Чемпіонат України (пляжний волейбол). За медалі боротимуться фаворити

07:10 | 21 августа 2016

У неділю в Івано-Франківську визначаться чемпіони та призери чемпіонату України з пляжного волейболу серед жіночих команд.

В п"ятницю на майданчиках спортивного комплексу Академії НФК «Ураган» 20 жіночих та 20 чоловічих команд розпочали  боротьбу володарів титулу чемпіону України 2016 року. Відзначимо, що Івано-Франківськ вперше приймає змагання такого рівня з пляжного волейболу. 

ЖІНОЧА СІТКА

Серед учасників найкращі команди країни згідно рейтингу, адже на кону головний національний титул. Так в жіночій сітці на двох вищих щаблях представниці збірної України, що нещодавно боролися за путівку на Олімпіаду-2016 – киянки Інна та Ірина Махно, а також Валентина Давідова/ Євгенія Щипкова із Запоріжжя, які можуть зустрітися тільки у фіналі. В першій п’ятірці рейтингу більш молоді «пляжниці» Єлізавета Суліма/ Дар’я Удовенко із Сум, Милослава Безпалько/ Діана Муленко з Києва, а також рівненський дует Вікторія Лісиця/ Катерина Дашевська, який захищав честь країни на нещодавніх вікових чемпіонатах світу та Європи.

Обидві пари збірної України на всіх парах мчаться до зустрічі між собою, не помічаючи суперників. А ось іншим парам з означеного вище кола претендентів приходиться непросто на шляху до п’єдесталу, особливо самим юним з їх числа – 15-річним Дашевській та Лисиці. Вже в другому матчі вони зустрілися з Безпалько/ Муленко та в напруженій боротьбі програли - 1:2 (12:21, 21:19, 13:15). Прийшлося йти по втішній сітці. І ця хода була успішною. А матч Лисиця/ Дашевська –Суліма/ Удовенко глядачі, а їх було чимало, взагалі запам’ятають надовго.  Уявіть, третя партія матчу, яка повинна тривати до 15-ти очок, завершилася при рахунку 37:35 (!).  На користь більш молодих – рівненських спортсменок. Цей результат – рекорд України. В нагороду за проявлений характер Лисиця/ Дашевська тепер боротимуться безпосередньо за медалі. Суперник – сестри Махно. В іншій півфінальній парі - Давідова/ Щипкова та Безпалько/ Муленко. Все, як бачимо, згідно рейтингу.

ЧОЛОВІЧА СІТКА

В чоловічій сітці також без сенсацій. Але четвірка півфіналістів не повторила першу четвірку рейтингу. А числі фаворитів, як і знайомі пари, такі як Ярослав Гордєєв/ Микола Бабіч із Запоріжжя, Олексій Денін (Чернігів)/ Сергій Попов (Запоріжжя), так і такі, що склалися нещодавно, наприклад, Ілля Ковальов/ Тимофій Полуян, які зазвичай грають з іншими партнерами.

Однієї з найбільш цікавих на підступах до півфіналу була зустріч Ковальова/ Полуяна з учасниками нещодавньої юніорської першості Європи – парою з Рівного Владислав Павлюк/ В’ячеслав Гурин. Більш досвідчені перемогли – 2:0 (21:16, 21:14).

Щоправда, здобувши цю звитягу, Ковальов з Полуяном потрапили прямо в руки Деніну з Поповим, і цей матч став справжньою окрасою чемпіонату. Тут також досвід також зіграв вирішальну роль – 2:1 (19:21, 21:14, 15:13).

Ковальов з Полуяном в «четвірку» все ж таки потрапили, але зустріли при цьому відчули серйозний супротив від 14-й сіяної пари Михайло Скукіс (Свалява)/ Олександр Дєргунов (Ужгород). Підсумок матчу - 2:1 (21:13, 12:21, 15:13).

У Бабіча/ Гордєєва – без пригод, а останній півфіналіст визначився в суперництві сьомої та четвертої сіяної пар – представників чернігівського «Буревісника» Богдана Татаренка та Володимира Борисенко та двох Владиславів -  Ємельянчика та Гриня. Перші взяли верх 2:1 (17:21, 21:16, 15:12) та тепер сперечатимуться за медалі .

Отже у півфіналах зустрічаються: Гордєєв/ Бабіч – Полуян/ Ковальов та Денін/ Попов – Татаренко/ Борисенко.

Результати: жіноча сіткачоловіча сітка 

 

Більше новин:   

Прес-служба ФВУ

Источник