«Хімік» - шестиразовий чемпіон України (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

19:10 | 06 мая 2016

Южненський «Хімік» переміг «Орбіту» 4-му фінального туру Суперліги з рахунком 3:0 і, набравши 28 очок, достроково, за матч до закінчення змагань, став чемпіоном України.

 «Хімік» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:0 (25:12, 25:12, 25:15)

«Хімік»: Дрозд, Політанська, І.Молодцова, Чернуха, Томіч, Козлова (к); Степанчук (л), Нємцева, Кальченко. Тренер - Сергій Голотов.

«Орбіта»: Фролова, Довгополюк, Герасимова, Кравченко, Дедкова, Скрипак (к); Дерюгіна (л), Кліменова (л), Яструб, Савченко. Тренер - Ігор Філіштинський.

Судді: А. Ковальчук (Луцьк), В.Самодай (Суми).

Тривалість матчу: 75 хв. (22+24+29)

6 травня. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 415 глядачів. 

Останній матч команд Сергія Голотова і Ігоря Філіштинського в цьому сезоні міг визначити володаря золотих медалей в разі перемоги «Хіміка». У разі ж вікторії «Орбіти» залишав це питання нез"ясованим до останнього дня чемпіонату.

Але боротьби в цьому матчі не вийшло. Цей очний поєдинок нагадав южненський, коли «Хімік» багато в чому за рахунок подачі крупно виграв перші дві партії. Але, якщо тоді южненській команді не вдалося довести матч до логічної перемоги, ведучи 21:17 в третій партії, то в Сєвєродонецьку це сталося.

Уже на старті «Хімік» лідирував 8:3, ефективно використовуючи подачу і дії на сітці, де тон задавала капітан команди Тетяна Козлова. Але «-5» цілком відігравати відставання, тим більше що залишалося грати дві третини партії. Але Міна Томич продовжила подавати настільки ж гостро і після першої перерви. Не обійшлося і без ейсів, але в основному м"яч без боротьби перекидався на бік южненської команди, де нападники впевнено вирішували свої завдання. 16:3 (!). Питання про те, хто виграє сет, відпало саме собою. У підсумку - 25:12.

Щось подібне сталося і в другій партії. Хоча спочатку, здавалося, зав"язалася боротьба відповідна статусу матчу: «Орбіта» розігралася в захисті, успішно діяла на блоці. 4:3. Але з виходом на подачу Інни Молодцової, яка попсувала нерви приймаючим суперника ще в южненському матчі, чаша терезів почала схилятися в бік «Хіміка». 8:3. Запорізька команда знялася, але знову на подачі Міна Томич. І знову все ясно перед другим перервою - 16:4. Підсумок такий же, як і в першій партії - 25:12.

У южненському матчі «Орбіта» зуміла, як кажуть в волейболі, вилізти і переламала хід матчу. Стартова перевага в третьому сеті була зроблена на подачі Алли Політанської - 4:0. Після ейсу Томіч вже 9:3. Але запорізька команда все ще в гонці, чіпляючись за кожен шанс. 11:8. Втім, «Хімік» зробив правильні висновки з домашнього поєдинку і довів до переможного закінчення. І гру, і чемпіонат. Переможну крапку ударом по лінії з четвертої зони поставила Анастасія Чернуха. 25:15.

3:0 - «Хімік» шестиразовий чемпіон України!

Свою радість від чемпіонства щасливі волейболістки і тренери відразу розділили з уболівальниками, які вирушили в найдальшу точку чемпіонату України, щоб підтримати команду в найважливіших матчах сезону!

Волейбольна команда Одеського припортового заводу за кількістю виграних чемпіонатів наздогнала черкаський «Круг» та луганську «Іскру». Щоправда, «Хімік» виграв шість чемпіонатів поспіль - це раніше нікому не вдавалося зробити. Для головного тренера «Хіміка» Сергія Голотова це десятий чемпіонський титул.

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»  

Источник