Суперліга (жінки). 2-й етап. 2-й тур. В чемпіонаті новий лідер

01:11 | 17 апреля 2016

У другому фінальному турі жіночої Суперліги «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» перемогла «Хімік» в суперництві лідерів та вийшла на перше місце.

 «Сєвєродончанка» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - 3:1 (25:17, 25:16, 25:27, 25:21). ВІДЕО

«Сєвєродончанка»: Юрченко, Дорсман, Лісєєнкова (к), Хорольська, Балабанова, Афанасьєвська; Деніна (л). Тренер - Гарій Єгіазаров.

«Галичанка»: Дудник, Карпушина, Дуб’янська, Карпець, Єфременко, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Стасівська, Мельниченко, Мадзар. Тренер - Андрій Романович.

Судді: О.Скібіцький (Львів), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 90 хв. (21+21+26+22).

Кращі гравці (версія ФВУ): Лісєєнкова - Вер.Дельрос.

16 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 122 глядача.

Матч суперників, які на даному відрізку чемпіонату спорять за третє місце, бачився принциповим, а значить, і напруженим, але таким не вийшов. Як і напередодні, «Галичанка» покірливо поступилася. Такий вступ напрошувався по ходу третьої партії, коли «Сєвєродончанка» вела в матчі 2:0 і 20:15.

Але, загальновідомо, що прогнози в жіночому волейболі справа невдячна. Третя партія стала яскравим тому підтвердженням. Мабуть, заздалегідь побачивши себе переможницями, підопічні Гарія Єгіазарова втратили пильність і допустили серію помилок, дозволивши супернику зрівняти рахунок - 20:20. Але коли Каріна Юрченко потужним ударом зробила рахунок 24:22, заробивши тим самий подвійний матчбол, здавалося справу зроблено, адже в перших двох партіях перевага «Северодончанки» була беззастережною, і такий результат був би логічним. Але жіночий волейбол іноді суперечить логіці. Серія помилок в прийомі - партія за «Галичанкою» (27:25). В результаті три матчболи не реалізували сєвєродонецькі волейболістки.

Зробили вони це лише в четвертому сеті. Крапку поставила та, хто і повинна була це зробити ще в третьому сеті за рахунку 25:24 - Ганна Лісєєнкова.

3:1 - перша перемога «Свєродончанки» на другому етапі.

 

«Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 0:3 (16:25 17:25, 20:25). ВІДЕО

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Кальченко, Сильченкова, Напалкова. Тренер - Сергій Голотов.

«Орбіта»: Фролова, Довгополюк, Герасимова, Кравченко, Дєдкова, Скрипак (к); Дерюгіна (л), Яструб. Тренер - Ігор Філіштинський.

Судді: В.Паєвський (Харків), О.Скібіцький (Львів).

Тривалість матчу: 76 хв. (24 + 25 + 27).

Кращі гравці (версія ФВУ): Степанчук - Герасимова.

16 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 573 глядача.

 

Те, що «Орбіта» налаштована серйозно на завоювання чемпіонського титулу, стало ясно не вчора, в грі з «Галичанкою» це тільки ще раз підтвердилося. Ігор Філіштинський явно скучив за чемпіонством і прищепив ці амбіції своїй команді. Його давній суперник по 10-річної дуелі «Джінестра» - «Круг» Сергій Голотов, а також «Хімік» хороші подразники для одеського тренера і його підопічних відповідно. І зломити опір «Орбіти» п’ятиразовим чемпіонкам буде дуже непросто - сьогоднішній матч це підтвердив. У трьох сетах южненська команда запорізькому колективу ще не програвала. Втім, є ще два тури, щоб взяти переконливий реванш.

Початок за «Орбітою». До першої перерви господарки майданчика, ведені Анною Довгополюк, у якій є боржок перед «Хіміком» ще з часів виступів за «Волинь», а значить, з мотивацією все в порядку, повели 8:4. Обидві команди не мудруючи лукаво грали через краї. На атаки Довгополюк відповіли Анастасія Чернуха з Тетяною Козловою. 12:11 - «Хімік» попереду. Втім, це був останній раз в партії, коли це сталося. Більше того, наступний відрізок южненська команда програла 4:14 (!). Знову нічого не клеїлося в атаці, як і в більшій частині першій партії матчу з «Сєвєродончанкою». Був сплеск з боку Катерини Сильченкової, яка замінила вже на старті сербську діагональну Міну Томич. Вона, як то кажуть, з усієї дурі, вколотила м"яч у половину суперника з задньої лінії. Рахунок став 16:22. Закінчили 16:25.

Старт другої партії за «Хіміком». Дар’я Дрозд вибила суперника з прийому, почавши свою серію ейсом. А завершила цю серію Анастасія Чернуха, один в один «зачохливши» Вікторію Дєдкову, що в світлі невдалої першої партії, налаштовувало южненських вболівальників на позитивний лад. 8:3. Але настільки успішний початок не знайшов продовження в подальшому. «Орбіта», не без допомоги южненських нападників, досить скоро нівелювала відставання. 10:10. Розігралася екс-волейболістка «Хіміка» Юлія Герасимова. Її зусиллями запорізька команда до другої перерви мала в активі «+3». За рахунку 13:17 Сергій Голотов зробив те, що ще жодного разу не робив у фінальній частині чемпіонату: поміняв зв’язуючу - замість Алли Політанської вийшла Олена Напалкова. Але все на один розіграш. Можливо і наблизилися б южненські волейболістки до суперника, але надто часто вони помилялися. У боротьбі за чемпіонський титул - це недозволена розкіш. 17:25. 0:2 в матчі - одне очко «Хімік» вже втратив.

Мало що змінилося в третій партії. 1: 5 вже на старті. Ліквідувати це відставання, як не старалися, волейболістки «Хіміка» не змогли. 20:25.

0:3 в підсумку. Важкий удар для южненської команди. Звичайно ж, для неї ще нічого не втрачено в цьому чемпіонаті. Залишилося провести сім ігор, три з яких на своєму майданчику, а перша з решти - завтра з «Галичанкою».

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

 

Источник