Суперліга (жінки). 3-й фінальний тур. Післямова. Андрій РОМАНОВИЧ, Ганна ЄФРЕМЕНКО

11:55 | 27 апреля 2016

Представники «Галичанки-ТНЕУ-Вікнарьов» відповіли на запитання представників ЗМІ на прес-конференції за підсумками 3-го фінального туру, який проходив в Южному 22-24 квітня.

 Ганна ЄФРЕМЕНКО, гравець ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- Як в цьому, так і в попередніх турах, не вистачило технічної підготовки, досвідченості. Ми - молода команда, і це дає про себе знати. Значить, працюватимемо ще більше, ще більше старатимемося. Все-таки суперники не найлегші - всі команди гідні боротися за найвищі нагороди.

- Були шанси у «Галичанки» зачепитися, принаймні, за партію в матчах з «Хіміком» і «Сєвєродончанка». Чого не вистачило для цього?

- Повторюся, не вистачило досвідченості, ігрової практики. Минулі тури показали, що у нас ще багато роботи. Нам є, до чого прагнути.

- «Галичанка» програла вже вісім матчів поспіль. Чи будете боротися в Сєвєродонецьку, чи не опускаєте руки?

- Будемо боротися, набиратися досвіду. Волейбол - це гра, гра емоцій. Будемо грати, як для себе, так і для глядачів. Вже просто граємо. Нехай не за медалі, а для себе.

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- Висновки, на жаль, невтішні. В середині сезону ми багато працювали, боролися. Боролися за потрапляння в четвірку. Це було завдання №1 в зв"язку з тим, що в міжсезоння ми втратили двох основних приймаючих - Юлію Палій та Вікторію Дельрос. Їх замінили гравці з набагато меншим досвідом. У нас залишився тільки один досвідчений гравець, який приймає - Катерина Дудник, а вона, як відомо, випала з роботи через травму на довгий період - спочатку застуда, потім травма коліна. Так вона і не встигла набрати форму. Ганна Рева, яка відновилася після травми, видала дві гарні ігри з «Орбітою» і стабільно виглядала, хоча це не показник, в матчах з чернігівської командою. Потім вона здорово зіграла з «Сєвєродончанка» в першому фінальному турі, але знову травма. Вона хоч і нескладна - мікронадрив м"яза - вимагає часу для лікування.

Постійний пошук оптимального складу, награвання зв"язків - в результаті вийшов такий сумбурний сезон. Якби вдалося зберегти склад в повному обсязі і повністю здоровим на фінальні тури, тоді результат, можливо, був би і краще. А так - маємо те, що маємо. Як сказала Аня Єфременко в своєму коментарі, висновки робляться. Хтось росте, хтось - ні. Робота йде. Думаю, що рухатимемося вперед і надалі.

 

Прес-служба ФВУ

Источник