Кадрові зміни у складі ВК «Хімік»

18:40 | 12 июля 2016

 Шестикратний чемпіон України, учасник Ліги чемпіонів сезону-2016/17  ВК «Хімік» оприлюднив на своєму офіційному сайті інформацію про кадрові зміни в команді.

Спочатку про кадрові втрати. Розстався ВК «Хімік» з центральною блокуючою Катериною КАЛЬЧЕНКО, догравальницею Тетяною КОЗЛОВОЮ та діагональною Оленою РАСТОЧИЛО.  Поповнили склад клубу, який представляє Одеський припортовий завод, дві волейболістки. ВК «Хімік» підписав 3-річні контракти з догравальницею збірної України Катериною ДУДНИК та кращою блокуючою чемпіонату Україна-2015/16 Діаною КАРПЕЦЬ. Обидві волейболістки останні чотири сезони виступали в тернопільській «Галичанці-ТНЕУ» під керівництвом нинішнього головного тренера «Хіміка» Андрія Романовича. 

КАДРОВІ ВТРАТИ

Катерина КАЛЬЧЕНКО (на фото №1) – знакова фігура для «Хіміку», адже вона єдина волейболістка, яка завоювала з южненським клубом всі шість чемпіонських титулів. Це унікальний випадок в історії чемпіонатів незалежної України, принаймні для жіночих команд. Крім того, Катерина сідає третю сходинку у списку гвардійців «Хімік» - 240 матчів, 176 з яких в основному складі. Також вона провела 181 матч у Суперлізі - більше всіх в історії команди.

Тетяна КОЗЛОВА (на фото №14) вперше зіграла за «Хімік», ще не будучи волейболісткою команди - 11 січня 2011 року в матчі-відповіді 1/16 фіналу Кубка виклику ЄКВ. Тоді її 25 очок допомогли зломити в «золотому сеті» опір непоступливого голландського «Верта». У минулому сезоні вона як капітан була цементуючим гравцем шостого чемпіонського складу «Хіміка», зігравши рівно 50 матчів за команду. Крім того, було визнана кращим нападником чемпіонату

Олена РАСТОЧИЛО прийшла в «Хімік» у вересні 2014 року як універсальний гравець -  могла діяти і в діагоналі, і як центральна блокуюча, і як догравальниця. У южненській команді найчастіше грала в другій зоні. Один з найяскравіших своїх матчів за «Хімік» зіграла 18 грудня 2014 го. Тоді вона на самому початку гри у відповідь 1/16 Кубка виклику ЄКВ зі швейцарським «Дюдінгеном» вийшла замість Надії Кодоли, яка отримала травму, і успішно її замінила. У своєму другому сезоні виходила на майданчик набагато рідше. 

КАДРОВІ ПРИДБАННЯ

До вашої уваги стислі профайли на новачків  «Хіміку». Обидва гравці входять до числа кращих в Україні в своїх амлуа.

Катерина ДУДНИК. Досьє

Догравальниця

Майстер спорту України міжнародного класу

Зріст - 189 см, вага - 78 кг.

Народилася 30 грудня 1995 в Білій Церкві.

Перший тренер - Неллі ЄВСЄЄВА (ЗОШ №21 м.Біла Церква).

Вихованка Київського обласного ліцею-інтернету фізкультури і спорту м.Біла Церква (тренер - Ольга ДАТІЙ)

Команди: «Спортліцей» (Біла Церква), вища ліга - 2010-2012; «Галичанка-ТНЕУ» (Тернопіль) - 2012-2016.

Срібний призер Всесвітньої Універсіади 2015 року.

Бронзовий призер Кубка України сезону 2014/15.

Діана КАРПЕЦЬ. Досьє

Центральна блокуюча

Кандидат у майстри спорту України

Зріст - 189 см, вага - 71 кг.

Народилася 6 серпня 1996 року в Кременчуці.

Вихованка СК «Нафтохімік» (перший тренер - Тетяна ДИШЛЕВА).

Команди: «Галичанка-ТНЕУ» (Тернопіль) - 2012-2016.

Срібний призер Всесвітньої Універсіади 2015 року.

Кращий блокуючий «Фіналу чотирьох» Кубка України сезону-2015/16.

Кращий блокуючий чемпіонату України 2016 року.

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік» 

Источник