Суперліга (чоловіки). Фінальна серія. «Локо» за крок від чемпіонства…

02:40 | 16 мая 2016

Харківський Локомотив» і в другому матчі фінальної серії на своєму майданчику досяг переконливої перемоги над «Дніпром», зробивши рахунок у протистоянні за золото – 2:0.

«Локомотив» – «Дніпро» – 3:0 (25:14, 25:19, 25:15)

«Локомотив»: Плотницький, Теременко, Томін, Ковальов, Жилінський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Головень. Тренер – Юрій Філіпов.

«Дніпро»: Євстратов, Сухінін, Шкут, Богатирьов, Остроумов (к), Терещук; Кутов (л), Колпаков, Старчиков, Коновалов, Чорний, Іванов. Тренер – Віталій Стадніков.

Судді: М.Медвідь (Запоріжжя), В.Козловський (Рівне).

Тривалість гри: 60 хв. (19+21+20)

14 травня. Харків. Палац спорту «Локомотив». 720 глядачів.

У стартовому складі «Локомотива» цього разу з"явився Костянтин Жилінський (замість Миколи Рудницького). Щодо гостей, то вони достатньо експерементували зі складом, особливо після програного першого сету, коли Віталій Стадніков вирішив внести у гру команди корективи. Але результат все одно виявився невтішним для дніпрян…

Гості добре почали матч і в перших розіграшах стартового сету вели у рахунку (3:0 на подачі Дмитра Сухініна, потім – 4:1, 5:2). Але «Локо» швидко взяв себе в руки, наздогнав і зрештою перегнав суперника. У подальшому за рахунок впевнених атак першим темпом у виконанні Жилінського та Теременка залізничники довели перемогу у партії до розгромної.

У другому сеті завдіяки більш злагодженій обороні дніпрянам вдалося протриматися з «Локомотивом» на рівних майже до середини сету, але потім знову харків"яни зуміли створити собі комфортну перевагу, і тут вже варто відзначити впевнені атакуючі дії Томіна та Плотницького.

У третьому сеті боротьби не вийшло зовсім. «Дніпро» діяв приречено, і було видно, що гості вже змирилися з поразкою. Як підсумок – друга «суха» перемога «Локомотива», і тепер серія переїжджає до Дніпропетровська. Нагадаємо, що боротьба триває до трьох перемог, отож доля чемпіонства може вирішитися вже у найближчому матчі.

Головний тренер «Дніпра» Віталій СТАДНІКОВ:

– Перший матч ми провели більш зібрано. У другій грі ми теж налаштовувалися на боротьбу, але «Локомотив» зіграв набагато сильніше за нас. Ми не будемо робити трагедії з двох поразок у Харкові. Так, у нас є кадрові проблеми, і все для нас складається не так, як хотілося б. Але однозначно будемо в Дніпропетровську давати бій «Локомотиву».

Центральний блокуючий «Локомотива» Дмитро ТЕРЕМЕНКО:

– У першому поєдинку, мабуть, ми трохи нервували і щось не виходило. У другому матчі ми додали в загальній грі – всі зіграли відмінно. Хлопці – молодці!

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник