати нас рано. А як складеться, побачимо.

 

Інтерв’ю Ігоря ФІЛІШТИНСЬКОГО. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник