Суперліга (жінки). 3-й фінальний тур. Післямова. Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ

15:25 | 27 апреля 2016

Головний тренер ВК «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ відповів на питання представників ЗМІ на прес-конференції за підсумками 3-го фінального туру, який проходив в Южному 22-24 квітня.

 


- Якщо в цілому говорити за підсумками туру, то можна сказати наступне: команда грає. Це головне. А коли команда грає і грає думаючи, його величність результат, це вже наслідок. Те, що команда трохи комплексує, що в певній мірі не виходить гра з «Сєвєродончанка», ну так буває. І за розкладом ця гра була першою в цьому турі, а попередня - завершувала тур в Запоріжжі, відразу після матчу з «Хіміком», коли було витрачено багато емоцій, в тому числі позитивних. А стабілізувати внутрішній стан в повній мірі не вдалося - наша команда не настільки досвідчена, щоб відректися, переключитися. І «Сєвєродончанка» використовувала свої шанси. На превеликий жаль, і тут не вийшла гра. Тут позначилися і фактор везіння, і наші внутрішні слабкості - це зіграло свою негативну роль. У складі противника три добротних лідера, досвідчених бійця, які зробили гру. А ми були другим номером в цій грі.

- Гра з «Хіміком» вийшла досить цікавою, чи не так...?

- Я так не вважаю. У моєму уявленні гра барвиста не тривалими та могутніми розіграшами стаціонарних м"ячів, а лукавством, хитрістю, розумом. А тут вийшла бійня. М"ясо. М"ясорубка. Хто кого переб"є. Для глядача це, напевно, добре. Схеми працюють з того та іншого боку, довго тримається м"яч в грі. Так, «цікаво». Але, знаєте, ті, хто виграє, давно ці етапи пройшли. І нам треба до них прагнути, як я собі уявляю. Після рахунку 9:9 зіграв десь фактор везіння. Ми не добили, «Хімік» дістав, підтримка уболівальників також позначилася.

Я не рахую, але дівчинки мені сказали: «На другому етапі ми у «Хіміка »взяли п"ять очок, а вони у нас чотири». Але це слабка втіха амбіцій. Знову ж, дівчата кажуть: «Нас вже сприймають». А всі ці роки не сприймали. Зараз гравці заробляють авторитет. Своїми справами.

У нас теж молода команда, відкидаючи ряд досвідчених людей. У минулому році команду покинули вісім гравців. П"ять сильних: хтось в декрет, хтось - в «Хімік», хтось - за кордон. Довелося верстати команду з нуля. Кажу це не тому, що хочу вторити колезі (в цій прес-конференції також брав участь головний тренер «Галичанки» Андрій Романович. – прес-служба). У нас теж було складно. Так, є зв’язуючий, який дорослішає, дуже примхливий. Дух протиріччя завжди розвивається в цьому віці.

Звичайно, хотілося б заглядати в завтрашній день. Тому що його величність фінансовий стан, може, у інших клубів він не процвітаючий, але стабільний, а у нас наміри вельми нерадісні в плані наших можливостей. Напевно молоді мами - Фролова, Довгополюк, Кравченко, які набрали певні кондиції, будуть шукати собі клуби, де винагорода за роботу краще.

Щодо, вами як літописцем розписаних намірів (звертається до прес-аташе ВК «Хімік» Влад Єфімова, який вів прес-конференцію. – прес-служба), про наше чемпіонство, я завжди говорив, якщо це трапиться, це буде випадково. У цьому житті все повинно бути адекватно. Праця повинна бути відповідно оплачений і все інше. Вузькоколійку за Островським ми будувати не збираємося. Команда гідно третього місця. Не більше того.

- І все ж «Орбіта» продовжує боротися...

- Для нас хороший подразник - це «Хімік». Нехай не ображаються на мене ані «Сєвєродончанка», ані «Галичанка». Те, що ви говорите в своїх репортажах про наші чемпіонських домаганнях, це ваша точка зору (звертаючись до ведучого прес-конференції).

- Це не моя точка зору, це вами сказані слова в інтерв"ю запорізької телекомпанії напередодні першого фінального туру (відповідний матеріал сайту «ЗаСпорт!» можна прочитати тут. - прес-служба)

- Я сказав, що ми не збираємося бути чемпіонами. Не збираємося. Це буде неправильно, якщо це трапиться. З одного боку, я буду радий, якщо це, не дай Бог, трапиться. Але це буде в першу чергу для робітничого класу ЗТМК, який для нас цю копійку заробляє, і для самих дівчат. Не більше того. І для дійсно щирих шанувальників. Для інших - злостивців, а їх не менше - ні. Все повинно бути адекватно.

Знаєте, я колись був присутній на Олімпійських іграх в Атланті, так там в чоловічому волейбольному турнірі збірна Югославії вела в півфінальному матчі з Італією 2:0 і 10:3 в третій партії, але була поставлена

Источник