Суперліга (жінки). 2-й етап. «Орбіта» була лідером лише один день

17:40 | 18 апреля 2016

 Запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», яка після перемоги над «Хіміком» в 2-му фінальному туру, вийшла на перше місце, в останній день втратила лідерство, програвши «Сєвєродончанці».

 «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - «Хімік» - 0:3 (13:25, 24:26, 11:25). ВІДЕОФОТО

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томич, Козлова (к); Степанчук (л), Кальченко, Нємцева, Расточило, Напалкова, Сильченкова. Тренер - Сергій Голотов.

«Галичанка»: Дуб’янська, Дудник, Карпець, Єфременко, Мадзар, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Стасівська, Карпушина, Мельниченко Тренер - Андрій Романович.

Судді: В.Паєвський (Харків), О.Скібіцькій (Львів).

Тривалість матчу: 62 хв. (18 + 26 + 18).

Кращі гравці (версія ФВУ): Туркула - Томіч.

17 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 84 глядача. 

Перший фінальний тур, який, нагадаємо, проходив в Тернополі, «Хімік» також завершував матчем з «Галичанкою» і тоді перебував за крок від поразки - у суперника в п"ятій партії був матчбол, а по ходу южненська команда програвала з рахунком 0:2.

Врахувавши помилки минулого, і в світлі поразки від «Орбіти», «Хімік», хоч і стартував 0:3, досить швидко відігрався на подачі Алли Політанський, а після серії ударів Міни Томич пішов на перерву з двоочковою перевагою - 8:6. Далі перевага збільшувалася семимильними кроками і на фініші досягла двозначного. Крапку в партії поставила Інна Молодцова чітким ударом з другої зони. 13:25 на табло.

Легкий перебіг першої партії позначився на концентрації підопічних Сергія Голотова. «Хімік» зі старту в ролі наздоганяючого - 2:6, 11:17. Це явно не сподобалося Катерині Кальченко - серією гострих подач вона вибила суперника з прийому. Її партнерки чітко зіграли в контратаці. І вже «-1» (17:18). Продовжити в тому ж дусі не вдалося. Більш того, «Галичанка» заробила подвійний сетбол - 24:22. Міна Томіч відіграла право на подачу, а право на подачу отримала ... Звичайно, Катя, хто ж її не знає - одна з кращих майстринь подачі в історії «Хіміка». Їй судилося покласти край непотрібним хвилюванням. Два ейси, і ще одна складна подача, після якої Анастасія Чернуха пробила подвійний блок суперника. 26:24 - «Хімік».

У третій партії зайвих питань не виникало. 3:0 - впевнене закінчення 2-го фінального туру. 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 1:3 (17:25, 25:20, 20:25, 23:25). ВІДЕО

«Орбіта»: Фролова, Скрипак (к), Герасимова, Кравченко, Дєдкова, Довгополюк; Дерюгіна (л), Яструб. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Сєвєродончанка»: Афанасьєвська, Хорольська, Юрченко, Дорсман, Лісєєнкова (к), Балабанова; Деніна (л), Луханіна. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: О.Скібіцький (Львів), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 104 хв. (23+26+27+28)

Кращі гравці (версія ФВУ): Кравченко - Дорсман.

17 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАБ. 431 глядач.

Поки волейболістки «Хіміку» та їх вболівальники, які палко підтримували команду в Запоріжжі, рухалися в бік дому та шкодували за втраченим напередодні лідерством у чемпіонаті, «Сєвєродончанка» показала напевно свою кращу гру на другому етапі та у наднапруженій боротьбі здолала «Орбіту». Тим самим, положення двох лідерів, яке було після 1-го фінального туру, зберіглося і після другого. Ще одна перемога над «Хіміком», чи запоріжанками, і сєвєродончанки цілком можуть поборотися за срібні нагороди.

Таким чином, турнірної положення в першій «четвірці» прийняло таки вид: «Хімік» - 15, «Орбіта» - 14, «Сєвєродончанка» - 9, «Галичанка» - 4.

Після закінчення туру в Запоріжжі став відомий календар 3-го фінального тура, який відбудеться в Южному.

 

Чемпіонат Україна-2015/16. Суперліга.

3-й фінальний тур. 22-24 квітня. Южне. ФСК «Олімп»

День перший. 22 квітня

14.00. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя) - «Сєвєродончанка» (Сєвєродонецьк)

17.00. «Хімік» (Южне) - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» (Тернопіль)

День другий. 23 квітня

11.00. «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - «Сєвєродончанка»

14.00. «Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

День третій. 24 квітня

11.00. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»

14.00. «Сєвєродончанка» - «Хімік» 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник