Суперліга (жінка). 2 етап. 3 тур. Післямова. Гарій ЄГІАЗАРОВ

21:40 | 27 апреля 2016

Головний тренер ВК «Сєвєродончанка» Гарій ЄГІАЗАРОВ на прес-конференції за підсумками 3-го фінального туру розкрив журналістам секрет перетворення його колективу після невдалого туру в Тернополі.

Нагадаємо, що після чотири поразок поспіль «Сєвєродончанка» здобула чотири поспіль перемоги, в тому числі і дві над «Орбітою», і включилася боротьбу, якщо не за найвищі нагороди, то за срібні точно.

- Довелося включити все своє вміння в плані психології гравців, щоб якось вивести команду з того стану, в яке ми потрапили. Ми провели дуже серйозну роботу. Ми знаходимося в дуже важких умовах - проблеми фінансові, проблеми в місті щодо керівництва.

Я сказав волейболісткам: «Ми граємо, перш за все, для себе. Ми непогано провели весь сезон, закінчивши регулярний чемпіонат на першому місці, і не маємо права просто так - без боротьби, проводити фінальну частину». Це, мабуть, вплинуло на дівчаток. Нас небагато, але у нас досить згуртований колектив, боєздатний. Так, ви бачите, іноді не вистачає замін. Іноді тактична заміна напрошується, але, на жаль, їх немає.

Але, незважаючи на це, основна мета, яка стоїть перед командою - боротися. Боротися і доводити, що ми є. Багато, може, нас і списували з рахунків після першого фінального туру, але ми все-таки включилися в боротьбу за медалі. Я радий, що ми як мінімум бронзові медалі ми вже забезпечили. Але ще можна боротися за срібні медалі. Добре, що ще не визначено, хто яке місце займе. Думаю, що ігри в Сєвєродонецьку будуть цікавими і за напруженням, і за якістю.

- За рахунок чого вдалося двічі брати запорізьку «Орбіту», яка перебувала вище і розглядалася як претендент на чемпіонство?

- Ну, після попереднього етапу ми теж розглядалися як претенденти на чемпіонство (посміхається). Після 1-го фінального туру я б не говорив, що «Орбіта» однозначний претендент на «золото». Так, запорізька команда пішла трохи вперед, але особисті зустрічі завжди грають важливу роль. Якщо ти хочеш наздогнати свого суперника, треба вигравати особисті зустрічі. Нам це вдалося зробити в Запоріжжі, вдалося це зробити в Южному, і ось тепер у нас розрив два очки один від одного.

- Якими були складові успіху в цих матчах?

- Я б не хотів би все розкривати. Ми завжди вдало граємо з «Орбітою». І в минулому сезоні, коли ми всі ігри проводили на виїзді, в регулярному чемпіонаті ми здебільшого обігравали цього суперника. І в цьому сезоні на першому етапі ми двічі перемогли в Запоріжжі. Не хотів би доходити в аналізі до якихось дрібниць. Але, в першу чергу, я думаю, це бажання команди доводити, хто є хто, боротися за вищі місця.

 

Прес-служба ФВУ

Источник