Українська пара створила сенсацію на пляжному турнірі у Вільнюсі!

12:10 | 14 июня 2016

На минулих вихідних знову лунав гімн України на європейських турнірах з пляжного волейболу! Перше в історії золото на етапі Сателіт для нашої країни здобули Валентина Давідова та Євгенія Щипкова! 

Наприкінці минулого тижня паралельно проходили два турніри серії Сателіт – перший в Бадені серед чоловіків та жінок, другий у Вільнюсі – серед жіночих команд. Саме він завершився тріумфально для українських красунь.

 

У столиці Литви український дует Давідова/Щипкова розпочав свій шлях, що характерно, з кваліфікаційного раунду.

На своєму шляху до фіналу наші дівчата перемогли дві литовські пари, дуети з Чехії та Німеччини, зазнавши лише однієї поразки від норвежок (за правилами одна невдача не викреслює учасниць з турніру, змагання тривають до двох поразок).

У півфіналі суперницями українок були іспанки Рібейра Ботер/Арманда Фернандес Наварро. Рахунок – 2:0 за партіями на нашу користь (23:21, 21:13).

У фінальній грі довелося мати справу з іще одними господарками – парою Андріукайтюте/Зобніна. Першу партію українки почали дуже потужно і здобули комфортну перемогу 21:15. Литовська пара не збиралася здаватися на очах у своїх вбоілвальників и вирвала перемогу у другому сеті – 21:14.

Добре литовки почали і третю партію, повівши на старті матчу три очки (4:1). Наші дівчата розворушилися і наздогнали суперника! І насамкінець, на рахунку «більше-менше» забезпечили потрібний відрив у два очки – 18:16 – завдяки відмінній концентрації і чудовому блоку Євгенії Щипкової.

«Ми надзвичайно раді, що змогли здобути цю перемогу. Грати фінал було дуже важко, адже ми мало що знали про манеру гри суперниць. Литовська пара продемонструвала відмінний рівень волейболу і нам було дуже непросто. Ми знали, що легко перемога не дістанеться, тому боролися до самого кінця», – так прокоментувала виграш золотих медалей Валентина ДАВІДОВА у післяматчевому інтерв"ю.

Вітаємо українок з цим успіхом! Нагадаємо, що дует Давідова/Щипкова вже другий тиждень поспіль радує українських уболівальників перемогами на високому міжнародному рівні. 5 червня наш дует здобув перше місце на етапі EEVZA у Москві!

Турнір серії Сателіт в австрійському Бадені пройшов з досить солідним представництвом українських команд. Вітчизняні дуети Бабіч/Гордєєв та Попов/Денін стартували з кваліфікації, але подолати її змогли лише перші. В основній сітці турніру разом з нашою чоловічою командою представляли Україну й сестри Махно. Проте вони досить швидко припинили боротьбу за медалі, зазнавши двох поразок з рахунком 0:2.

Значно далі в турнірній сітці пройшли Бабіч/Гордєєв, поступившись майбутнім срібним призерам з Норвегії.

У підсумкокову реєстрі українці опинилися на таких місцях:

7 місце – Бабіч/Гордєєв.

9 місце – Махно/Махно.

17 місце – Попов/Денін.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник