Суперліга (чоловіки). Фінальна серія. «Локомотив» – чемпіон України сезону-2015/2016!

10:40 | 21 мая 2016

Харківський «Локомотив» у 16-те в своїй історії здобув звання чемпіона України! Підопічні Юрія Філіпова у третьому матчі за перше місце перемогли «Дніпро» – тепер і на його рідному майданчику. 

«Дніпро»«Локомотив» – 2:3 (27:25, 25:18, 23:25, 21:25, 12:15)

«Дніпро»: Євстратов, Богатирьов, Шкут, Бондар (к), Сухінін, Терещук; Остроумов (л), Кутов (л), Колпаков, Коновалов, Чорний, Старчиков, Іванов. Тренер: Віталій Стадніков.

«Локомотив»: Плотницький, Терьоменко, Томін, Слінчук, Жилінський, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Ковальов, Рудницький, Татарінцев (к). Тренер: Юрій Філіпов.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 115 хв. (28+18+25+27+17)

20 травня. Дніпро. Зал ПДАБА. 395 глядачів.

 

Нагадаємо, дві перші зустрічі завершилися із сухим рахунком 3:0 на користь харків’ян. Діючі чемпіони провели ці матчі вдома. Можливо, саме тому ті ігри пройшли значно легше, ніж виїзна зустріч у Дніпрі, яка тривала п’ять сетів! 

Протягом усієї зустрічі «Дніпро» не давав можливості своєму супернику показувати власну гру. Значно підсилив дії дніпрян в атаці капітан команди Віталій Бондар, який пропустив матчі минулого тижня через травму. Відновившись після пошкодження, він допоміг своєму колективу здобути перемоги у двох перших сетах. Якщо у партії №1 все вирішилося на «більше-менше», то у другій дістанція між командами склала 7 пунктів!

У третій партії «Локомотив», напевно, згадав про свої чемпіонські амбіції і зумів скоротити рахунок по сетах. Четверту партію залізничники провели ще більш переконливо, а рахунок було зрівняно. Гра перейшла у тай-брейк.

У п’ятому сеті команди йшли майже на рівних, проте у підсумку харків’янам все ж таки вдалося вийти вперед та здобути перемогу – 15:12, тим самим поставивши крапку у матчі та у всьому сезоні загалом.

«Локомотив» у восьме поспіль стає найсильнішою командою української Суперліги!

 

 

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник