Вища ліга. Анатолій ЯНУЩИК: «Заключний тур показав, що у нас є перспектива»

12:41 | 29 марта 2016

За підсумками чемпіонату вищої ліги однією з команд, які претендують на підвищення в класі наступного сезону, є «Локомотив-ХДВУФК №1». 

Друга команда залізничників посіла друге вищолігове місце, але разом з переможцем – «Новатором» з Хмельницького — спробує пробитися до Суперліги у перехідному турнірі.

Головний тренер «Локомотиву-ХДВУФК №1», а також один з наставників молодіжної збірної України (U-20) Анатолій ЯНУЩИК дав інтверв’ю кореспонденту офіційного сайту ВК «Локомотив», яке пропонуємо вашій увазі.

— Анатолію Валерійовичу, нинішній чемпіонат у вищій лізі ваші підопічні пройшли гідно і, як підсумок, — стали срібними призерами. Ваша оцінка минулих ігор?

— Так, чемпіонат вийшов у нас дуже насиченим. На початку сезону з нашої команди в перший «Локомотив» перейшли дві людини – Олег Плотницький і Дмитро Вієцький. Останній потім перебрався в Суми. Тому довелося непросто. Але тим не менш ми змогли в регулярному чемпіонаті виступити успішно і посісти в своїй групі перше місце. Спочатку в «регулярці» не все складалося гладко – хлопці нервували і провалили перший тур, але в наступних надолужили згаяне, повернувши собі лідируючі позиції.

Заключний фінальний тур у Харкові показав, що у нас є перспектива. Після невдачі у першому фінальному турі, який проходив у Хмельницькому, ми змогли гідно виступити у своїх стінах і обіграти фаворита вищої ліги – «Новатор». Причому показали досить змістовну гру у матчі з лідером – не віддали жодної партії, що порадувало тренерський склад.

— Тепер «Локомотиву-ХДВУФК №1» належить в квітні брати участь в перехідних іграх з командами Суперліги. Які завдання стоять перед вашими підопічними?

— Перша і основна задача — це отримувати досвід і практику, грати з сильнішими командами. Для цього ми і прагнули потрапити в число найсильніших — щоб брати участь у перехідному етапі. Але завжди треба ставити максимальні завдання перед хлопцями і далі дивитися, як буде складатися ситуація, яке рішення прийме керівництво нашого клубу.

— Для більшості гравців вашої команди ще до ігор у перехідному турнірі належить виступити в Словенії у відбіркових матчах до чемпіонату Європи серед молодіжних збірних. Ігри почнуться вже на цьому тижні...

— Так, 31 березня збірна вирушає в Словенію на ігри другого раунду європейської першості серед гравців 1997—1998 років народження. Зараз від нашого клубу у збірній сім гравців — Олег Плотницький, Олексій Головень, Віталій Кучер, Кирило Лиходід, Володимир Остапенко, Максим Ведошенко і Тимофій Полуян. Остаточний склад збірної вже визначено.

Що стосується суперників, то нас чекають три матчі з сильними збірними Словенії, Бельгії та Фінляндії. Перед нами стоїть завдання виходу в наступний раунд. Нам дуже хочеться зіграти якомога краще, адже перше місце в групі гарантує потрапляння у фінальну частину. А ось друге місце дає можливість брати участь у додатковому кваліфікаційному раунді, де у свою чергу лише перше місце буде виводити з підгрупи. Будемо сподіватися на вдалий виступ. У нас підібрався хороший колектив у збірній, всі хлопці в хорошій формі, що засвідчили і ігри фінального етапу серед команд вищої ліги.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник