Суперліга (жінки). 2-й фінальний тур. Післямова. Вся боротьба ще попереду

21:25 | 20 апреля 2016

Головні тренери команд, які змагаються за найвищі нагороди чемпіонату України, прокоментували на прес-конференції 2-й фінальний тур. 

Сергій ГОЛОТОВ: «Треба зробити правильні висновки»

Головний тренер ФК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ свій коментар акцентував на грі з «Орбітою» (0:3):

- Ми практично весь час готувалися саме до цієї команди, і моделювали її, і по гравцям розбирали. На жаль, гра абсолютно не вийшла в нашому виконанні. Навіть близько половини своїх можливостей не показали. Звичайно, треба віддати належне супернику, який здорово зіграв. Все виходило у запорізької команди.

Хотів би торкнутися суддівського корпусу. Вважаю, що два судді міжнародної категорії не мають право допускати такі помилки. Не знаю, чи вплинуло б це на результат, чи ні, але команду вони, звичайно, перекрутили.

Проте, результат є результат. Ще нічого не втрачено. Починаємо знову з нуля - два очка різниці це всього одна переможна гра (два очка на користь «Орбіти» було після очної зустрічі з «Хіміком», за підсумками туру стало «+1» на користь южненської команди. - прес-служба). Боротьба триває. Тепер уже в Южному в рідному залі за підтримки своєї публіки, а потім в Сєвєродонецьку. Впадати у відчай не треба. Треба зробити правильні висновки.

Коментар Сергія ГОЛОТОВА. ВІДЕО

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Ми недооцінили захист «Сєвєродончанки» 

Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор Філіштинський прокоментував виступ своєї команди у 2-му фінальному турі відразу після програного матчу «Сєвєродончанці» (1:3).

- З огляду на моральний стан після програного щойно матчу, не вважайте за іронію, але саме цей матч я назву найкращим для нас в турі. Гра вийшла двосічна з обопільноскладними єдиноборствами.

Вельми легко далася гра з «Галичанкою». У першому турі ця команда грала вдома в зручному, затишному для себе залі, але до цього ми виявилися підготовленими - тренувалися не в цьому просторому залі, а приблизно в такому ж, як в Тернополі, і тому нам вдалося адаптуватися до умов проведення туру. Що відклало свій відбиток на матч з «Хіміком», який тоді добре грав, чого не скажеш про цей тур. Втім, не моя справа оцінювати гру южненської команди - можливо, я зайве сказав. Це не моє питання. Але, в принципі, та злагодженість, що була у суперника раніше, дозволяє нам сьогодні як мінімум зрівняти гру, тому що на сьогоднішній день її немає. Може, хтось не здоровий, це інше питання.

Така ж ситуація була і у «Сєвєродончанки». Мене запитували перед туром, чи зможе ця команда конкурувати в боротьбі за високі місця. Я відповів: «Ще як зможе». Сьогодні сєвєродонецькі волейболістки показали, як вони можуть. Класна захисна команда. Десь ми недооцінили цей фактор. Думали, що міці таких гравців як Довгополюк, Дєдкова, Кравченко, а також злагодженості, яка вже простежувалася в інших матчах вистачить для того, щоб перемогти цього суперника. Не вистачило. Завзяття, колосальна самовіддача сьогодні подіяло. Не кращим чином зіграв наш зв’язуюча.

Мене сьогодні хвилює інше. Що буде завтра з командою? Чому турбує зараз це питання. Тому що тут під час матчів на трибунах сидять скаути з Туреччини, Казахстану, Росії. Вже йдуть шепотіння. Не тільки з нашими гравцями, але і іншими. Може, хтось не говорить про це, але я вважаю, що треба сказати, як є. Є категорія людей, яка можуть встояти, відмести ці розмови на другий план, а є категорія людей, на яких вони впливають. А впливають цими розмовами на мам, тат, на улюблених людей, на інших... Ми працюємо тут, в цій країні, верстаємо майстерність волейболісток, намагаємося їм допомогти стати майстерними.

З приводу сьогоднішнього матчу мені нема в чому своїх підопічних дорікнути. Самовіддача була, ви самі бачили, яка, і волейбол, не буду напрошуватися на компліменти, найвищого рівня.

Мав сьогодні місце і людський фактор з боку арбітра. Двічі не помітив торкання сітки. Просто позіхнув. А рахунок уже пішов на «більше-менше». Міг бути і п"ятий сет.

Є претензії за елементами. Зокрема, на такий елемент як подача впливає благодушність від успіху дня вчорашнього. Загалом, з подачею не впоралися. Вона була вкрай проста. Суперник успішно отприймав, а зв’язуюча, треба віддати їй належне, раціонально розподілила, ще й розкинула, тобто створила максимально зручні умови нападаючим для атаки. У «Сєвєродончанка» є яскравий лідер, найяскравіший, навіть два - Юрченко і, в першу чергу, звичайно, Лісєєнкова. У нас сьогодні не сталося. Кволими виявилися. Але, знову ж таки, це не в докір. Дуже радий, що вилізли в другій партії, билися і в третій, і в четвертій. Але суперник виявився сильнішим духом, а, може, й досвідченішим, адже цім складом команд, що не крути-ні верти, «Сєвєродончанка» грає вже не один сезон. Але це не виправдання, ні в якому разі.

Коментар Ігоря ФІЛІШТИНСЬКОГО. ВІДЕО

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Наша гра з «Орбітою» показала, що питання призових місць залишається відкритим»

Під час спілкування з пресою, мабуть, найбільш задоволеним виступом своєї команди у 2-му фінальному турі виглядав головний тренер ВК «Сєвєродончанка» Гарій ЄГІАЗАРОВ. Ще б пак - після чотирьох поразок дві перемоги поспіль, у тому числі і над «Орбітою», яку після успішного матчу з «Хіміком» поспішили записати в одноосібні лідери чемпіонату.

- Якщо порівнювати з першим туром, де ми не набрали жодного очка, то в цьому турі - ми і в перший день непогано виглядали в грі з «Хіміком», а в двох наступних набрали шість очок. Для нас це було дуже важливо в боротьбі за медалі. Сьогоднішня гра з «Орбітою» показала, що питання призових місць залишається відкритим: жодна з команд не гарантувала собі медалі.

В цілому ж, ці ігри показали, що команди досить рівні за своїм рівнем, може, тільки «Галичанка" не виглядала належним чином. А команди, які знаходяться в першій трійці, приблизно рівні, і тому вся боротьба ще попереду. Ще два тури грати. Говорити про щось ще рано. 

Коментар Гарія ЄГІАЗАРОВА. ВІДЕО

 

Андрій РОМАНОВИЧ: «Моментами ми намагалися поборотися»

Виступ «Галичанки» в Запоріжжі можна охарактеризувати одним словом - провал. Про причини - в коментарі головного тренера тернопільської команди Андрія РОМАНОВИЧА:

- Андрію Васильовичу, які причини невдалого виступу команди в цьому турі?

- Причини завжди криються в підготовці. Команда не тренувалася в повну силу, так як ряд гравців були травмовані: то одна людина пропускала тренування, то другий, то третій. Постаралися залікувати ці травми, наскільки це можливо по ходу сезону. Випала і, на жаль, не встигла відновитися Анна Рева. Всі один до одного. І в підсумку вийшов такий результат.

Не може команда, яка не має хорошого досвіду і гарною предтурової підготовки успішно виступати на турі. Це може собі дозволити лише досвідчена команда, що має запас міцності.

Моментами ми намагалися поборотися. За однієї партії з «Орбітою» - на жаль, не дотиснули, з «Сєвєродончанка» і з «Хіміком». На більше, на жаль, не вистачало.

- Чи встигнете зробити роботу над помилками до 3-го фінального туру, який стартує вже в найближчу п"ятницю?

- Навряд чи в тренувальному процесі вдасться щось змінити. Якщо не вдається змінити за два-три тижні підготовки, за два-три місяці, за два-три роки, то за два-три дні це зробити нереально.

Якщо сприйняти цей минулий тур як тренувальний, підготовчий, треба зробити певні висновки, в першу чергу, щодо морально-вольових якостей. У цьому компоненті можна знайти якийсь момент прогресу на наступний тур, щоб вийти на позитивний результат.

 

Коментар Андрія РОМАНОВИЧА. ВІДЕО

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник