Суперліга (жінки). Чемпіон та призери визначаться в Сєвєродонецьку

00:12 | 26 апреля 2016

За підсумками 3-го фінального туру наступила ясність лише у відношенні 4-го місця, на вищі нагороди тією чи іншою мірою претендують «Хімік», «Орбіта» та «Сєвєродончанка».

 «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов» - 3:0 (25:11, 25:20, 25:20). ВІДЕОФОТО

«Орбіта»: Яструб, Герасимова, Довгополюк, Фролова, Дєдкова, Скрипак (к); Кліменова (л), Дерюгіна (л), Кравченко. Тренер - Ігор Філіштинський.

«Галичанка»: Дудник, Карпець, Мадзар, Дуб’янська, Єфременко, Туркула (к); Вер.Дельрос (л), Стасівська, Мельниченко, Карпушина. Тренер - Андрій Романович.

Судді: А. Ковальчук (Луцьк), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 61 хв. (18+21+22)

Кращі гравці (версія ФВУ): Довгополюк - Дудник.

24 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 160 глядачів.

В першому матчі заключного дня южненського туру «Орбіта» досить таки впевнено перемогла «Галичанку». Найбільш складною для запорізької команди стала третя партія, де тернопільська команда довгий час лідирувала (12:7, 17:14), в двох інших ії перевага не викликала сумнівів. «Орбіта» набрала 18 очок і вийшла на «чисте» друге місце, випереджаючи в цей момент «Сєвєродончанку» на три пункти і відстаючи від «Хіміка» на два. «Галичанка», потерпіла вісім поразок поспіль, втратила навіть теоретичні шанси на медалі.

«Хімік» - «Сєвєродончанка» - 3:2 (21:25, 25:21, 25:22, 26:28, 15:4). ВІДЕОФОТО

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Сильченкова, Кальченко, Нємцева. Тренер - Сергій Голотов

«Сєвєродончанка»: Афанасьєвська, Хорольська, Юрченко, Дорсман, Лісєєнкова (к), Балабанова; Луханіна. Тренер - Гарій Єгіазаров.

Судді: В.Козловський (Рівне), А. Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 128 хв. (27+28+28+35+12)

Кращі гравці (версія ФВУ): Сильченкова - Юрченко.

24 квітня. Южне. ФСК «Олімп». 1050 глядачів.

У разі перемоги над «Сєвєродончанкою», бажано, звичайно, трьохочкової, «Хімік» вбивав би відразу двох зайців - збільшував відрив і від сєвєродонецької команди, і від «Орбіти». Але підопічні Гарія Егіазарова в двох останніх турах показали себе непоступливою та зарядженою тільки на перемогу командою, і тому вирішення такого завдання простим не бачилося.

«Сєвєродончанка» підтвердила дані трохи вище характеристики відразу і, використовуючи потужний напад Ганни Лісєєнкової, впевнено вкотилась в матч - 3:0, 5:1. Це, до речі, зумовило результат першої партії. Суперник демонстрував стабільність в елементах, а ось «Хімік» ніяк не міг налагодити гру. За рахунку 13:21 замість Міни Томич вийшла Катерина Сильченкова. Вона до речі, вперше з"явилася на майданчику в цьому турі, і стане однією з основних дійових осіб в кінцівці матчу. А в кінцівці першої партії нарешті почали забивати нападники. Цього виявилося недостатньо для того, щоб переламати хід партії, але позитивні зрушення були в наявності. 21:25.

І їх ми вже побачили в дебюті другої партії, яка пройшла з точністю до навпаки. Тут вже, завдяки діям на сітці Тетяни Козлової і Інни Молодцової в рахунку повів «Хімік» - 5:1. Новий ривок відбувся після першої перерви. Два успішних блокування Катерини Кальченко, і потужна атака Анастасії Чернухи з четвертої зони затвердили перевагу господарок майданчика на позначці «+7» - 12:5. У підсумку 25:21. 1: 1 в матчі.

Після обміну люб"язностями пішла більш рівна гра. У складі «Северодончанки» розігралася Карина Юрченко, яка то потужними ударами в підлогу, то від блоку довела перевагу своєї команди до чотирьох балів. 8:4 - повела «Сєвєродончанка». На наступному відрізку вже «Хімік» показав свій атакуючий потенціал. Без промаху атакували Анастасія Чернуха і Катерина Сильченкова, що замінила на старті Томіч. «З"їли» відставання на позначці «16». Далі пішов обмін ударами - 18:17, 20:19, 20:21, 21:22. І тут дуплетом вистрілила Анастасія Чернуха: спочатку «забила» м"яч на майданчик з «двійки», а потім, дуже своєчасно, виконала ейс. «Сєвєродончанка» була близька до того, щоб відігратися. Але на перешкоді після найпотужніших пострілів Ганни Лісєєнкової раз по раз ставала Аліна Степанчук. В підсумку суперник помилився. 24:22. А поставила крапку в партії Тетяна Козлова, яка реалізувала м’яч, що переходить, після подачі все тієї ж Чернухи. 25:22.

З таким же рахунком (24:22) «Хімік» лідирував і в четвертій партії після двох точних атак Катерини Сильченкової. І це було не що інше, як подвійний мачтбол. Але «Сєвєродончанка», яка провела весь тур вшістьох, знову показав характер і демонструвала чудеса в захисті - чого вартий лише піднятий Світланою Дорсман перший темп від Інни Молодцової. 24:24. Ще двічі Молодцова заробляла матчбол, але своє вагоме слово сказали Лісєєнкова з Юрченко. Перша відіграла матчбол і вийшла на подачу, а друга двічі реалізувала свій шанс в нападі. 28:26 - «Сєвєродончанка» взяла важливе турнірне очко, яке може їй дуже допомогти в боротьбі за медалі.

На п"яту партію суперника не вистачило. «Хімік» був стабільним в нападі, а особливо Катерина Сильченкова, що провела чи не свій кращий матч за «Хімік» - вона набрала п"ять очок на тай-брейку. 15:4.

Друга поспіль п’ятисетова перемога і ще два очки в скарбничку.

Наступний, заключний, тур чемпіонату України відбудеться в Сєвєродонецьку 5-7 травня. Календар ігор буде таким же, як в Южному.

«Хіміку» досить буде набрати шість очок, щоб гарантувати собі шостий поспіль чемпіонський титул. Але є варіант, при якому він буде забезпечений вже в перший день: в своїх матчах триочкових перемог повинні домогтися «Хімік» і «Сєвєродончанка».

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник