Суперліга (жінки). 4-й фінальний тур. Думки тренерів

15:25 | 05 мая 2016

Наставники команд, які сперечаються за медалі чемпіонату поділилися враженнями відносно вирішального туру, які пройде в Сєвєродонецьку з 5 по 7 травня. Зараз попереду «Хімік» - 22 очки, далі «Орбіта» - 18, «Сєвєродончанка» - 16 та «Галичанка» - 4.

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- В період підготовки важливо було втримати команду в тій формі, якій вона знаходилася під час туру в Южному, не перевантажити гравців. Треба, щоб гравці відновилися, перш за все, емоційно. Було витрачено колосальну кількість енергії, особливо емоційною. Саме тому волейболістки отримали два дні відпочинку, аж надто виснажливим вийшов тур. Само собою, треба було налаштувати команду на те, що треба довести чемпіонат до перемоги, адже в ньому боротьба аж ніяк ще не закінчена. Всі ігри, що залишилися, будуть важкими. Гравці прекрасно розуміють, що залишилося зробити останній крок.

- Матч-відкриття туру з «Галичанкою» - аутсайдером змагань. Він буде прохідним, підготовчим до більш серйозних суперників?

- Ні в якому разі. Ви ж бачили, що ми досить впевнено виграли дві партії матчу з цією командою, але в кінцівці третьої була напруга - можливо, трохи втратили концентрацію. Тому прохідних матчів в цьому турі не буде. У нас висока відповідальність за результат, «Галичанці» ж нічого не треба - команда задовольнилася своїм турнірним становищем і тому буде грати розкуто.

- Так уже історично склалося, що ігри в Сєвєродонецьку складаються для «Хіміка» досить важко...

- Так, звичайно гри з «Сєвєродончанка» на виїзді завжди складаються непросто, але матчем з цією командою ми завершуємо чемпіонат. Непросто складаються і гри з «Орбітою» останнім часом. Само собою, налаштовуємося на максимальний результат, будемо прагнути переможно закінчити сезон.

Повторюся, дуже важливо буде зберегти бойовий настрій команди.

Знаю, що збираються в Сєвєродонецьк і наші вболівальники, підтримку яких ми відчували і в Тернополі, і в Запоріжжі. І ми, звичайно ж, розраховуємо на них і у вирішальних матчах сезону.

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

- Ігоре Дмитровичу, якими вам бачаться ці ігри в Сєвєродонецьку? Давно в Льодовому палаці не грали, крім того останнім часом матч з «Сєвєродончанка» невдало складаються для «Орбіти» ...

- Так, не виходять у нас гри з цією командою. По ходу туру в Сєвєродонецьку «Хімік» напевно вирішить свої проблеми. Чи буде далі мотивована южненська команда, це інше питання. Зрозуміло, що від очної гри буде залежати дуже багато чого. Ми віддаємо собі звіт, що доведеться грати на майданчику суперника. Дай Бог, що все було кваліфіковано з боку арбітрів, і флагових в тому числі. Там складно грати, як в принципі і скрізь. Але більше мене турбує інша деталь. Вмотивованість «Хіміка», вмотивованість «Галичанки» щодо останніх двох ігор. Тому що це, на жаль, вже будуть підрахунки. З цим ми зіткнулися і в минулому сезоні, без докору тут йдеться. Це теж може здобути місце.

Можу одне сказати: ми будемо боротися до упору, до кінця. Для наших справжніх шанувальників, для трудящих ЗТМК і, звичайно, в першу чергу, для самих дівчат. Нехай мені кажуть: «Три, три, три, скоро дірку протрете». А мені подобається третє місце. Це медалі. Це почесне місце.

Команда повинна жити, команда повинна бути рівнева, а не опущена в ту лігу, нібито для корисності. Цю корисність ми розсьорбуємо і по сей день. Йде процес навчання людей, як мені здається. Разом з тим намагаємося досягти гідного результату, що і формує традиції, закладені Володимиром Бузаєва багато років тому, щоб команда була на рівні в цьому місті.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Думаю, що тур буде важким для нас. В першу чергу тому, у мене лише шість чоловік несуть основне навантаження, а замінитися ніким. Два тури йшли поспіль, ми ще й не встигли відновитися. Чи вистачить нам сил? Звичайно, вдома, емоції будуть зовсім інші, особливо за підтримки, сподіваюся повного Льодового палацу, і це додасть сил. Важливо було провести цей тренувальний відрізок на досить високому рівні, щоб гравці, в першу чергу ментально, були готові до боротьби в домашньому турі.

 

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов»:

- Як будуть розвиватися події далі, складно сказати. На мій погляд, «Хімік» укомплектований на порядок краще, ніж інші команди, а кого-то - на два і на три порядки. Южненська команда на відміну від «Сєвєродончанки» і «Орбіти» має ряд більш-менш рівноцінних замін. Тому я б віддав перевагу «Хіміку» як лідеру чемпіонату і лідеру цієї медальній гонки. Сєвєродонецька команда взагалі грає без замін, а в «Орбіті» реально тільки одна заміна, якою оперує головний тренер. «Хімік» постабільнее в цьому відношенні.

- Друге-третє місце? Вирішиться в очній дуелі «Северодончанки» і «Орбіти»?

- Ми як тренери, звичайно, багато речей прораховуємо, але дуже не любимо гадати, робити ставки. Волейбол така гра, яка може розвернутися і в одну, і в іншу сторону. У матчі «Хімік» - «Орбіта» ніхто в третій партії не думав, що запорізька команда зможе розгорнути гру, а їй це вдалося зробити. А скільки таких ігор вже було ?!

 

Прес-служба ФВУ

Источник