Сьогодні «Хімік» дізнається суперника в Лізі чемпіонів

15:55 | 09 июня 2016

 Сьогодні в Римі відбудеться великий волейбольної вечір European Volleyball Gala, в ході якого в тому числі пройде жеребкування Ліги чемпіонів серед жіночих команд, де вперше бере участь волейбольний клуб «Хімік» Одеського припортового заводу. Жеребкування буде показане в прямому ефірі на Інтернет-каналі LAOLA1.tv

 

Цю подію можна назвати історичною за цілою низкою причин. Нагадаємо, що з нинішнього сезону змінився формат головного клубного турніру Європи, що дозволяє брати участь в змаганнях чемпіонів всіх країн, що входять в ЄКВ. Таким чином, в Лізі чемпіонів сезону-2016/17 візьме участь 66 команд - 36 чоловічих і 30 жіночих. Ці команди представляють 29 країн, в тому числі і Україну, повноважним представником якої в цьому турнірі є шестиразовий чемпіон країни ВК «Хімік» з міста Южне. Зазначені вище цифри є безпрецедентним в історії європейського волейболу, йдеться в повідомленні офіційного сайту ЄКВ.

Як уже повідомлялося, в кваліфікації, яка пройде в три раунди, крім шестиразового чемпіона України, зіграють ще 17 команд: «Екзачібаші» (Стамбул, Туреччина), «Динамо» (Краснодар, Росія), «Домброва-Гурнича» (Польща), «Канни» (Франція), «Модена »(Італія), «Простейов» (Чехія), «Візура» (Белград, Сербія), ХПК (Хяменлінна, Фінляндія), «Кальцит» (Камник, Словенія ), «Маккабі» (Хайфа, Ізраїль), «Єдність» (Брчко, Боснія), «Мінчанка» (Мінськ, Білорусь), «Лінамар» (Бекешчаба, Угорщина), «Маріца» (Пловдив, Болгарія), «Лука» (Бар, Чорногорія), «Кохила» (Естонія), «Дріта» (Гнілане, Косово).

У груповому турнірі безпосередньо потрапили 12 команд: «Вакіфбанк» (Стамбул, Туреччина), «Фенербахче» (Стамбул, Туреччина), «Динамо» (Москва, Росія), «Уралочка-НТМК» (Свердловська область, Росія), «Хемік» (Поліце, Польща), «Азеррейл» (Баку, Азербайджан), «Телеком» (Баку, Азербайджан), «Сен-Рафаель» (Франція), «Конегліано» (Італія), «Дрезднер» (Дрезден, Німеччина), «Волер» (Цюріх, Швейцарія), «Альба» (Блаж, Румунія).

Також в ході «European Volleyball Gala» ряд великих зірок буде удостоєно нагород за свої досягнення.

Наступного дня президент ЄКВ Александар Борічіч і його колеги продовжать свою роботу - порядок денний включає в себе ряд пленарних засідань Виконавчого комітету ЄКВ і Адміністративної ради, які пройдуть у п"ятницю і суботу. Буде обговорюватися ряд стратегічних пунктів для того, щоб продовжити зміну форми і рестайлінг європейської волейбольної сім"ї, з акцентом на більш тісну співпрацю з усіма національними федераціями і зацікавленими сторонами, що відбувається вже вісім місяців після обрання Олександра Борічіча на пост президента ЄКВ, - підкреслюється в повідомленні офіційного сайту ЄКВ.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік».

Источник