В Одесі вшанували пам"ять Євгена Горбачова

16:40 | 16 апреля 2016

Минулими днями в Одесі відбулися два турніри пам"яті заслуженого тренера СРСР, легендарного наставника «Джинестри» Євгена Горбачова.

У 1951 році Євген Георгійович Горбачов став засновником жіночої команди майстрів Одеси, а у наступні роки привів цей колектив до унікальних здобутків – перемоги в чемпіонаті СРСР та Кубку європейських чемпіонів.

У День звільнення Одеси і в день народження тренера у приміщенні ДЮСШ «Джинестра» пройшов турнір за участю одеських команд. Перемогу в ньому здобули господарки змагань. Лауреати турніру були нагороджені призами від відділення НОК України в Одеській області.

Відзначимо, що серед глядачів у залі були присутні ветерани одеського волейболу різних років, серед яких олімпійський чемпіон Віктор Михальчук, бронзовий призер чемпіонату СРСР 1954 року у складі одеської «Науки» Олександр Овчарек, який багато років працював разом з Євгеном Горбачовим в Педуніверситеті, його вихованки – чемпіонки СРСР 1961 року і володарки Кубка чемпіонів 1962 року Ніна Романова, Галина Снимщикова, краща волейболістка чемпіонату Росії сезону-2006/2007 Любов Ягодіна (Пироженко)…

Був присутній на турнірі і онук Євгенія Горбачова – Олександр.

Після завершення змагань відбувся вечір пам"яті легендарного тренера за участю ветеранів волейболу, його вихованців, людей, які багато років працювали з ним пліч-о-пліч.

У ці ж дні в ДЮСШ №8, що в селищі Котовськ Одеської області, відбувся турнір пам"яті Євгена Горбачова за участю команд з інших міст України – Миколаєва, Кременчука. Відкрили змагання онук Євгена Георгійовича – Олександр – і його вихованка Галина Снимщикова. Ігри вийшли видовищними, про гостру боротьбу на майданчику свідчать результати в окремих сетах – 35:33, 23:21 у п"ятій партії. Чемпіоном стала команда Миколаєва (багаторазові переможці південноукраїнської ліги), друге місце – у ДЮСШ № 8, третє місце поділили команди Кременчука та одеського Педуніверситету, в якому багато років працював Євген Горбачов.

 

Олександр ГОРБАЧОВ, онук Євгена Горбачова:

– Дуже приємно, що проведено два таких турніри. Мабуть, нинішній волейбольний сезон – сезон відродження одеського волейболу. З розмахом пройшла Ліга відродження, 16-17 квітня – вже вирішальні ігри. І ось тепер – два турніри пам"яті мого діда.

Дуже важливо, що у цих змаганнях беруть участь діти, які займаються волейболом і в ДЮСШ «Джинестра», і в інших одеських спортшколах. А значить, є перспектива розвитку цього виду спорту, є можливість залучити до занять волейболом юне покоління, яке зараз практично цілком і повністю занурилося в Інтернет, комп"ютерні ігри.

Якщо діти будуть тренуватися, значить вони будуть прагнути досягнути спортивних вершин. Не всі, звичайно, зможуть стати відомими гравцями. Але головне завдання дитячо-юнацької спортивної школи – випустити справжніх людей, а потім вже – спортсменів…

…Тож будемо сподіватися, що такі турніри стануть традиційними і з часом більш масштабними.

 

 

За матеріалом сайту www.odessa-sport.info

Источник