Кубок України (пляжний волейбол). Історична подія для Запоріжжя

08:40 | 02 июля 2016

 В Запоріжжі відкрився Кубок України серед жіночих та чоловічих команд з пляжного волейболу. Турнір проводиться під патронатом губернатора області Костянтина Бриля.

У п’ятницю 20 жіночих та 34 чоловічих пари на п’яти кортах Центрального міського пляжу міста Запоріжжя розпочали  за звання володаря почесного трофею. Серед чоловіків проведена кваліфікація, а в основну сітку увійшли 24 дуети. В Кубку Україні беруть участь всі найсильніші гравці, за виключенням Олега Плотницького та  Тимофія Полуяна та Дмитра Вієцького, які у складі збірної України (U-20) готуються до відбіркових матчів чемпіонату Європи з класичного волейболу.  

Місцеві глядачі на власні очі вже в перший день побачили пари, які захищали честь країни у відборі на Олімпійські ігри, зокрема дві чисто запорізькі пари – Валентина Давідова/ Євгенія Щипкова та Ярослав Гордєєв/ Микола Бабіч.

В перший день ніяких сенсацій не відбулося – фаворити взяли своє. В суботу боротьба продовжиться, а безпосередньо матчі за  медалі відбудуться вже в неділю

Валерій САМОДАЙ, голова комісії пляжного волейболу ФВУ:

-­ По-перше, слід відзначити, що турнірів такого масштабу не проводилося в Запоріжжі більше десяти років. Рівень змагань доволі високий, але віддати комусь явну перевагу, дуже складно.

В перший день погода не балувала учасників та глядачів: після обіду – зарядив дощ. Хоча це не завадило церемонії відкриття змагань, на якому з вітальним словом виступили президент ФВУ Михайло Мельник та губернатор Запорізької області Костянтин Бриль.

Відзначу також, що напередодні змагань під егідою ФВУ був проведений суддівський семінар, за підсумками якого атестацію отримали двадцять  дві чоловіки.

 

За результатами змагань ви може слідкувати он-лайн: чоловіча сітка, жіноча сітка.

Більше новин:   

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник