У Києві вручили «спортивні Оскари»

18:40 | 09 апреля 2016

У п"ятницю у Київському театрі оперети відбулася урочиста церемонія "Герої спортивного року", яка щорічно проводиться на честь кращих спортсменів, тренерів та спеціалістів. 

Захід, який традиційно збирає усю спортивну еліту нашої країни, проводиться уже десятий рік поспіль. Головним організатором церемонії є Національний олімпійський комітет України.

На гостей ювілейного «Спортивного Оскару» чекала дуже насичена та цікава програма. Для спортсменів Олега Верняєва, Ігоря Радівілова та Жана Беленюка ця подія стала особливою - вони отримали квартири у місті Києві. Відповідні сертифікати їм вручив особисто мер столиці Віталій Кличко.

Головною частиною святкового вечора було визначення кращих спортсменів та тренерів у 2015 році. Імена лауреатів визначають легендарні особистості -- Українська академія спорту. До її складу, до речі, входить і славетний український волейболіст, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков.

Отже, Спортсменом року в Україні було визнано чемпіона світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка. Спортсменкою року стала чемпіонка світу з біатлону Валентина Семеренко. Кращим тренером 2015 року спортивні академіки обрали особистого наставника Олега Верняєва -- Григорія Сартинського (гімнастика). Командою року стала чоловіча збірна України з фехтування на шпагах - чемпіони світу.

Вітаємо лауреатів і бажаємо усім українським спортсменам успіхів на літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро!

 

 

 

 


Прес-служба ФВУ

Источник