Олімпіада-2016. Жінки. Бразилія та Росія вибули з боротьби

23:25 | 17 августа 2016

 Фаворити Олімпіади-2016 збірні Бразилії та Росії вибули з боротьби за золоті медалі, програвши Китаю та Сербії відповідно. Нідерланди та Сербія вперше в олімпійському півфіналі.

ІСТОРІЧНИЙ МАТЧ ДЛЯ ПОМАРАНЧЕВИХ 

Південна Корея - Нідерланди - 1:3 (19:25, 14:25, 25:23, 20:25)

Півд. Корея: Кім Єн Кьюн 27, Янг 10.

Нідерланди: Слойтес 23, Петерсен 17 (ейси 5), Бюйс 15, Де Кройф 10. 

Корейський капітан Кім потужно розпочала матч, але Лора Дікема організувала збалансовану гру для своїх нападників. Слотьєс відповідала Кім тієї ж монетою. Це в сумі привело до перемоги в сеті  25:19.

Нідерланди показали більше інтенсивності і в другому сеті, а голландська тріо – Слотьєс-Петерсен- Бюйс – були успішні в атаці, що зумовило велику перевагу - 25-14.

В третьому сеті на всю потужність заграла Кім, але суперник встояв і скоротив відставання до одного пункту – 24:23.  Кім Хейджін точним пострілом поставила крапку в сеті.

В четвертому сеті Нідерланди набирали очки за рахунок помилок кореянок. Корейська передня лінія атакувала щосили, щоб подолати жорсткий голландський захист. Підопічні Гвідетті через свої помилки дозволили  Кореї стати ближче 22:19, але вони зберегли свою спрямованість і забив заключні три очки – 25:20.

3:1 – Нідерланди вперше виходять у півфінал Олімпійських ігор.

Корейська капітан Кім Єн Kьюн набрала 27 очок, в тому числі 25 атак та 2 блоки. У складі суперника забивали не один, а три гравці – Лоннеке Слотьєє, Джудіт Петерсен та  Енн Бюйс, які набрали 23, 17 і 15 очок відповідно.

Збірна Нідерландів зробили 12 ейсів, п’ять з яких на рахунку Петерсен. 

Джованні ГВІДЕТТІ, головний тренер збірної Нідерландів:

- Я дуже радів після цього матчу – найвжливішого в кар’єрі і гравці, і тренерів. Коли ти виграєш в чвертьфіналі Олімпійських ігор, це значить, що весь світ упродовж двох днів дивитиметься, як ти борешся за медалі.

Я хочу подякувати гравцям і своєму тренерському штабу. Наші гравці тепер вірять, що вони можуть перемогти будь-яку сильну збірну у світі. Сьогодні вони повернулися з впевненістю, щоб виграти четвертий сет після програшу в третьому з невеликим відривом. Це була перемога команди, командна робота.

Марет БАЛКЕНСТАЙН-ГРОТЬЄС, капітан збірної Нідерландів:

- Я думаю, що подача була ключем для нас, хоча ми і трохи програли в третьому сеті. Це була неймовірна командна робота. Я сподіваюсь, ми продовжимо цей шлях.

Лі Джун ЧУЛ, головний тренер збірної Півд. Кореї:

- Щоб грати проти такої «фізичної» команди як Нідерланди, ми повинні були подавати відповідним чином. Я розчарований результатом матчу.

Кім Єн КУН, капітан збірної Кореї:

- Наш прийом був не дуже добрим. Тому ми не могли атакувати, як хотіли 

АМЕРИКАНСЬКИЙ НАПАД ПРОТИ ЯПОНСЬКОГО ЗАХИСТУ

Японія - США - 0:3 (16:25 23:25 22:25)

Японія: Нагаока 13, Ишии 13.

США: Ларсон 14, Хілл 14, Адамс, Акінрадево 9.є

США були кращими, ніж Японія в атаці - 45-37, в блокуванні – 5-2 та на подачі - 5-2.

Карч КІРАЙ, головний тренер США:

- Я люблю грати проти збірної Японії. Вони мають кращий захист в світі. Ми дуже раді, щоб стали на крок ближче до медалі, але у нас немає ніяких очікувань. Ми повинні вийти і заробити очки, а потім насолоджуватися досягненнями.

(про Рейчел Адамс) Вона дійсно працювала дуже важко, і я думаю, що вона є найбільш прогресуючий гравець в цьому році. Вона заробила право бути у стартовій «шістці».

Кріста АРМОТТО-ДІТЦЕН, капітан збірної США:

- Нам завжди подобається грати проти Японії. Вони розкривають наші слабкості з їх великою обороною. Ми повинні були зробити чотири або п"ять ударі, щоб добити м"яч до підлоги.

Масаесі МАНАБЕ, головний тренер збірної Японії:

- У нас були труднощі упродовж всієї гри зі швидкістю нападу США та їх блокуючими.

НАЙГІРШИЙ МАТЧ РОСІЇ

Росія - Сербія - 0:3 (9:25, 22:25 21:25)

Росія: Кошелева 17 (блок 4), Гончарова 10

Сербія: Бошкович 20 (ейси 5), Рашіч 16 (блок 5), Михайлович 14

Збірна Росії провела свій найгірший матч на турнірі за всіма статтями поступившись сербським волейболісткам. У цьому поєдинку особливо гостро проявилися головні проблеми російської команди - жахливий прийом і абсолютно невиразна гра сполучних. Збірна Сербії подала за три партії 12 ейсів, що на такому рівні команд просто неприйнятно. Відповідно через відсутність якісної доведення, російські нападники мали великі проблеми в атаці. Як підсумок, повторення результату лондонської Олімпіади. 

Юрій МАРІЧЕВ, головний тренер збірної Росії:

- Вважайте, що це тренерська поразка.

Склади суперника не змінювався після Ігор-2012 в Лондоні, я ж поміняв команду на 99%. Її зібрати не так просто, в найскладніший момент це і дало тріщину, що команда у нас нова. Соколової не вистачає, дуже хотів її бачити в збірній. Зараз в такій ситуації її досвід би став у нагоді. Сказати, що бажання не було, неможна. У гравців повинен твердий характер проявлятися в таких ситуаціях.

Не вдалося сьогодні показати ту гру, яка може показувати наша команда. Хочеться вибачитися перед нашими вболівальниками, які чекали від нас хорошої гри і перемоги. Не впоралися з хвилюванням і емоціями. У багатьох дівчаток відчувалося хвилювання.

Зоран ТЕРЗІЧ, головний тренер Сербії:

- Що я можу сказати? Я дуже задоволений. Моя команда грала дуже добре, і в даний момент ми знаходимося в дуже хорошій формі. Ми були дуже сильні в нападі і служити, а також в блоці, але особливо атакувати і служити. Ми створили багато проблем російському прийому і нейтралізували Гончарову та Кошелєву. Це наш перший півфінал в історії Олімпійських ігор, і я сподіваюся, що це не останній наш  рок вперед.

(Про матч із США). Це також складний суперник, як Росія, але вони дуже різні. Росія в основному залежить від двох гравців, а США грають більше як команда. Вони грають набагато, набагато швидше, так що ми повинні підготуватися до зовсім іншої гри. 

Майя ОГНЕНОВИЧ, капітан збірної Сербії:

- Це був хороший бій упродовж останніх двох сетах. У росіян є два або три нападники, які дуже сильні. Це історична перемога для нас, так як ми двічі програли Росії в півфіналах чемпіонату Європи. Тут ми були в ситуації – вилітати, чи продовжувати боротьбу, і я дуже задоволена перемогою. Ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Ми будемо святкувати трохи, а потім думатимемо про США. 

Бразилія -

Источник