Суперліга (чоловіки). Пилип ГАРМАШ: «Розпочався справжній волейбол!»

20:10 | 27 апреля 2016

Перемога «Локомотива» над «Юракадемією» у першому матчі півфінальної серії стала чудовим подарунком для ліберо залізничників Пилипа ГАРМАША. 21 квітня він відсвяткував день народження. 

Про харківське дербі та загалом про кульмінацію цього волейбольного сезону Пилитпа розпитала прес-служба волейбольного клубу «Локомотив».

– Перший матч з «Юракадемією» вийшов непростим, але «Локомотив» переміг. Що можна сказати про першу зустріч та про настрій команд?

– Розпочався справжній волейбол! У нас настрій як завжди – тільки на перемогу. Ну і чим менше ми витратимо зусиль у півфіналі, тим легше буде в фіналі. Першу «суху» перемогу в півфіналі ми здобули, тепер будемо готуватися до матчу на нашому майданчику. Завжди хочеться зіграти краще, і ми намагатимемося у своєму залі діяти ще більш переконливо, ніж у першій грі.

                                                            22 квітня. "Юракадемія" – "Локомотив" – 0:3. Пилип ГАРМАШ – у грі     

– Те, що «Юракадемія» виявилася єдиною командою, яка зуміла перемогти «Локомотив» за останні два сезони, якось додає окремої спортивної злості на цей півфінал?

– Не буду лукавити – так, звичайно. До цього два роки ми йшли без поразок. Але думка про те, що саме «Юракадемія» обіграла нас в матчі регулярного чемпіонату, хочеш не хочеш в голові сидить. Втім, це лише додає додаткової мотивації, щоб не допустити подібного в майбутньому.

– У першому матчі дві партії пройшли за сценарієм «Локомотива», але в кінцівці третього сету юристам вдалося зачепитися за рахунок і випробувати нерви на «більше-менше». Що спричинило таку напружену кінцівку?

– Ви знаєте, що третя партія – найважча в психологічному плані. Здається, що суперник зломлений і перемога вже в твоїх руках. І тут, на підсвідомому рівні вже десь втрачаєш концентрацію. І, що цікаво, сам прекрасно знаєш і розумієш, що це складна партія, яку потрібно виграти, але все ж зібратися буває дуже непросто. Добре, що в першій грі ми все-таки виграли третій сет. Оскільки в разі невдачі ще не відомо, як склалася б гра далі. Але волейбольний бог і Костя Жилінський зі своєю подачею в цей день були на нашому боці...

– Як можна оцінити розстановку сил у четвірці найсильніших команд?

– Я б сказав, що на сьогодні «Юракадемія», на мою думку, виглядає краще «Баркома». Останні ігри цих команд між собою були красномовними – двічі по 3:2 на користь «Юракадемії». Причому останній матч юристи виграли, можна сказати, на нейтральному полі, оскільки в спортзалі у «Юракадемії» не було світла, а грали в Палаці спорту «Локомотив». Зовсім трохи не вистачило «Юракадемії», щоб дотиснути «Барком». Тоді грали б ми в півфіналі з львівською командою... Але для нас, можливо, і краще, що ми граємо з «Юракадемією» в півфіналі. Фінал з юристами міг би бути набагато напруженішим, мені здається.

Що стосується «Дніпра», то ця команда не стабільна. Дніпряни здатні вийти і створити проблеми будь-якому супернику своїми подачами, але в той же час спокійно можуть і повністю провалити матч. Навіть незважаючи на перемогу «Дніпра» в першому поєдинку, фаворитом у цій парі все ж вважаю «Барком». Думаю, що у цій парі рахунок буде 2:1 на користь львівської команди – це мій прогноз. Буду я правий чи ні, поживемо – побачимо. У півфіналі усі суперники сильні, тож немає значення, з ким грати на цій стадії, а з ким сперечатися за чемпіонство. Потрібно виходити і перемагати – от і все.

 

                                                                            22 квітня. "Юракадемія" – "Локомотив" – 0:3        

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник