Суперліга (чоловіки). За крок до визначення півфіналістів?

13:41 | 08 апреля 2016

Сьогодні, 8 квітня, у двох містах країни розпочнуться ігри 2-го туру II етапу чоловічої Суперліги. Команди групи «А» зіграють у Дніпропетровську, а Харків прийматиме матчі групи «Б». 

Нагадаємо, що II етап змагань в елітному дивізіоні проходить за участю шістьох команд, які розділені на дві групи по три колективи. В середині березня був зіграний 1-й тур: команди групи «А» грали у Харкові, де місцевий «Локомотив» прогнозовано вийшов у лідери. Безсумнівний фаворит є і серед колективів групи «Б» -- це львівський «Барком», який виграв обидва матчі у домашньому турі з «сухим» рахунком 3:0.

Теперішній, а також наступний тиждень стануть визначальними у змаганнях шістки кращих клубів країни. Після 2-го та 3-го турів стануть відомі імена учасників плей-офф: за участю четвірки команд спочатку будуть зіграні півфінальні серії (до двох перемог), а потім – і фінальні протистояння на визначення чемпіона і за бронзу (до трьох перемог).

 

Група «А»

Господар матчів на цьому тижні дніпропетровський «Дніпро» має хороші шанси на те, щоб не відкладати питання виходу у півфінал до наступного туру. Адже все можна вирішити за присутності своїх глядачів!

Напевно, найбільш інтригуючий матч буде зіграний сьогодні, у п’ятницю, – це протистояння «Дніпра» та «Локо». У минулому турі у зустрічі цих суперників, на майданчику «Локомотива», дніпряни показали, що мають міцні зуби. Підопічні Віталія Стаднікова проявили справжній чоловічий характер і виграли у маститого суперника дві партії. А на тай-брейку взагалі ледве не сталася гучна сенсація: залізничники лише на рахунку «більше-менше» змогли зламати спротив дніпрян.

Важливо відзначити, що фактично протягом двох тижнів «Локомотив» готувався без багатьох гравців, які були викликані до молодіжної збірної України, що грала у Словенії. Щоправда, є в складі залізничників і несподіване поповнення: це, знову ж таки, гравець молодіжної збірної України Дмитро Вієцький (на фото), який основну частину цього сезону провів в оренді у складі сумського «Хімпрому». Наразі нападник, який грає на позиції діагонального, повернувся до табору залізничників…

 

Календар ігор 2-го туру

Дніпропетровськ (спорткомплекс Придніпровської Державної Академії будівництва й архітектури)

8 квітня, п"ятниця

17.00 «Дніпро» – «Локомотив»

9 квітня, субота
13.00 «Локомотив» – ВК «Вінниця»

10 квітня, неділя
11.00 «Дніпро» – ВК «Вінниця»

 

 

Група «Б»

Харківська «Юракадемія», що гратиме перед своїми вболівальниками, також відряджала своїх гравців до молодіжної збірної (це Михайло Столбунов, Богдан Жолоб, Андрій Рогожин та Дмитро Канаєв). А ось найближчий суперник юристів – «Барком» – мав нагоду два тижні тренуватися у повному складі.

Більшої мотивації господарям у цей день додадуть два іменинники: за рідкісним співпадінням два основні гравці «Юракадемії» – догравальник Горден Брова (на фото) та діагональний Віктор Шаповал – святкують дні народження, з чим ми їх і вітаємо.

Сумський «Хімпром» до матчів 2-го туру майже весь час тренувався без свого керманича Миколи Пасажина, який повернувся до клубних справ лише в середині цього тижня. За словами помічника головного тренера сумчан Дениса Зуя, попередній тиждень гравці майже повністю присвятили фізичній підготовці. До Харкова гравці «Хімпрома» приїхали з наміром взяти свої перші очки на II етапі.

 

Календар ігор 2-го туру

Харків (спорткомплекс НЮУ ім. Ярослава Мудрого) 

8 квітня, п"ятниця

16.00 «Юракадемія» – «Барком-Кажани»

9 квітня, субота
12.00 «Хімпром-СумДУ» – «Барком-Кажани»

10 квітня, неділя
13.00 «Юракадемія» – «Хімпром-СумДУ»

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник