Сергій ГОЛОТОВ: «Головними факторами успіху стануть самовіддача і виконання всіх установок»

16:40 | 16 апреля 2016

Напередодні 2-го фінального туру головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ в інтерв"ю клубній прес-службі розповів про підготовку команди, проаналізував перший тур, а також наголосив на важливості підтримки уболівальників на виїзних турах.

- Сергію Івановичу, розкажіть, будь ласка, як команда провела період після першого фінального туру?

- Ми пройшли міні-збір і із ЗФП, і з тактики, і з техніки. Зроблено дуже великий обсяг роботи. Про кондиціях говорити поки рано, говорити про це будемо через тиждень (бесіда проходила 7 квітня. - прес-служба). Пройшли практично все, що запланували.

- Судячи з присутніх на тренуванні, всі здорові?

- До сих пір ще не в кондиціях Настя Чернуха. Були деякі проблеми зі здоров"ям, буквально чотири дні тому почала тренуватися. Я сподіваюся, що за той період, який залишився до старту туру в Запоріжжі, вона набере оптимальну форму.

- На що особливо звернули уваги за підсумками туру в Тернополі?

- Проведена велика робота в психологічному плані, щоб люди не розслаблялися, як це сталося в матчі з «Галичанкою». Велика увага була приділена фізичному стану і, звичайно, вивченню суперників - кожен день перегляди, розбір ігор.

- Виступ «Сєвєродончанки» в першому турі не здивувало вас?

- Дуже здивувало. Думаю, що сєвєродонецька команда зарано порахувала себе лідером чемпіонату. Мабуть, мав місце недонастрій. У найближчих турах навряд чи таке буде. Там є, кому грати, є, кому бити, є, кому приймати.

Знаєте, перший тур, взагалі, важко оцінити. Адже, повторюся, зал абсолютно незручний для ігор, не тільки для фінальних, але і для регулярного чемпіонату. Дуже специфічний зал. Плюс це був перший великий тур. Десь недонастрій у гравців був, хтось, може, фізично був неготовий. Повторюся, «Сєвєродончанка» вже не буде такою, як в першому турі. Ми з цією командою починаємо другий тур і налаштовуємося відповідним чином. Думаю, що ця гра буде дуже серйозною.

- Настільки тривала перерва в чемпіонаті в плюс нашій команді, суперникам? Або все ж вибиває з ритму?

- Звичайно, такі перерви вибивають з ритму. Ігор і так мало, а тут ще такі перерви. Ну кому вони потрібні?! Команду збирають не для того, щоб вона тренувалася, а для того, щоб вона грала і приносила радість уболівальникам. Але яким би тривалим не була б перерва, використовувати ії треба правильно.

- У першому фінальному турі «Хімік» мав потужну підтримку в тернопільському залі, збираються вболівальники і в Запоріжжі. Наскільки важлива підтримка на чужому майданчику, розраховуєте на неї знову?

- Дуже потрібна така підтримка. Спасибі їм велике, що пожертвували своїм особистим часом, приїхали, підтримували дуже активно. Знаєте, а маленькому тернопільському залі це навіть іноді трошки заважало - так голосно було (посміхається). Проте, ми раді, що у нас є така група підтримки.

Звичайно ж, розраховуємо на підтримку вболівальників і в Запоріжжі, тим більше що в цьому місті місцеві глядачі також дуже активно вболівають за свою команду.

- Які чинники будуть визначальними для досягнення «Хіміком» максимального результату в Запоріжжі?

- Найголовнішими факторами стануть самовіддача гравців і виконання всіх установок, які ми запланували і відпрацювали.

 

Інтерв’ю Сергія ГОЛОТОВА. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник