В Одесі завершилася обласна юнацька ліга

13:25 | 26 апреля 2016

Спортивне життя в одеській СДЮШОР імені Бориса Литвака 23-го і 24 квітня вирувало з подвійною силою. 

В той час, як у великому ігровому залі проходили матчі фіналу всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, в іншому залі школи, який розташований у центрі реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє», відбулися фінальні турніри Одеської обласної юнацької волейбольної ліги у двох вікових категоріях.

Ці змагання були організовані керівництвом і тренерським складом СДЮСШОР імені Бориса Литвака, а головним ініціатором турніру виступив старший тренер відділення волейболу школи Литвака, заслужений тренер України Микола Михайлович Загорюк.

У перший день, 23 квітня, відбулися матчі фінальної четвірки у віковій категорії 2001--2002 років народження. Після попередніх етапів право виступити у вирішальних матчах отримали команди Чорноморська, Комінтерново, Роздільного та одесити з СДЮСШОР імені Бориса Литвака. Фінальний турнір проходив в одне повне коло і відрізнявся дуже напруженою і наполегливої боротьбою. Юнаки боролися за кожен м"яч до останнього і порадували глядачів великою самовіддачею і азартом.

На церемонії нагородження учасників змагань привітали директор СДЮСШОР імені Бориса Литвака -- Олексій Диберт, а також випускники школи минулих років -- Валерій Фомін, чемпіон світу та Європи, майстер спорту міжнародного класу Олег Смугільов.

В підсумку призові місця розподілилися наступним чином. Бронзові медалі здобула команда з Роздільного, на другій позиції фінішували хлопці з одеської СДЮСШОР імені Бориса Литвака, а чемпіонами стали волейболісти з Чорноморська. Були також відзначені кращі гравці у всіх командах -- Олександр Плахтина з Комінтернового, Іван Здановський -- з Роздільного, одесит Богдан Малишенко і представник Чорноморська -- Максим Лозгачов.

За тим же принципом пройшов фінал і у більш дорослих юнаків 1999–2000 років народження. Тут також після змагань в районах визначилися чотири фіналісти, які зустрілися в СДЮСШОР імені Бориса Литвака 24 квітня. Участь у турнірі в одне коло взяли команди з Роздільного, Петродолинського, селища Чорноморське Комінтернівського району, більш відомого як Чабанка, і одесити з СДЮСШОР імені Литвака.

Після запеклої боротьби визначилися призери, яких вітали ветеран одеського волейболу, один з організаторів турніру Борис Іойшер, майстер спорту міжнародного класу, срібний призер Олімпійських ігор, чемпіонка Європи, випускниця СДЮСШОР №2, яка зараз носить ім"я Бориса Литвака -- Ольга Казакова та відповідальний секретар національного Олімпійського комітету України в Одеській області Павло Веснянко.

Призом за третє місце були нагороджені хлопці з селища Чорноморське Комінтернівського району. Із сріблом завершили турнір юнаки з Роздільного, а переможцями чемпіонату Одеської області з волейболу серед старших юнаків стали вихованці Андрія Спиця з одеської СДЮСШОР імені Бориса Литвака. Кращими гравцями у своїх командах були визнані: Станіслав Самелюк з Петродолинського, Максим Галіулін з селища Чорноморське, Влад Симаченко з Роздільного і Данило Забара з одеської СДЮСШОР імені Бориса Литвака.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами www.odessa-sport.info 

(більше фото – на сайті "Одеси-Спорт")

 

Источник