Суперліга (чоловіки). Казкове перевтілення. «Дніпро» – у фіналі сезону!

21:25 | 30 апреля 2016

День 29 квітня безперечно має бути назавжди вписаний в історію дніпропетровського волейболу! Місцевий «Дніпро» вийшов у фінал Суперліги!

«Барком-Кажани» – «Дніпро» – 2:3 (20:25, 25:20, 19:25, 25:12, 9:15)

«Барком-Кажани»: Осадца (к), Гребенюк, Семенюк, Тевкун, Капаєв, Кадюк; Огребські (л), Флюнт (л), Кульбіда, Шиманський, Білан. Тренер – Ян Сух.

«Дніпро»: Євстратов, Богатирьов, Шкут, Бондар (к), Сухінін, Терещук; Остроумов (л), Кутов (л), Колпаков, Старчиков, Чорний, Коновалов. Тренер – Віталій Стадніков.

Судді: В.Козловський (Рівне), А.Ковальчук (Луцьк).  

Тривалість матчу: 112 хв. (24+29+24+20+15)

29 квітня. Львів. СК «Грація». 200 глядачів.

 

До нинішнього часу клуби ні з Дніпропетровська, ні зі Львова не досяли п’єдесталу пошани найвищого дивізіону чемпіонату України. Щось завжди відбувається вперше… Це прислів’я було актуальним як ніколи.

Перший матч серії, який був зіграний 22 квітня у Дніпропетровську, залишився за дніпрянами, причому тоді перевага підопічних Віталія Стаднікова була беззаперечною – 3:0.

Цей прикрий для галичан результат змусив хвилюватися відданих вболівальників львівського волейболу, адже омріяний фінал Суперліги знову віддалявся від міста Лева. Та навіть найбільші скептики серед прихильників «Баркома» не сумнівалися, що на домашньому паркеті «Кажани» покажуть зуби, і доля виходу у фінал вирішуватиметься у третьому матчі.

Але не так сталося, як гадалося, і вже перший сет львівського поєдинку показав, що чимось поступатися «Дніпро» точно не збирається. Гості на початку гри скористалися помилками «Кажанів» в атаці та захисті і повели у рахунку, поступово нарощуючи свою перевагу. У підсумку – 25:20 на їхню користь.

Львівські вболівальники, які того вечора прийшли у спортивний комплекс «Грація», таким розвитком подій задоволені аж ніяк не були і з початком другої партії одразу погнали своїх улюбленців вперед. За підтримки трибун гра «Кажанів» оживилася. В середині партії господарі почали відриватися у рахунку і довели свою перевагу до шести пунктів. Незважаючи на всі спроби «Дніпра» зрівняти рахунок, «Барком» святкував успіх та зрівняв рахунок по партіям. 1:1.

Третій сет міг стати переломним для «Кажанів», але не став. Львівські волейболісти, які, здавалось би, вже впіймали кураж, по ходу третьої партії знову його загубили і дозволили дніпрянам вийти вперед. Не допомогли «Кажанам» ні старання досвідчених Капаєва і Осадци, ні активні дії Шиманського та Тевкуна. У підсумку – поразка 19:25.

Гра могла б закінчитися перемогою «Дніпра» вже у четвертій партії, якби не тактичний талант польського наставника «Баркому» Яна Суха. Як завжди емоційний і рухливий Сух зумів достукатися до своїх підопічних, в результаті «Кажани» не просто перемогли суперника, а розбили його з різницею у 13 пунктів (25:12).

Після такої впевненої партії мало хто сумнівався, що «Кажани» дотиснуть «Дніпро». Тай-брейк розпочався з гойдалок: то «Кажани», то «Дніпро» виходили вперед. Інтрига трималася майже до завершення п‘ятої партії, але в кінцівці сету на морально-вольових якостях вдаліше зіграли саме дніпропетвці: 15:9 на їхню користь.

У підсумку саме «Дніпро» зіграє у фіналі чоловічої Суперліги сезону 2015/2016 – його суперником буде «Локомотив». А львівські «Кажани» боротимуться за третю сходинку з командою-сенсацією останніх тижнів – «Юракадемією».

 

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник